The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Sony FDR-AX53

In de samenstelling

Sony FDR-AX53
Sony FDR-AX53
Sony FDR-AX53 + SanDisk 64 GB Geheugenkaart
803,-
Tijdelijk uitverkocht


Alternatieven


Productinformatie

Belangrijkste eigenschappen

Type beelddefinitie ondersteuning
Full HD (1080p), HD ready (720p), Ultra HD (4K)
Optische zoom
20
Beeldstabilisatie
Ja
Microfoon aansluiting
Ja
Hoofdtelefoon aansluiting
Ja

Plus- en minpunten

Volgens onze camcorderspecialist
  • De 4K kwaliteit zorgt voor levensechte filmbeelden.
  • De microfoon neemt geluid uit 5 richtingen op, waardoor het natuurlijk klinkt.
  • Je zoomt ver in op je onderwerp zonder verlies van beeldkwaliteit.
  • Deze camcorder heeft geen XLR aansluiting om professioneel geluid op te nemen.
Productspecialist camcorders

Omschrijving

De Sony FDR-AX53 is een camcorder voor de gevorderde videograaf. Je filmt levensechte beelden in 4K, dankzij de combinatie van de Zeiss Vario-Sonnar lens en Exmor R CMOS sensor. In Full HD film je met 100 fps, zodat je video's tot slow motion opnames kunt vertragen. De microfoon onderdrukt ruis en neemt geluid uit 5 verschillende richtingen op. Zo maak je opnames met natuurlijk klinkende klanken. De AX53 heeft 20x optische zoom. Hierdoor zoom je ver in op je onderwerp zonder verlies van beeldkwaliteit.

De Sony FDR-AX53 is een camcorder voor de gevorderde videograaf. Je filmt levensechte beelden in 4K, dankzij de combinatie van de Zeiss Vario-Sonnar lens en Exmor R CMOS sensor. In Full HD film je met 100 fps, zodat je video's tot slow motion opnames kunt vertragen. De microfoon onderdrukt ruis en neemt geluid uit 5 verschillende richtingen op. Zo maak je opnames met natuurlijk klinkende klanken. De AX53 heeft 20x optische zoom. Hierdoor zoom je ver in op je onderwerp zonder verlies van beeldkwaliteit.


Standaard meegeleverd

  • Handleiding (53,97 MB)
  • NP-FV70 accu
  • HDMI kabel
  • Usb kabel
  • Stroomkabel

Standaard meegeleverd

  • Handleiding (53,97 MB)
  • NP-FV70 accu
  • HDMI kabel
  • Usb kabel
  • Stroomkabel

Belangrijkste eigenschappen

Type beelddefinitie ondersteuning
Full HD (1080p), HD ready (720p), Ultra HD (4K)
Optische zoom
20
Beeldstabilisatie
Ja
Microfoon aansluiting
Ja
Hoofdtelefoon aansluiting
Ja


Reviews

Meest behulpzame reviews

  • 3.5 / 5 sterren
    7,2/10
    Gaat wel

    Erwin | 31 december 2016 | In de samenstelling: Sony FDR-AX53

    • Beeld in Full HD
    • Zoom bereik
    • Beeld met weinig licht
    • 4K in 25p
    • Geen 24p output
    • 4K weergave op full hd tv
    • Kopiëren naar USB schijf op accu
    • Geen afstandsbediening

    - Snel bewegen met camera of een onderwerp filmen wordt stotterend weergegeven in 25p en 24p. Kleur en belichting zijn wel prima in orde. In full HD 50p gaat filmen zonder problemen. Beeld is erg mooi.
    - Als je in 4K 25p filmt kan je niet overschakelen naar 4K 24p zonder je geheugenkaart te wissen. Je kan wel je kaartje wisselen.
    - Signaal naar tv wordt bij 24p weergegeven als 60Hz content. Ziet er dus niet uit. Geprobeerd met diverse tv's.
    - Beeld trilt heel erg bij fijne details als je 4K film afspeelt op een full hd scherm. Weet niet hoe dit eruit ziet op een 4K scherm.
    - Beeld is ok bij weinig licht. Weinig ruis.
    - Highspeed opnames zijn goed en zijn dan te bewerken tot slowmotion video.
    - Mooi zoom bereik. Goede stabilisatie. Kan makkelijk uit de hand filmen.
    - Inhoud kopiëren naar usb hdd gaat niet op de accu. Moet net adapter aansluiten op camera.
    - Geen afstandsbediening bijgeleverd. Wel jammer.
    Film je alleen in 4K dan door sparen voor eentje die dat doet in 50p. Maar die zijn wel erg duur.

    Erwin | 31 december 2016 | In de samenstelling: Sony FDR-AX53
  • 5 / 5 sterren
    10/10
    Fantastische camcorder.

    Guy Olieslagers | 24 april 2018 | In de samenstelling: Sony FDR-AX53

    • Opnames en beeldkwaliteit en dat voor zo'n prijs.
    • Formaten om beelden in op te nemen
    • Handelbaarheid
    • Gewicht
    • Mogelijkheden

    Het is een leuke camcorder voor allerhande filmpjes, gaande van vakantie tot YouTube. Ik ga nog experimenteren met externe microfoons en fieldrecorder, kwestie van beeld en geluid appart op te nemen.

    Guy Olieslagers | 24 april 2018 | In de samenstelling: Sony FDR-AX53
  • 5 / 5 sterren
    10/10
    Heel tevreden

    Steven Claessens | 16 augustus 2016 | In de samenstelling: Sony FDR-AX53

    • Zeer mooie beelden
    • Handig in gebruik
    • Heel goeie stabilisator

    Ik ben heel verbaasd over de zeer goeie kwaliteit van de beelden. Zowel de kwaliteit van de beelden als de stabilisator zijn heel goed waardoor je rustige (niet schokkerige, bewogen), mooie beelden kan filmen.

    Steven Claessens | 16 augustus 2016 | In de samenstelling: Sony FDR-AX53
  • 5 / 5 sterren
    10/10
    Fantastische camera met veel mogelijkheden
    • Fantastische beeldstabilisatie
    • Optische zoom van 30x
    • Manual ring voorop de camera
    • interne microfoon

    Ik heb de camera nu 2 maanden en heb er al veel plezier van gehad. de beeldkwaliteit op 1920 x 1080 50p is werkelijk waar verbluffend. het enige minpunt is dat je geen 4K kan opnemen op 50 fps maar daar is de prijs ook naar. de optische zoom is uitstekend maar daar heb je wel een goed statief voor nodig of een vaste hand. verder is de stabilisatie van zowel lens als sensor fantastisch. voor beelden dichtbij heb je nauwelijks meer een statief nodig. ook heb je de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende instellingen welke je handmatig op de manual ring wilt zetten zodat je deze makkelijk kan aanpassen tijdens het opnemen van je video. ik heb na de eerste keer filmen wel een externe microfoon met deadcat gekocht voor een betere geluidsopname.

    Niels | 14 augustus 2019 | In de samenstelling: Sony FDR-AX53
  • 4.5 / 5 sterren
    8,8/10
    het van het

    de beste in die ik had in 40 jaar dat ik film

    roger lagois | 24 juli 2017 | In de samenstelling: Sony FDR-AX53
  • 5 / 5 sterren
    10/10
    4K voor iedereen...
    • Beeldkwaliteit
    • Ligt goed in de hand
    • Ook als fotocamera te gebruiken
    • Plaatsing knop om foto's te nemen

    Zeer degelijk toestel met een prachtige beeldkwaliteit voor een nog net haalbaar budget voor de hobbyist.

    Stijn Blanckaert | 24 maart 2017 | In de samenstelling: Sony FDR-AX53
  • 5 / 5 sterren
    9,6/10
    Geweldig Toestel
    • De boss stabilisatie is indrukwekkend en onovertroffen.
    • UHD en 1080p
    • De Codec XAVCS
    • Prijs uitstekend!
    • Sony instellings menu, Sony leert het nooit, mijn enige minpuntje!

    Het toestel maakt prachtige beelden, zogenaamde sckokkerige beelden wat ik van sommige gelezen heb, heb ik niet. Een pan zoom tilt freak ben ik hoe dan ook niet, maar als ik dit toestel op een statief heb staan voor een rustige pan of tilt shot schakel ik de stabilisatie uit, anders gaat het tegen elkaar werken en ja, sckokkerige beelden tot gevolg, logisch.

    Boss is echt boss, (stabilisatie) ik was aan het filmen en bewust aan het schudden met deze camera en het is minimaal te zien op een 65 inch 4K TV, indrukwekkend gewoon. Ik gebruik heel vaak en in veel gevallen een statief voor compositie en om mooie strakke beelden te maken. Ik wil zelf niet zeeziek worden van wat ik maak en ik wil een ander het zeker niet aandoen die er naar kijkt. Maar, met dit toestel als je het normaal vasthoudt en normaal mee filmt heb je geen statief nodig. Ik neem het statief wel mee op reis maar ik weet bijna zeker dat ik het niet nodig heb met dit toestel.

    Ik ben van plan om alles 4k of UHD te filmen heb ik 1080p nodig een kwestie van downscalen. Denk aan de SD kaarten. Met een kaartje van 32 gigabyte ben je heel snel uitgefilmd in 4K, zeker als je niet in de gelegenheid bent om het over te zetten aan het einde van de dag op een laptop of een ander apparaat.

    Zoals je hebt kunnen lezen het enige minpuntje, het Sony menu systeem. Als ik iets handmatig instel en op oke druk wil ik verder in het menu maar dat kan niet, moet je helemaal opnieuw beginnen, jammer.

    Voor de rest een mooie camera en niet duur voor wat je krijgt.

    John | 30 juli 2018 | In de samenstelling: Sony FDR-AX53
  • 4.5 / 5 sterren
    8,8/10
    aan te bevelen

    Is een geweldig toestel met veel mogelijkheden om prachtige videobeelden te maken ! Spijtig dat er geen " lichtspotje " is bij donkere opnames ! Nu ja, dat stoort helemaal niet, laat alle lampen branden in de ruimte en de beelden zijn prima !
    Kortom een sublieme camera : advies : niet twijfelen maar kopen !
    Is wel geen perfecte camera om foto's te maken , het is wel een videocamera !

    yves martien | 8 januari 2018 | In de samenstelling: Sony FDR-AX53
  • 5 / 5 sterren
    10/10
    Zeer goed
    • Beeldkwaliteit
    • Groothoeklens 26 mm
    • Beeldstabiliteit
    • Geen flits voor foto's

    De Sony FDR-AX53 is een uitstekend apparaat. Ik had in het verleden al ervaring opgedaan met Sony camcorders, maar dit is wel uitstekend qua beeldkwaliteit, de handige groothoeklens en 20x zoom, alsook door de verschillende mogelijkheden, zoals time-lapse en 100 p/s om snelle actiescenes te filmen.

    Julien Strypsteen | 2 januari 2018 | In de samenstelling: Sony FDR-AX53
  • 4.5 / 5 sterren
    9,2/10
    Perfecte kamera, prachtig beeld en goede stabilisatie
    • Prachtige 4 K opnamen
    • Scherp beeld
    • Zeer goede stabilisatie
    • Bediening is volledig automatisch maar voor een geoefende videograaf is er veel zelf in te stellen
    • Formaat goed te hanteren, ondanks dat hij iets groter en zwaarder is dan mijn vorige camera
    • slechts 25 beeldjes per seconde is meestal genoeg, maar kan schokkerige beelden opleveren bij snel bewegende opnamen. Oplossing: deze opnamen toch maar in Full HD opnemen
    • In 4K opname geen Dolby 5.1 geluid maar stereo
    • Menustructuur heeft even gewenning nodig. Dit heeft Sony altijd al gehad (Dit is mijn 4e Sony camera in 35 jaar)

    Ik volg de prijs van deze camera al maanden. Toen er een 2e kansje kwam met een aantrekkelijke korting was voor mij de tijd rijp om de camera aan te schaffen. Helaas is deze camera zoek geraakt. Ik kreeg een aanbod om een nieuwe camera in verzegelde verpakking te kopen. Coolblue en Ik deelden het prijsverschil, maar helaas was hierdoor de camera net zo duur als bij de concurrent. Weg voordeel. Voor mij geen goede beurt van Coolblue. Overigens is dit mijn eerste mindere ervaring met Coolblue in veel jaren.

    Cees | 13 mei 2020 | In de samenstelling: Sony FDR-AX53

Verzeker je camcorder

Je kan in je winkelwagen één van de onderstaande ERGO Apparatuurverzekeringen kiezen. De verzekering blijft ieder jaar opzegbaar, met het recht op terugbetaling van de te veel betaalde premie.
Deze verzekeringen vallen onder Belgisch recht. ERGO is een Duitse verzekeraar. Heb je een klacht, dan kan je terecht bij de of onze klantenservice.
Sony FDR-AX53

Dekking

  • Val- en stootschade
  • Fabricagefouten buiten de garantie
  • Waterschade
  • Diefstal (Optioneel)

Wat is niet gedekt?

  • Schade veroorzaakt door grove nalatigheid is niet gedekt
  • Schade die geen invloed heeft op de goede werking (zoals deuken) is niet gedekt

ERGO Mobiele apparatuurverzekering exclusief diefstal

  • 2 jaar vooruitbetalen (24,95 per jaar) 49,90
  • 3 jaar vooruitbetalen (23,30 per jaar) 69,90

ERGO Mobiele apparatuurverzekering inclusief diefstal

  • 2 jaar vooruitbetalen (37,45 per jaar) 74,90
  • 3 jaar vooruitbetalen (36,63 per jaar) 109,90

Eigen risico

Bij schade geldt een eigen risico van 10% (reparatie) of 20% (diefstal)

Specificaties

Product

Artikelnummer
698275
Fabrikantcode
FDRAX53B.CEE
Merk
Sony
Garantie
2 jaar
Garantietype
Carry-in-garantie

Algemene eigenschappen

Hoogte
8,1 cm
Diepte
16,8 cm
Breedte
7,4 cm
Gewicht
635 g
Kleur
Zwart
Materiaal
Kunststof
Waterbestendig
Nee
Stofbestendig
Nee
Schokbestendig
Nee
Accessoireschoen
Ja
Type accessoireschoen
Hot shoe
Hot shoe
Standaard hot shoe

Beeld en lens

Optische zoom
20
Digitale zoom
250
Groothoek
Ja
Beeldstabilisatie
Ja
Locatie beeldstabilisatie
Optische beeldstabilisatie
Diafragma
2 - 3,8
Type beeldsensor
1/2.5
Technologie beeldsensor
CMOS
Effectief aantal megapixels
8,29 MP
Totaal aantal megapixels
16,6 MP
Beeldverhouding horizontaal
16
Beeldverhouding verticaal
9
Type beeldprocessor
Sony BIONZ
Type beelddefinitie ondersteuning
Full HD (1080p), HD ready (720p), Ultra HD (4K)
HD ready (720p), frames per seconde
25p, 30p
Full HD (1080p), frames per seconde
25p, 50p
Ultra HD, frames per second
4K, 24p, 4K, 25p, 4k, 30p
Bestandsindeling video
AVCHD, MPEG-4 AVCHD (H.264)
Bestandsindeling audio
pcm

Scherm en viewfinder

LCD-scherm
Ja
Schermdiagonaal
3 inch
Aantal pixels
1555200 pixels
Exacte beeldweergave
100 %
Kantelbaar
Ja
Manieren tot kantelen
Horizontaal kantelbaar, Verticaal kantelbaar
Viewfinder
Ja
Type viewfinder
Elektronisch

Opslag en stroomvoorziening

Instelbare knoppen
Ja
Type geheugenkaart
SD
Versie SD-geheugenkaart
SDHC, SDXC
Totaal aantal RAM geheugensloten
1
Minimale eisen opslagmedium
Klasse 10
Opslagcapaciteit uitbreidbaar tot
128 GB
Intern geheugen (Byte)
0 MB
Type stroomvoorziening
Accu / batterij
Verwisselbare accu/batterij
Ja
Soort batterij/accu
Specifieke accu
Model accu
Sony NP-FV70
Maximale accu/batterijduur
150 min

Connectiviteit

HDMI loop-through
Nee
Microfoon aansluiting
Ja
Hot shoe
Standaard hot shoe
Type accessoireschoen
Hot shoe
Type microfoonaansluiting
3,5 mm jack
Aantal microfoon aansluitingen
1
XLR line-aansluiting
Nee
Bluetooth
Nee
Optionele draadloze Bluetooth adapter
Nee
NFC
Ja
Wifi ingebouwd
Ja
Wifi standaarden
Wireless B, Wireless G, Wireless N
Radiofrequentie (RF)
Nee
Infrarood (IrDA)
Ja
Opnemen op usb opslagapparaat
Nee
GPS-sensor
Nee

Dit wordt 'm

Sony FDR-AX53
Sony FDR-AX53
In de samenstelling: Sony FDR-AX53
803,-
Tijdelijk uitverkocht


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen