The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Kobo Forma + Sleep Cover Zwart

Variant: 8 GB | Beschermhoes zwart

Kies je uitvoering

Totale opslagcapaciteit
Bundel bevat
326,98 321,98
Tijdelijk uitverkocht
  • Weet als eerste wanneer dit product op voorraad is

Productinformatie

Plus- en minpunten

Volgens onze e-readerspecialist
  • Met de meegeleverde hoes neem je de e-reader veilig mee.
  • Dankzij de waterdichte behuizing lees je zonder zorgen op het strand of naast het zwembad.
  • Comfortlight Pro past de schermverlichting automatisch aan op basis van je omgevingslicht en filtert blauw licht.
  • Er wordt geen adapter meegeleverd voor het opladen via een stopcontact, alleen een micro usb kabel.
Productspecialist e-readers

Productomschrijving

Stop de Kobo Forma in de Sleep Cover en neem hem overal veilig mee naartoe. De meegeleverde hoes voorkomt krassen en breuken in het scherm of op de behuizing. Je leest comfortabel je favoriete boeken op het ruime 8 inch scherm. Dankzij de ergonomische handgreep aan de zijkant houd je de Forma gemakkelijk langere tijd vast. Zet je de e-reader liever rechtop neer? Vouw de hoes dan in een standaard. Met de fysieke knoppen op de handgreep sla je eenvoudig een pagina om. Ook aan het comfort van je ogen is gedacht, want dankzij Comfortlight Pro wordt de schermverlichting automatisch aangepast aan het omgevingslicht. 's Avonds wordt blauw licht gefilterd, zodat je na het lezen makkelijker in slaap valt. Niet alleen in bed, maar ook op het strand lezen? De Kobo Forma is waterdicht, dus neem 'm gerust mee naar het strand of zwembad.

Let op: Je moet een Kobo account aanmaken om een Kobo e-reader te gebruiken.


Standaard meegeleverd

Kobo Forma 8 GB


Tips voor het gebruik van dit product

Lees onze tips en ontdek alles over hoe je je product installeert en op de beste manier gebruikt.


Reviews

Meest behulpzame reviews

  • 4.5 / 5 sterren
    9,2/10
    Geweldige e-reader, het geld waard!

    De Leeuw | 26 oktober 2018 | In de variant: 8 GB | Geen accessoires

    • Mooi groot scherm
    • Prettige knoppen
    • Ligt goed in de hand
    • Integratie met Pocket
    • Bibliotheekboeken kunnen erop
    • Prijzig
    • Lastig een hoes voor te vinden

    Al vier jaar had ik een Kindle Paperwhite met een 6 inch scherm. Aanvankelijk gebruikte ik die veel, maar het kleine scherm, de brede randen en het Amazon systeem begonnen te irriteren. Toevallig kwam deze Kobo e-reader nét op de markt toen ik een nieuwe wilde gaan aanschaffen.

    Ik kan je zeggen, het is een verademing. Het scherm lijkt qua formaat nu ten minste op een écht boek en is ook zeker niet te groot. Waarom maken niet meer fabrikanten zo'n scherm van 8 inch?

    Het design verdient ook een dikke duim omhoog. Het zachte, rubber-achtige kunststof voelt vriendelijk en prettig aan. Het gewicht van het apparaat zit aan de kant waar je hem vasthoudt, wat het erg comfortabel maakt.

    Ik vind het ook enorm prettig dat Kobo werkt met Pocket. Ik volg een aantal blogs en websites, en de nieuwe artikelen komen automatisch in mijn Pocket account terecht (dit kun je opzetten dmv IFTTT). Vanaf nu kan ik die dus elke ochtend op mijn e-reader lezen, zonder afleidingen van appjes of andere smartphone irritaties. Heel erg fijn!

    Ten slotte overigens complimenten voor Coolblue. In de ochtend werd het verkeerde product bezorgd, maar na een telefoontje werd er direct voor gezorgd dat de juiste e-reader op dezelfde dag toch nog aankwam.

    De Leeuw | 26 oktober 2018 | In de variant: 8 GB | Geen accessoires
  • 4.5 / 5 sterren
    8,8/10
    Aanrader voor manga, desondanks klein geheugen.

    Marvin Schreurs | 20 april 2019 | In de variant: 8 GB | Geen accessoires

    • 8" scherm werkt goed voor manga
    • Goede out-of-the-box ondersteuning voor CBR/CBZ bestanden
    • Simpel in gebruik
    • Geen uitbreidbaar geheugen
    • Weinig intern geheugen
    • Langzame bestandsoverdracht

    Ik heb deze e-reader voornamelijk gekocht voor het lezen van stripboeken en manga, en dat is een ding wat deze e-reader vrij goed in is. Kobo heeft er met recente updates veel aan gedaan om de ondersteuning van CBR/CBZ bestanden te verbeteren, waardoor je relatief snel en vloeiend door de pagina's kan bladeren. Het 8" scherm is daarbij groot en scherp genoeg om alles leesbaar te houden. Japanse manga werken bijzonder goed met dit formaat. De functie om je beeld te kantelen is tevens heel erg handig voor manga die gebruik maken van dubbele pagina's die als 1 geheel getoond worden. Met de forma kantel je het scherm en kun je in de brede landschapsmodus dit soort pagina's toch goed bekijken.

    Waar de forma het echter laat afweten is de geheugencapaciteit. Met slechts 8GB, waarvan ongeveer 7GB bruikbaar, kun je niet veel volumes aan stripboeken tegelijk op je reader zetten. Dit zal je voornamelijk merken indien je graag veel verschillende series op je reader wilt hebben. Een ander struikelpunt is dat de bestandsoverdracht via USB vrij langzaam is. Dit is niet zo hinderlijk met normale e-books, maar merkbaar met stripboeken gezien deze meer geheugen opnemen.

    Het leesgemak van de forma is een grote plus. De dikke grijprand geeft je toch een degelijk handvat om je reader vast te houden, terwijl de overige dunne randen de reader toch vrij compact maken voor het schermformaat. Het gebruik van zachtere materialen geeft je daarbij ook beter grip op het apparaat, naast het feit dat het fijner aanvoelt. De bladerknoppen zijn fijn om te hebben, alhoewel ik ze persoonlijk iets te ver uit elkaar vind staan. Dat kan bij zeer langdurig lezen onplezierig worden. Je kunt natuurlijk ook altijd nog bladeren met het touchscreen, indien dat je voorkeur heeft.

    De kobo-specifieke functies, zoals de kobo shop en pocket integratie, maak ik minder gebruik van. Ze functioneren naar behoren, maar zitten je verder niet in de weg indien je de reader puur voor je eigen DRM-vrije boeken wilt gebruiken. De pocket integratie is handig indien je graag artikelen van het internet met je mee wilt nemen, maar let er wel op dat je je artikelen eerst met wifi naar je reader moet synchroniseren.

    Persoonlijk raad ik deze e-reader aan voor manga-lezers en mensen die graag een groter, duidelijker scherm willen hebben. Let als manga-lezer wel op het gebrekkig geheugen. Er zou ook een 32GB versie van de forma zijn voor manga-lezers, maar deze ben ik nog niet in Nederland tegengekomen.

    Marvin Schreurs | 20 april 2019 | In de variant: 8 GB | Geen accessoires
  • 5 / 5 sterren
    10/10
    Door het grote scherm een betere keuze dan een boek.

    Martine van de Moesdijk | 10 juni 2019 | In de variant: 8 GB | Geen accessoires

    • Heerlijk groot scherm, voor mij de enige reden om de Forma te kopen.
    • Knoppen om de bladzijde om te slaan
    • Sneller dan mijn Kobo Glo
    • te duur

    Het grote scherm is echt geweldig. De Kobo glo gebruikte ik vanwege het kleine scherm alleen op vakantie. De Forma gebruik ik dagelijks. Ik koop geen papieren boeken meer. En de ereader is erg licht in gewicht. Ondanks de hoge prijs als je deze vergelijkt met andere ereaders zou ik de ereader zeker aanraden.

    Martine van de Moesdijk | 10 juni 2019 | In de variant: 8 GB | Geen accessoires
  • 4.5 / 5 sterren
    8,8/10
    een aanrader
    • goede leesbarheid
    • kompakt
    • makkelijk te hanteren
    • beperkte kleuren
    • beschermhoes appart te betalen
    • geplooid model, moeilijker op te bergen

    Leesbaarheid in de zon

    Eddy Ivens | 11 augustus 2019 | In de variant: 8 GB | Geen accessoires
  • 5 / 5 sterren
    10/10
    Superfijn
    • Groot scherm dat kan meedraaien
    • Hoge prijs

    Het grote scherm en de knoppen aan de zijkant maken het lezen plezierig. De prijs is hoog, maar is het wel waard.

    Wijnand van Plaggenhoef | 5 juni 2020 | In de variant: 8 GB | Geen accessoires
  • 5 / 5 sterren
    10/10
    in één woord: top!
    • Prachtig schermbeeld
    • Intuïtief
    • Snel
    • Goed bruikbaar voor het lezen van PDF's
    • Licht van gewicht
    • Je kunt nog steeds niet naar een bladzijdenummer springen

    Dit is mijn derde e-reader maar de eerste waarop je ook goed pdf's kunt lezen!

    Wolter Klimbie | 17 mei 2019 | In de variant: 8 GB | Geen accessoires
  • 4.5 / 5 sterren
    9,2/10
    Koba+Sleepcover = Killer Combo!
    • FormFactor
    • Gebruikerservaring
    • Prijs

    Eerste ervaring met een eReader en ik voel me al 'spoiled for life'. Prima toestel, out of the box bruikbaar en gemakkelijk in te stellen. Zeer handing, zeker in combinatie met de Koba Forma Sleepcover (die spijtig genoeg wel stevig geprijsd is)

    Joris Van Dyck | 6 november 2018 | In de variant: 8 GB | Geen accessoires
  • 5 / 5 sterren
    10/10
    waarschijnk de allerbeste ereader van dit moment
    • ligt lekker in de hand
    • heeft bladerknoppen
    • lekker groot scherm
    • erg licht qua gewicht
    • is prijzig
    • de aan/uit knop op onhandige plaats

    Deze ereader heeft veel mogelijkheden. Een 8 inch scherm leest heel comfortabel. De ereader is erg licht qua gewicht en ergonomisch goed uitgedacht. Hij heeft een gyroscoop dus je kunt hem zowel met linker als rechterhand gebruiken en ook nog in landscape mode. Erg gebruiks-vriendelijk. Ik had jaren lang een Kobo Aura One, ook een uitstekend apparaat, maar de Forma overtreft de Aura One nog. Een aanrader voor wie bereid is een pittige prijs te betalen.

    een klant | 5 maart 2019 | In de variant: 8 GB | Geen accessoires
  • 5 / 5 sterren
    9,6/10
    Krachtige en veelzijdige e-reader. Aanrader!
    • Bladert vlot door grote PDF bestanden
    • Beschikbaar geheugen is meer dan ik ooit vol krijg
    • Leest ook de courante Comic formaten
    • Groot scherm, ideaal voor PDF en Comics

    Waar kleinere en minder krachtige ereaders het meestal laten afweten als het op PDF aankomt doet de Kobo Forma het dan weer uitstekend.

    Tom De Vylder | 23 april 2021 | In de variant: 32 GB | Geen accessoires
  • 5 / 5 sterren
    10/10
    De Kobo Forma een must.
    • Heel handig in het gebruik, vooral de drukknoppen
    • Makkellijk met 1 hand te gebruiken
    • De sleepcover is zeker een aanrader
    • Nog geen gevonden voor het ogenblik

    Aanvankelijk was het aanpassen wat betreft het verschil tussen het vast houden van een boek en de e-reader. Maar na korte tijd voelt het heel comfortabel, zeker als je 's avonds in bed nog wat leest. De e-reader is met 1 hand te gebruiken en het licht hoeft niet aan, dus je bedgenoot kan rustig verder soezen.

    Paul Bourgeois | 12 december 2018 | In de variant: 8 GB | Geen accessoires

Specificaties

Product

Artikelnummer
820567
Fabrikantcode
N782-KU-BK-K-EP
Merk
Kobo
Garantie
2 jaar
Garantietype
Carry-in-garantie

Scherm

Schermtype
Electronic Ink
Type e-ink paneel
Carta
Scherpte
Full HD (1080p)
Blauw licht filter
Ja
Resolutie hoogte
1440 pixels
Resolutie breedte
1920 pixels
Kleurenscherm
Nee
Schermdiagonaal
8 inch
Touchscreen
Ja
Achtergrondverlichting scherm
Ja
Pixel-dichtheid
300 ppi

Geheugen

Totale opslagcapaciteit
8 GB