The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Gesponsord artikel

Alle voordelen van Nokia smartphones

Nokia is een merk dat bekend staat als betrouwbaar en degelijk. Bij hun smartphones merk je dat met name aan de bouwkwaliteit en het feit dat alle Nokia toestellen draaien op Android One. Hierdoor krijgen ze regelmatig belangrijke software- en veiligheidsupdates en draaien ze op Android zoals Google dat bedoeld heeft. Wat daar de voordelen van zijn lees je hier.

Waarom Android One?

Nokia smartphones Android One

Android is het besturingssysteem van Google waar vrijwel alle niet-Apple smartphones op draaien. De meeste fabrikanten zetten een hele eigen versie van Android op hun toestellen. Daardoor zien je menu’s er anders uit, heb je allerlei extra apps en soms ook voorgeïnstalleerde bloatware. Android One is Android zoals Google het heeft bedoeld, met alle bekende Google apps maar zonder allerlei ongevraagde extra´s. Een ander groot voordeel van Android One is dat je altijd snel belangrijke updates ontvangt.

Regelmatige Android updates

Nokia smartphone updates

Android updates voegen extra functies toe of lossen bepaalde problemen op. Omdat fabrikanten als Samsung en Huawei een eigen, aangepaste Android versie gebruiken, duurt het langer voordat ze updates doorvoeren. Ze moeten de updates eerst nog verwerken en testen in hun eigen versie van Android. Bovendien krijgen de dure modellen vaak het snelst en langst upgrades, terwijl het met een goedkoper toestel maar afwachten is. Elke Nokia telefoon krijgt minstens 2 jaar tijdig alle belangrijke Android updates - zowel het allerduurste als het allergoedkoopste model.

Maandelijkse beveiligingsupdates

Beveiligingsupdates Nokia

Minstens net zo belangrijk als de Android updates zijn de beveiligingsupdates. Online veiligheid wordt steeds belangrijker: je gebruikt je smartphone waarschijnlijk ook voor je bankzaken of om in te loggen voor overheidszaken. Om veiligheidslekken te dichten en altijd voor de optimale bescherming te zorgen, brengt Google maandelijks veiligheidsupdates uit. Sommige fabrikanten doen er lang over om die door te voeren of zetten maar eens per kwartaal de updates door. Je Nokia met Android One krijgt elke maand tijdig die belangrijke veiligheidsupdates - en dat 3 jaar lang.

Schone interface

Schone interface

De interface van je smartphone ( je menu’s, je apps en de besturing) is met Android One schoon en herkenbaar. Je hebt standaard de vertrouwde apps van Google, zoals Gmail, Google Agenda en Google Maps. Andere fabrikant passen vaak de interface en leveren nog allerlei eigen apps mee. Dan krijg je bijvoorbeeld 2 agenda-apps, 2 apps voor je mail en soms zelfs apps van derde partijen als Booking.com en Ebay. Vaak kan je deze apps ook weer verwijderen, maar niet altijd.

Wat merk je hiervan op je Nokia smartphone?

Nokia 9 PureView

Het grootste voordeel van Android One is dat je telefoon lang veilig en up-to-date blijft. Je toestel krijgt namelijk gegarandeerd op tijd de nieuwste software- en beveiligingsupdates. Bovendien voelt je smartphone minder traag aan. Je hebt immers de nieuwste (en dus snelste) Android versie. Bovendien nemen ongewenste apps geheugen in en kunnen ze je telefoon vertragen of je batterij sneller leegtrekken. Met een Nokia met Android One heb je dus zowel na aankoop als na 2 jaar nog een snelle, up-to-date smartphone.

Uitstekende bouwkwaliteit

Nokia bouwkwaliteit

Zeker niet onbelangrijk: Nokia smartphones ook nog een stevige buitenkant. Je hebt natuurlijk niks aan een veilige, vlugge telefoon als je toestel na een val meteen in duizend stukken ligt. Nokia telefoons staan bekend om hun stevige en solide design. Dat komt onder andere doordat Nokia veel gebruik maakt van metaal. Dat is veel minder breekbaar dan het glas waar veel smartphones tegenwoordig van gemaakt zijn. Je hebt met Nokia nooit het gevoel dat je een breekbare of slecht afgewerkte telefoon in je handen hebt.© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen