Nokia 808 PureView Wit

Nokia 808 PureView Wit

Nooit meer leverbaar

Bekijk hieronder alternatieven Bekijk hiernaast alternatieven

Vergelijkbare mobiele telefoons


Alternatieven


Productinformatie

Belangrijkste eigenschappen

Totale opslagcapaciteit
16 GB
Schermdiagonaal
4 inch
Geheugenkaartlezer
Ja
Dual SIM
Nee
Hoofdtelefoon aansluiting
Ja

Plus- en minpunten

Volgens onze Mobiele telefoonspecialist
  • Neem haarscherpe foto's met de 41-megapixelcamera en film je favoriete momenten in 1080p
  • Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart tot 48 GB
  • Dankzij de PureView-technologie kan tot driemaal digitaal worden ingezoomd zonder kwaliteitverlies
  • Met zijn 169 gram geen lichtgewicht
Productspecialist Mobiele telefoons

Omschrijving

Voordat we je vertellen over zijn te gekke camera, willen we je meegeven dat de Nokia 808 PureView je als smartphone zeker niet zal teleurstellen. Een 1,3 Ghz-processor, 512 MB werkgeheugen en 16GB intern geheugen verzekeren dat dit toestel geschikt is voor zowel zakelijk als persoonlijk gebruik. Is de 16 GB niet voldoende, dan kan je het geheugenopslag zelfs nog uitbreiden met een geheugenkaart tot 48 GB. De Nokia 808 PureView beschikt over een 41-megapixelcamera, wat ongekend is voor een smartphone. Als je dan ook nog weet dat de PureView beschikt over een Carl Zeiss lens, autofocus en Xenon Flash, moet je de Nokia 808 PureView als (aspirant-)fotograaf gewoon hebben.

Voordat we je vertellen over zijn te gekke camera, willen we je meegeven dat de Nokia 808 PureView je als smartphone zeker niet zal teleurstellen. Een 1,3 Ghz-processor, 512 MB werkgeheugen en 16GB intern geheugen verzekeren dat dit toestel geschikt is voor zowel zakelijk als persoonlijk gebruik. Is de 16 GB niet voldoende, dan kan je het geheugenopslag zelfs nog uitbreiden met een geheugenkaart tot 48 GB. De Nokia 808 PureView beschikt over een 41-megapixelcamera, wat ongekend is voor een smartphone. Als je dan ook nog weet dat de PureView beschikt over een Carl Zeiss lens, autofocus en Xenon Flash, moet je de Nokia 808 PureView als (aspirant-)fotograaf gewoon hebben.


Standaard meegeleverd

  • Handleiding
  • Batterij
  • Lader

Standaard meegeleverd

  • Batterij
  • Lader

Belangrijkste eigenschappen

Totale opslagcapaciteit
16 GB
Schermdiagonaal
4 inch
Geheugenkaartlezer
Ja
Dual SIM
Nee
Hoofdtelefoon aansluiting
Ja

Uitgelicht

Laat een screenprotector plaatsen op je smartphone

In al onze winkels snijden we screenprotectors op maat en plakken we hem voor je op het scherm. Zo weet je zeker dat de beschermfolie past en zonder bubbels op het scherm zit. Dit kan voor een nieuw toestel, maar ook voor je huidige smartphone.

Laat je iPhone installeren

Onze specialisten in de winkels helpen je graag met de installatie van je nieuwe iPhone. Ook zetten we je gegevens over van je oude iPhone naar je nieuwe iPhone.

Maak een adviesafspraak in onze winkel

Wil je meer informatie over een toestel of meerdere smartphones vergelijken? Onze specialisten in de winkel beantwoorden al je vragen en laten je graag de verschillende zien.

Reviews

Beoordeling

Beoordeling per onderdeel

Gebruiksgemak
9,2
Snelheid
8,7
Schermkwaliteit
8,7

Meest behulpzame reviews

5 / 5 sterren
10/10

De perfectie

Had hiervoor de Nokia N8, en nu dus de 808 PureView. Heb dit toestel sinds de release (21 juni 2012) dus ondertussen bijna een half jaar in mijn bezit, ik weet dus waarover ik spreek. Had eerst wat schrik voor de dikte van het toestel, maar dat valt enorm goed mee. Door het iets zwaardere gewicht voelt hij zeer degelijk aan! De camera is werkelijk ongekend!! Foto's in PureView-modus (tot 8 megapixel met oversampeling en zoom zonder kwaliteitsverlies) zijn werkelijk ongekend! Scherper dan de duurste DSLR-camera, absoluut geen ruis, enz... En zelfs in de volle 38 megapixel-resolutie is de kwaliteit en detail zelfs op 100% van DSLR-kwaliteit. En de flits doet ook zijn werk, volgens Nokia haal je 3,5 meter met de flits, maar ik kan je verzekeren dat deze nog veel verder geraakt! Heb al meerdere malen een grote groep fuivende mensen getrokken in complete donker, en zelfs de mensen die 10 meter ver staan zijn nog goed belicht! Dankzij deze krachtige Xenon-flits "bevries" je trouwens de actie. Hierdoor zijn zelfs wild dansende mensen in pikkedonker haarscherp! Wat ook fantastisch is aan het Symbian-OS is de 100% GRATIS off-line GPS navigatie met stem-instructies! Dit is dus een volwaardige GPS waar je geen cent moet voor betalen (werkt offline, geen internet nodig, kaarten zijn gratis, ...). In de meeste reviews lees je dat vooral het besturingsstysteem en de lage scherm-resolutie de grootste nadelen zijn van dit toestel. Ik kan jullie verzekeren dat dit NIET zo is! Ondanks de oudere hardware (512MB RAM, 1,3GHz single-core processor) draait dit toestel extreem soepel, vlot en met weinig wachten. Bovendien is dit de koning in multi-tasking! Hierdoor kan je makkelijk 60 programma's tegelijk draaien zonder vertraging te merken! Probeer dit maar eens op het laatste nieuwe Android-toestel, zal niet lukken ;-) Ook qua personalisatie-mogelijkheden is dit de Koning! Eindeloos veel thema's waarvan sommigen echt de UI veranderen tot in het extreme, en als zelfs dat nog niet genoeg is kan je altijd een "shell" over de UI leggen! De app-store heeft misschien niet evenveel apps als de iPhone of Android, maar alle belangrijkste apps en games zijn er. De scherm-resolutie is inderdaad aan de lage kant voor een 4 inch scherm, maar dit valt enkel op als je met uw neus op het scherm geplakt zit, en geef toe; hoe vaak doe je dit? Dankzij de true RGB-pixels layout en CBD-technologie is dit het beste scherm van het moment. De zichtbaarheid onder direct zonlicht is verbluffend en werd reeds door vele reviews letterlijk de beste genoemd. Qua uiterlijk vind ik hem prachtig! Het afgerond Gorilla-Glass is niet enkel extreem sterk en krasbestendig, het is ook prachtig en geeft een goed gevoel bij aanraking. Symbian is ook een top-besturingsstysteem qua mogelijkheden: beste in personalisatie, beste in multi-tasking, om nog maar te zwijgen over de vele extra's zoals: USB-on-the-go en HDMI-out die op geen enkel ander toestel te vinden zijn (zelfs niet de iPhone 5 of Samsung Galaxy S3). Ik kan hier uren blijven vertellen over dit toestel, maar dit ga ik niet doen. Ik kan enkel maar zeggen: de ultieme aanrader voor iedereen waarvoor de camera, gratis volwaardige GPS, scherm en personalisatie belangrijker zijn dan om ter dunst! En ja hoor, ook de service van Coolblue was top! Toestel 2 dagen te laat gekregen maar wel altijd snelle antwoorden! TOP! PS: wel 1 opmerking. Er zijn enkele toestellen in de omloop met een roze/paarse tint over het scherm (dit merk je vooral bij donker grijze tinten bij lage brightness, en wit bij 100% brightness), op zich stoort dit niet echt maar voor sommigen misschien wel. Mijn toestel had hier last van, maar dankzij de TOP service van Nokia werd er gewoon een nieuw scherm in mijn toestel geplaatst, was mijn toestel maar enkele dagen kwijt en was uiteraard gratis!

  • Thomas verbraken
  • 9 november 2012
4.5 / 5 sterren
9,2/10

Een topper

Ik had hiervoor een Nokia E5 en deed niet meer zoals het hoorde. Dus zocht ik wat anders. Mijn oog viel op de Nokia 808 PureView en na het lezen van de verschillende reviews stond mijn besluit vast en geloof het of niet, ik heb er geen seconde spijt van gehad. Hij voldoet geheel volgens de verwachtingen, in het begin is het wat zoeken maar eens je het onder de knie heb is het een fluitje van een cent. Je kunt je smartphone geheel naar je eigen hand zetten en is snel. Alles bevalt me aan de gsm en de batterij gaat lang mee ook als je het op energie spaarstand zet. Enkel de landinstelling is niet zoals het moet. België is toch azerty en bij mij is het qwerty dus zet ik als ik een bericht moet sturen op frans maar dan zit ik wel met die rare c, kan iemand me daarbij helpen? De gsm is ook geen lichtgewicht maar dat neem ik er graag bij. Kortom ik ben er wel super blij mee.

  • De groote
  • 14 april 2013
4 / 5 sterren
8,4/10

Overstap van N8 naar 808

  • Zeer goede camera
  • Zeer sterk in multimedia (beeld en geluid)
  • Symbian is op zijn retour en dit is vermoedelijk het laatste toestel met dit besturingssysteem

Waarom de Nokia 808 Pureview: Enkele maanden geleden werd eindelijk duidelijk dat er een goede opvolger was voor mijn Nokia N8. Ik wil een toestel dat alles kan en een goede camera heeft. Dit was de reden om voor de N8 te kiezen. De mogelijkheden dat Symbian biedt en betrouwbaarheid van updates van Nokia maakten anderhalf jaar geleden de N8 een goede opvolger van de Samsung I8910. En mutimedia monster: Nu dus de 808. Wat meteen opvalt is dat het toestel nogal groot en zwaar is. Daarnaast voelt het toestel ook heel robuust aan. Het toestel is vooral media georienteerd en dat komt niet alleen door de 41Mpix camera. Waarom Nokia is afgestapt van de N-series snap is niet, N-808 was een betere naam geweest. Het scherm is met 4" erg groot en ondanks de beperkte resolutie zeer scherp. De speaker die achter op het toestel zit produceert heel veel volume en ook lage tonen. Tot slot is het een genot een video te kijken op het toestel en dan de "dolby over headphone" functie aan te zetten. Als de video dolby surround geluid heeft komt dit ook over door een koptelefoon. Erg goede uitbreiding. De functie is overigens ook beschikbaar in de MP3 speler waardoor het geluid voller wordt. De beste camera: Ik kan het niet laten om het toch over de camera te hebben. De pureview modus in 5Mpix maakt echt bij weinig licht vrijwel ruisvrije foto's en inzoomen op een 38Mpix foto is geweldig (dit is de hoogste resolutie aangezien de sensor rond is met 41Mpix). Videos heb ik nog niet veel gemaakt, maar die ik heb gemaakt zijn erg mooi. Zoek ook maar eens op internet op vergelijkingen met conventionele camera's waarbij de 808 in veel situaties betere foto's maakt. Of op youtube op de promo video's over dit toestel. Deze zijn allemaal op het toestel gemaakt (ook die in Ijsland is opgenomen). Zakelijk gebruik: Ik gebruik mijn telefoon ook voor mijn werk. Het aanmaken van een Exchange account gaat zeer gemakkelijk en ook is er de mogelijkheid om sharepoint, OCS en/of Lync te gebruiken. Dat is voor mij onmisbaar geworden. Er is een gratis office pakket van Microsoft beschikbaar wat vrij goed werkt. Dus: Zoek je een multimedia telefoon die ook zakelijk erg goed mee komt is dit jouw toestel. Smartphoneshop: Tot slot was de service van Smartphoneshop erg goed. Het toestel was helaas een dag later dan verwacht binnen (maar dat mag bij een pre-order). Bezorging was op afspraak 'savonds. Eindelijk hoefde ik niet mijn agenda af te stellen op het leveren van een pakket!

  • Sawan bruins
  • 23 juni 2012
5 / 5 sterren
10/10

Super leuk

Super mooie fotos, had ik niet verwacht. En ook zoveel extras wat een gewone smartphone niet kan met fotografie. En die navigatie is ook zo top en makkelijk. Heerlijke telefoon. En service is overigens ook top!'keurig snel afgehandeld.

  • Nathalie
  • 4 april 2013
4 / 5 sterren
7,6/10

Nokia PureView 808

Heb de Nokia 808 nu reeds +/- 2 weken en ben er heel tevreden over (kwam van de Nokia N8). Het besturingssysteem, wat velen een "gebrek" beschouwen, ervaar ik echter nog steeds als uitstekend voor mijn behoeften:snelle navigatie tussen applicaties,goede mogelijkheden voor personalisatie. Het belangrijkste echter is de camera=gedaan met "zeulen" met een telefoon en een fototoestel, hier heb ik beiden in 1 toestel met uitstekende performaties op beide vlakken!De mogelijkheden met de camera zijn veel te uitgebreid om hier te vermelden,dus indien je meer info wil, verwijs ik U graag door naar de site: http://pureviewclub.com/ = een "fanclub" van de PureView.Voor de rest,indien U online zou bestellen,kan ik U Coolblue zeker aanraden,ik heb elders al andere=negatieve ervaringen gehad.

  • Jan
  • 5 juli 2012
5 / 5 sterren
10/10

De perfectie

Had hiervoor de Nokia N8, en nu dus de 808 PureView.

Heb dit toestel sinds de release (21 juni 2012) dus ondertussen bijna een half jaar in mijn bezit, ik weet dus waarover ik spreek.

Had eerst wat schrik voor de dikte van het toestel, maar dat valt enorm goed mee. Door het iets zwaardere gewicht voelt hij zeer degelijk aan!

De camera is werkelijk ongekend!! Foto's in PureView-modus (tot 8 megapixel met oversampeling en zoom zonder kwaliteitsverlies) zijn werkelijk ongekend! Scherper dan de duurste DSLR-camera, absoluut geen ruis, enz...
En zelfs in de volle 38 megapixel-resolutie is de kwaliteit en detail zelfs op 100% van DSLR-kwaliteit.

En de flits doet ook zijn werk, volgens Nokia haal je 3,5 meter met de flits, maar ik kan je verzekeren dat deze nog veel verder geraakt! Heb al meerdere malen een grote groep fuivende mensen getrokken in complete donker, en zelfs de mensen die 10 meter ver staan zijn nog goed belicht! Dankzij deze krachtige Xenon-flits "bevries" je trouwens de actie. Hierdoor zijn zelfs wild dansende mensen in pikkedonker haarscherp!

Wat ook fantastisch is aan het Symbian-OS is de 100% GRATIS off-line GPS navigatie met stem-instructies! Dit is dus een volwaardige GPS waar je geen cent moet voor betalen (werkt offline, geen internet nodig, kaarten zijn gratis, ...).

In de meeste reviews lees je dat vooral het besturingsstysteem en de lage scherm-resolutie de grootste nadelen zijn van dit toestel. Ik kan jullie verzekeren dat dit NIET zo is!

Ondanks de oudere hardware (512MB RAM, 1,3GHz single-core processor) draait dit toestel extreem soepel, vlot en met weinig wachten.

Bovendien is dit de koning in multi-tasking! Hierdoor kan je makkelijk 60 programma's tegelijk draaien zonder vertraging te merken! Probeer dit maar eens op het laatste nieuwe Android-toestel, zal niet lukken ;-)

Ook qua personalisatie-mogelijkheden is dit de Koning! Eindeloos veel thema's waarvan sommigen echt de UI veranderen tot in het extreme, en als zelfs dat nog niet genoeg is kan je altijd een "shell" over de UI leggen!

De app-store heeft misschien niet evenveel apps als de iPhone of Android, maar alle belangrijkste apps en games zijn er.

De scherm-resolutie is inderdaad aan de lage kant voor een 4 inch scherm, maar dit valt enkel op als je met uw neus op het scherm geplakt zit, en geef toe; hoe vaak doe je dit?

Dankzij de true RGB-pixels layout en CBD-technologie is dit het beste scherm van het moment. De zichtbaarheid onder direct zonlicht is verbluffend en werd reeds door vele reviews letterlijk de beste genoemd.

Qua uiterlijk vind ik hem prachtig! Het afgerond Gorilla-Glass is niet enkel extreem sterk en krasbestendig, het is ook prachtig en geeft een goed gevoel bij aanraking.

Symbian is ook een top-besturingsstysteem qua mogelijkheden: beste in personalisatie, beste in multi-tasking, om nog maar te zwijgen over de vele extra's zoals: USB-on-the-go en HDMI-out die op geen enkel ander toestel te vinden zijn (zelfs niet de iPhone 5 of Samsung Galaxy S3).

Ik kan hier uren blijven vertellen over dit toestel, maar dit ga ik niet doen.

Ik kan enkel maar zeggen: de ultieme aanrader voor iedereen waarvoor de camera, gratis volwaardige GPS, scherm en personalisatie belangrijker zijn dan om ter dunst!

En ja hoor, ook de service van Coolblue was top! Toestel 2 dagen te laat gekregen maar wel altijd snelle antwoorden! TOP!

PS: wel 1 opmerking. Er zijn enkele toestellen in de omloop met een roze/paarse tint over het scherm (dit merk je vooral bij donker grijze tinten bij lage brightness, en wit bij 100% brightness), op zich stoort dit niet echt maar voor sommigen misschien wel. Mijn toestel had hier last van, maar dankzij de TOP service van Nokia werd er gewoon een nieuw scherm in mijn toestel geplaatst, was mijn toestel maar enkele dagen kwijt en was uiteraard gratis!

  • Thomas verbraken
  • 9 november 2012
4.5 / 5 sterren
9,2/10

Een topper

Ik had hiervoor een Nokia E5 en deed niet meer zoals het hoorde. Dus zocht ik wat anders. Mijn oog viel op de Nokia 808 PureView en na het lezen van de verschillende reviews stond mijn besluit vast en geloof het of niet, ik heb er geen seconde spijt van gehad. Hij voldoet geheel volgens de verwachtingen, in het begin is het wat zoeken maar eens je het onder de knie heb is het een fluitje van een cent. Je kunt je smartphone geheel naar je eigen hand zetten en is snel.
Alles bevalt me aan de gsm en de batterij gaat lang mee ook als je het op energie spaarstand zet.
Enkel de landinstelling is niet zoals het moet. België is toch azerty en bij mij is het qwerty dus zet ik als ik een bericht moet sturen op frans maar dan zit ik wel met die rare c, kan iemand me daarbij helpen? De gsm is ook geen lichtgewicht maar dat neem ik er graag bij. Kortom ik ben er wel super blij mee.

  • De groote
  • 14 april 2013
4 / 5 sterren
8,4/10

Overstap van N8 naar 808

  • Zeer goede camera
  • Zeer sterk in multimedia (beeld en geluid)
  • Goed voor zakelijk gebruik
  • Symbian is op zijn retour en dit is vermoedelijk het laatste toestel met dit besturingssysteem

Waarom de Nokia 808 Pureview:
Enkele maanden geleden werd eindelijk duidelijk dat er een goede opvolger was voor mijn Nokia N8. Ik wil een toestel dat alles kan en een goede camera heeft. Dit was de reden om voor de N8 te kiezen. De mogelijkheden dat Symbian biedt en betrouwbaarheid van updates van Nokia maakten anderhalf jaar geleden de N8 een goede opvolger van de Samsung I8910.

En mutimedia monster:
Nu dus de 808. Wat meteen opvalt is dat het toestel nogal groot en zwaar is. Daarnaast voelt het toestel ook heel robuust aan.
Het toestel is vooral media georienteerd en dat komt niet alleen door de 41Mpix camera. Waarom Nokia is afgestapt van de N-series snap is niet, N-808 was een betere naam geweest. Het scherm is met 4" erg groot en ondanks de beperkte resolutie zeer scherp. De speaker die achter op het toestel zit produceert heel veel volume en ook lage tonen. Tot slot is het een genot een video te kijken op het toestel en dan de "dolby over headphone" functie aan te zetten. Als de video dolby surround geluid heeft komt dit ook over door een koptelefoon. Erg goede uitbreiding. De functie is overigens ook beschikbaar in de MP3 speler waardoor het geluid voller wordt.

De beste camera:
Ik kan het niet laten om het toch over de camera te hebben. De pureview modus in 5Mpix maakt echt bij weinig licht vrijwel ruisvrije foto's en inzoomen op een 38Mpix foto is geweldig (dit is de hoogste resolutie aangezien de sensor rond is met 41Mpix).
Videos heb ik nog niet veel gemaakt, maar die ik heb gemaakt zijn erg mooi.
Zoek ook maar eens op internet op vergelijkingen met conventionele camera's waarbij de 808 in veel situaties betere foto's maakt. Of op youtube op de promo video's over dit toestel. Deze zijn allemaal op het toestel gemaakt (ook die in Ijsland is opgenomen).

Zakelijk gebruik:
Ik gebruik mijn telefoon ook voor mijn werk. Het aanmaken van een Exchange account gaat zeer gemakkelijk en ook is er de mogelijkheid om sharepoint, OCS en/of Lync te gebruiken. Dat is voor mij onmisbaar geworden. Er is een gratis office pakket van Microsoft beschikbaar wat vrij goed werkt.

Dus:
Zoek je een multimedia telefoon die ook zakelijk erg goed mee komt is dit jouw toestel.

Smartphoneshop:
Tot slot was de service van Smartphoneshop erg goed. Het toestel was helaas een dag later dan verwacht binnen (maar dat mag bij een pre-order). Bezorging was op afspraak 'savonds. Eindelijk hoefde ik niet mijn agenda af te stellen op het leveren van een pakket!

  • Sawan bruins
  • 23 juni 2012

Verzeker je Mobiele telefoon

Je kan in je winkelwagen één van de onderstaande ERGO Apparatuurverzekeringen kiezen. De verzekering blijft ieder jaar opzegbaar, met het recht op terugbetaling van de te veel betaalde premie.
Deze verzekeringen vallen onder Belgisch recht. ERGO is een Duitse verzekeraar. Heb je een klacht, dan kan je terecht bij de of onze klantenservice.
Nokia 808 PureView Wit

Dekking

  • Val- en stootschade
  • Waterschade
  • Diefstal (Optioneel)

Wat is niet gedekt?

  • Schade veroorzaakt door grove nalatigheid is niet gedekt
  • Schade die geen invloed heeft op de goede werking (zoals deuken) is niet gedekt

ERGO Mobiele apparatuurverzekering exclusief diefstal

  • 1 jaar vooruitbetalen (79,90 per jaar) 79,90
  • 2 jaar vooruitbetalen (77,95 per jaar) 155,90

ERGO Mobiele apparatuurverzekering inclusief diefstal

  • 1 jaar vooruitbetalen (84,90 per jaar) 84,90
  • 2 jaar vooruitbetalen (102,45 per jaar) 204,90

Eigen risico

Bij schade geldt een eigen risico van 10% (reparatie) of 20% (diefstal)

Specificaties

Product

Artikelnummer
175320
Fabrikantcode
A00006034
Merk
Nokia
Garantie
2 jaar
Afhandeling van je defect
Carry-in-garantie

Algemene eigenschappen

Type mobiele telefoon
Smartphone
T9-woordenboek
Ja
Fysiek toetsenbord
Nee
FM-radio
Ja

Besturingssysteem en updatebeleid

Besturingssysteem
Symbian

Fysieke eigenschappen

Hoogte
12,3 cm
Breedte
6,02 cm
Diepte
1,39 cm
Gewicht
0,169 kg
Kleur
Wit, Zwart
Schokbestendig
Nee

Processor en geheugen

Totale opslagcapaciteit
16 GB
Intern werkgeheugen (RAM)
0,512 GB
Geheugenkaartlezer
Ja
Type geheugenkaart
Micro SD

Simkaart

SIM-lock vrij
Ja
Type SIM-kaartslot
Micro sim
Dual SIM
Nee

Camera achterkant

Ingebouwde camera
Ja
Totaal aantal megapixels
41 MP
Autofocus
Ja
Tweede camera achterkant
Ja

Beeldscherm

Schermdiagonaal
4 inch
Touchscreen
Ja
Krasbestendig
Nee

Batterij

Accu/batterijcapaciteit
1400 mAh
Accu/batterij technologie
Lithium-ion
Verwisselbare accu/batterij
Ja

Connectiviteit

Wifi ingebouwd
Ja
Wifi standaarden
Wireless B, Wireless G, Wireless N
Bluetooth
Ja
Bluetooth-versie
3.0
NFC
Ja
Hoofdtelefoon aansluiting
Ja

Sensoren

Versnellingsmeter
Ja