The website is in Dutch. Would you rather see it in English?
De transactie vindt plaats tussen 2 btw-plichtige ondernemingen. Dit betekent dat de bestelling op naam staat van een Belgische btw-plichtige geregistreerde onderneming. Daarnaast is een geldig btw-nummer ingevuld bij het plaatsen van de bestelling. Dit btw-nummer behoort toe aan een onderneming die geregistreerd is bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). Ten slotte moeten het factuur- en leveradres van de eerste bestelling hetzelfde zijn als het adres waarop de onderneming bij het VIES of de KBO is geregistreerd. Dit betekent dat je je eerste bestelling dus niet naar een winkel of postpunt kunt laten sturen.


Controleer de volgende dingen:

  1. Sta je met de juiste gegevens geregistreerd bij de KBO? Op die data doen wij onze check.
  2. Heb je wel het goede btw-nummer ingevuld?
  3. Staan er de juiste adressen geregistreerd op het btw-nummer bij de KBO?

Klopt er iets niet? Pas dat dan aan bij de KBO óf bestel gewoon met btw. Klopt alles? Dan adviseren we je om je gegevens bij de KBO op te zoeken. Wij baseren ons op deze data voor de controle. Soms is de data bij de KBO niet up-to-date. Neem in dat geval contact op met deze instanties, en bezorg ons het officiële bewijs van de adreswijziging.


Bij Coolblue kun je producten VAT-vrij kopen wanneer je als Belgische btw-plichtige klant een bestelling bij ons plaatst en deze in België laat bezorgen. Je bestelling wordt dan met het 0% btw-tarief geleverd. Dit wordt een intracommunautaire levering genoemd en is verplicht volgens de huidige wet- en regelgeving. Waarom? Omdat de producten uit onze magazijnen in Nederland worden geleverd.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.101 beoordelingen