The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Btw-vrij leveren

Wanneer je als Belgische btw-plichtige klant een bestelling bij ons plaatst en deze in België laat bezorgen, wordt deze met het 0% btw-tarief geleverd. Dit wordt een intracommunautaire levering genoemd en is verplicht volgens de huidige wet- en regelgeving. Waarom? Omdat de producten uit onze magazijnen in Nederland worden geleverd. Aan dit mooie voordeel zijn natuurlijk wel wat voorwaarden verbonden.

Voorwaarden btw-vrij leveren

Onderstaande voorwaarden zijn van toepassing op alle intracommunautaire leveringen:

  • De transactie vindt plaats tussen 2 btw-plichtige ondernemingen. Dit betekent dat de bestelling op naam staat van een Belgische btw-plichtige geregistreerde onderneming.
  • Er is een geldig btw-nummer ingevuld bij het plaatsen van de bestelling. Dit btw-nummer behoort toe aan een onderneming die geregistreerd is bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO).
  • Het factuur- en leveradres van de eerste bestelling is hetzelfde als het adres waarop de onderneming bij het VIES of de KBO is geregistreerd. Let op: dat betekent dat je je eerste bestelling dus niet naar een winkel of postpunt kunt laten sturen.

Handhaving van de regels

Zelf hoef je niets te doen, alleen de checkout te doorlopen. De controles worden automatisch uitgevoerd tijdens het plaatsen van je bestelling. Regels zijn regels. Je bestelling is pas btw-vrij als je aan deze voorwaarden voldoet:

  1. We controleren de geldigheid van het opgegeven btw-nummer.
  2. We trekken het factuuradres na bij de KBO.
  3. We kijken of het afleveradres van de eerste bestelling klopt met het VIES of de KBO.

Geen zorgen. Als je aan de voorwaarden voldoet, komt alles goed. Wordt je aanvraag onterecht afgekeurd? Check dan even deze dingen:

  1. Sta je met de juiste gegevens geregistreerd bij de KBO? Op die data doen wij onze check.
  2. Heb je wel het goede btw-nummer ingevuld?
  3. Staan er de juiste adressen geregistreerd op het btw-nummer bij de KBO?

Klopt er iets niet? Pas dat dan aan bij de KBO óf bestel gewoon met btw. Klopt alles? Dan adviseren we je om je gegevens bij de KBO op te zoeken. Wij baseren ons op deze data voor de controle. Soms is de data bij de KBO niet up-to-date. Neem in dat geval contact op met deze instanties, en bezorg ons het officiële bewijs van de adreswijziging.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.567 beoordelingen