The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


TP-Link Deco M9 Plus Smarthome Multiroom Wifi 6-Pack

Variant: AC2200 | 6

Kies je uitvoering

Wifi snelheid
Aantal stations

Opgeruimd met een wandhouder

14,99
578,- 559,-
Morgen geleverd
578,- 559,-
Morgen geleverd

Opgeruimd met een wandhouder

14,99

Productinformatie

Plus- en minpunten

Volgens onze routerspecialist
  • Dit mesh wifi systeem heeft 6 stations, hierdoor heb je ook dekking in je hele huis als dat groot is.
  • Bescherm je kinderen tegen schadelijke sites met ouderlijke controle.
  • De Deco M9 Plus heeft een ingebouwde smart home hub voor Zigbee en Bluetooth Mesh.
  • Het is niet mogelijk om de stations aan de muur te bevestigen.
  • Deze router ondersteunt alleen wifi 5, je draadloze internet is daardoor minder stabiel als je met veel apparaten tegelijk online bent dan met wifi 6.
Productspecialist routers

Productomschrijving

Met het TP-Link Deco M9 Plus Multiroom wifi systeem zorg je voor een snelle en betrouwbare internetverbinding in je hele huis. De 6 stations hebben draadloos internet op 3 banden en communiceren via elkaar op de beste verbinding, waardoor je geen verlies van snelheid hebt. Je plaatst de 6 stations op verschillende plaatsen in je huis, waardoor je een mesh-netwerk creëert. Je apparaten kiezen automatisch voor het station met de sterkste verbinding, ook als je door het huis loopt. Daardoor valt de verbinding niet weg als je bijvoorbeeld aan het videobellen bent. De Deco M9 Plus heeft een ingebouwde hub voor smart home. De router heeft Zigbee en bluetooth mesh ingebouwd. Daardoor werkt hij samen met veel smart home systemen. Zo heb je hier geen extra hub of apps voor nodig.


Standaard meegeleverd

  • Handleiding (3,42 MB)
  • Deco station (3x)
  • Netwerkkabel (1x)
  • Netstroomadapter (3x)

Tips voor het gebruik van dit product

Lees onze tips en ontdek alles over hoe je je product installeert en op de beste manier gebruikt.


Aanbevolen combinatie

TP-Link Deco M9 Plus Smarthome Multiroom Wifi 6-Pack
TP-Link Deco M9 Plus Smarthome Multiroom Wifi 6-Pack
Inbegrepen accessoires
Uitbreiding voor router
Uitbreiding voor router
Muurbevestiging voor routers
Muurbevestiging voor routers
Kies alternatief
Utp kabel
Utp kabel
Kies alternatief
1% korting
op de accessoires op het accessoire
737,98 718,18
Morgen geleverd


Reviews

Meest behulpzame reviews

  • 5 / 5 sterren
    9,6/10
    Dé oplossing voor Wifi problemen

    Roger Slot | 22 augustus 2018 | In de variant: AC1300 | 3

    • Compact ontwerp
    • Ook bedraad te verbinden
    • Eenvoudige installatie
    • Niet meer schakelen tussen netwerken
    • Makkelijk uit te breiden
    • Beperkte instel mogelijkheden
    • (Nog) geen webinterface
    • Verplichte registratie bij TP-Link
    • Ingebouwde antivirus maar 3 jaar
    • Kan niet worden opgehangen

    Na erg lang twijfelen wat voor mij het beste zou zijn (mede met een afstand van +/- 40 meter die ik moest overbruggen) heb ik advies gevraagd aan Coolblue.
    Dennis (van Coolblue) heeft mij werkelijk waar voorzien van fantastisch advies, niet even snel een reply maar echt gerichte vragen over de situatie en verschillende oplossingen aangeboden, mijn dank daarvoor.
    Uiteindelijk vooral voor het gemak gegaan en de mogelijkheid om eenvoudig het netwerk uit te breiden, de TP-Link Deco M5 dus.

    In mijn geval is het het 4-pack geworden, 3 in huis en 1 voor in het tuinhuis. Opvallend is dat je een 3 pack en een single pack aangeleverd krijgt.

    Voorbereiden/aansluiten:
    Vanuit mijn provider heb ik een modem/router gekregen waarvan ik de routerfunctie heb laten uitschakelen (dit kan door de klantenservice te bellen en te vragen of het modem in "bridge modus" kan worden gezet (evt. wifispots van uw provider vervalt hiermee)).
    Nu geeft het modem dus alleen nog maar bedraad het signaal door en zal de Deco de router functies voor zijn rekening gaan nemen. Je kunt de Deco ook zo instellen dat je de routerfunctie hiervan niet gebruikt (Accespoint modus) maar het is aanbevolen de Deco als router te laten fungeren.
    Vervolgens dien je de Deco app te installeren voor uw Android of Apple device, andere systemen worden helaas niet ondersteund en ook een web interface ontbreekt hoewel deze wel gepland staat om binnenkort uit te komen.
    In de Deco app dien je een TP-Link account aan te maken, je kunt de Deco's dus niet zonder zo'n account laten werken dus houd daar rekening mee.
    De app loodst je nu door het gehele instellingen proces heen waar je eigenlijk alleen een naam hoeft op te geven hoe je je netwerk wilt noemen en een wachtwoord en het netwerk is klaar voor gebruik. Nee echt, zo simpel is het!

    Mijn ervaring is dat je direct na de eerste (hoofd)Deco je het best de overige Deco's ook alvast kunt aanmelden, je kunt ze daarna gerust van het stroom halen en op een andere locatie neer leggen ze maken dan automatisch weer contact.
    Door eerst alle Deco's aan te melden kun je eenvoudig in één keer een update uitvoeren voor alle Deco's zodat je ze niet afzonderlijk hoeft te updaten. In de app krijg je automatisch een bericht hierover.

    Het herkennen van de Deco's in het systeem gebeurt draadloos en je moet dus binnen het bereik van een andere Deco zijn om dit te doen, zodra ze zijn toegekend kun je ze wel bedraad buiten het bereik van de andere Deco's plaatsen.
    De Deco's kunnen onderling dus draadloos met elkaar communiceren (je hebt dan dus alleen stroom nodig) echter kan dit systeem ook bedraad met elkaar communiceren door de 2 lan-poorten op iedere Deco, bedraad heeft ten alle tijde de voorkeur maar hoeft dus niet!
    Het onderling communiceren van dit soort apparaten heet overigens "Backhaul" (mocht u die term ergens tegen komen).

    App/Instellingen/functionaliteiten:
    De Deco app heeft een mooie geordende uitstraling, echter is het soms wel even zoeken waar je de instellingen kunt veranderen, de homepage geeft een overzicht met de op dit moment aangesloten apparaten, een knop waaronder je kunt zien of alle Deco's naar behoren werken een knop voor antivirus en voor ouderlijk toezicht.
    Hoewel het bijna nergens op internet te vinden is blijkt het zo te zijn dat het antivirus van Trend micro wat op de Deco's geinstalleerd is, dat overigens zeker geen vervanger is voor het antivirus programma op uw PC, een gratis licentie duur heeft van 3 jaar, daarna zal het hoogstwaarschijnlijk om een betaal service gaan.
    In het ouderlijk toezicht kun je profielen aanmaken en bepaalde content filteren, online tijdsduur en bedtijd instellen, handig voor als je kinderen hebt.
    Er zit een berichten service bij die het meld zodra er een nieuw apparaat wordt verbonden met het netwerk en wanneer er update's zijn.

    Iets verder in de app, onder de menu knop zitten meer functies verborgen, je kunt de internetsnelheid testen dit betreft dan wel de snelheid die je van je provider aangeleverd krijgt en niet de snelheid waarmee je op dat moment draadloos verbonden bent.
    Er is een zwarte lijst waarbij je apparaten kunt uitsluiten, een update knop, een WPS knop die volgens mij niet i.c.m. de M5 werkt, een mogelijkheid om meerdere netwerk beheerders toe te wijzen en een Qos mogelijkheid.
    Door middel van de Qos kun je instellen welk verkeer in het netwerk de prioriteit moet hebben, zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat gamen meer prioriteit heeft als downloaden.
    Dan blijven er nog 2 relevante knoppen over, Wifi en Geavanceerd, in het wifi menu zie je de naam van jouw netwerk en je wachtwoord, door je telefoon of tablet te schudden kun je dit delen via b.v. Whatsapp, je kunt hier ook je gasten netwerk in en uit schakelen.
    Voor de iets meer technische mensen onder ons, het hoofdnetwerk krijgt een IP range van 192.168.0.xxx en het gasten netwerk 192.168.2.xxx, dit kun je niet aanpassen.
    Het gasten netwerk kun je mooi gebruiken voor al je gasten, hierdoor kunnen ze niet bij b.v. uw NAS komen die in uw gewone netwerk is aangesloten.
    Ik heb gemerkt dat het gasten netwerk momenteel alleen vanaf de hoofd-Deco in de meterkast uitzend en niet via de overige Deco's, ik heb hierover een mail gestuurd naar TP-Link maar heb tot op heden helaas geen antwoord.

    In het geavanceerde gedeelte vind je onder ander instellingen voor IPv4 en IPv6, de bedrijfsmodus (Router of accesspoint), port forwarding, VLAN, snelle roaming, tp-link ddns, notificaties en maandelijkse rapportages.
    Twee noem waardige instellingen zijn hier dat je de LED's die op de Deco's zitten kunt uitschakelen tussen bepaalde tijdstippen, handig als er één op de slaapkamer staat en de Adres reserveringen, hiermee kun je al je apparaten een vast ip adres toe laten kennen, eerst zet je het ip vast en daarna kun je deze in elke reeks wijzigen (100-199).

    Werking/conclusie:
    De drie Deco's in mijn huis geven perfecte dekking (jaren 50 woning met houten vloeren) na het plaatsen van de Deco in het tuinhuis heb ik ook in de gehele tuin perfect bereik. En voorlopig heb ik, buiten het gasten-netwerk dat allen vanaf de hoofd-Deco bereikbaar is, geen enkel probleem gehad.
    Je kunt de Deco's overigens niet ophangen, in de meterkast heb ik dit opgelost door drie schroefjes tegen de rand van de Deco in het hout te schroeven (doe maar even met de hand).
    De app en firmware worden telkens geupdate waardoor er nieuwe functies beschikbaar komen en er schijnt dus wel een web-interface aan te komen.
    Het bereik van een enkele Deco is overigens niet extreem groot, echter doordat ze met elkaar verbinden is dit geen probleem.
    De prijs, wat meestal als duur wordt omschreven, vind ik ook wel mee vallen, een beetje router met 2 of 3 accespoints kost vaak toch meer. en hiermee ben je dan ook nog eens van alle wifi problemen af, tenminste die ervaring heb ik tot op heden.

    Al met al een geweldig systeem dat je zonder enige kennis kunt instellen, een aanrader. Wellicht niet extreem veel instel mogelijkheden maar alle standaard mogelijkheden zitten er op en dit zal voor 98% van de gebruikers ruim voldoende zijn!

    Roger Slot | 22 augustus 2018 | In de variant: AC1300 | 3
  • 4.5 / 5 sterren
    9,2/10
    Ze kosten wat maar dan heb je ook iets!

    Marcel Bonten | 2 september 2017 | In de variant: AC1300 | 3

    • groot bereik
    • simpele installatie
    • extra instelmogelijkheden na FW update
    • QoS / IP reservering
    • Kwaliteit
    • kan niet worden opgehangen
    • DECO app geeft niet de juiste internetsnelheden aan
    • redelijk prijzig

    Zoals velen wilde ook ik af van de talloze repeaters in mijn huis maar toch overal goede en snelle wifi.
    Na wat reviews gelezen te hebben aangeschaft hier bij Coolblue (mijn favoriete webshop!)

    Verpakking:
    Die liegt er niet om: degelijk, mooi en heeft een klasse uitstraling!

    De inhoud:
    3 decos, USB-C!! voedings adapters, platte UTP kabels en handleiding.

    Bouwkwaliteit:
    Witte kunststof met 4 rubberen pads aan de onderzijde tegen schuiven. Mooie vormgeving (=persoonlijk) en niet groter dan een rookmelder. Ook de kabels en adapters zijn heel erg degelijk.

    DECO app, installatie en software:
    De app werkt uitstekend (zowel op IOS als Android) en de installatie is echt een eitje: Bluetooth aan en de instructies van de app volgen.
    De deco is aangesloten op mijn TP-link Arcer C7 router en krijgt zijn IP adres van de router, dit om te voorkomen dat ik alle apparaten weer opnieuw moet instellen (Wireless uitgezet op de C7 om verstoringen te voorkomen). De deco zelf staat in router mode zodat hij de aangesloten IP's uitdeelt. Optie is om de deco in acces point modus te zetten, maar dan heb je geen NAT, ouderlijk toezicht en QoS.
    Mijn bekabelde netwerkprinter met de UTP kabel op een van de deco's aangesloten en is nu ook overal bereikbaar.
    Mooi is dat je alle aangesloten apparaten kunt zien (die via de deco werken, zelfs de chromecast en smarrt TV), ze voorzien van een eigen naam en tevens een IP reservering per apparaat kunt meegeven. Gewoon simpel via de app, dat werkt uitstekend.
    Tevens zit er een optie in de app om de LED aan de bovenzijde uit te schakelen (bijv. indien dit storend is 'snachts).
    Ik ben redelijk ervaren met routers e.d. en voor mij geven de extra opties meer dan voldoende ruimte om te "customizen".
    Ik heb al 2 updates van de firmware ontvangen dus ook dat is goed geregeld bij TP-link.

    Bereik/snelheid:
    Mijn internet abbo is 200 upload/20 download Mb.
    De eerste deco hangt op begane grond achter een muur in een afgesloten ruimte. De snelheid beneden is ± 150/20Mb (ca. 8 mtr. rondom) dus dat is uitstekend.
    Eerste verdieping (wel houten vloeren) hangen er 2 op verschillende kamers. Snelheid daar is ± 130/18 MB, ook een dikke voldoende.
    Op de zolder en achter in de tuin (ca. 18m tr. verder) nog altijd ± 30/15 Mb en ook dit is boven verwachting goed.

    Tip&tricks:
    - Ik ben erachter gekomen dat een kleine verplaatsing van een paar meter al een groot verschil kan opleveren in snelheid (zowel positief als negatief). Probeer het uit.
    - Plaats de deco horizontaal (plat) en niet verticaal, ook dit scheelt in snelheid.
    - De aangegeven snelheid in de app is beslist NIET de internetsnelheid (vermoedelijk is dit de snelheid tussen apparaat en deco). Test met de speedtest app (en zet een evt. VPN uit om reële snelheid te kunnen meten). Test meerdere keren.

    Conclusie:
    Best een dure aankoop maar beslist waar voor je geld! Ik ben dik tevreden.
    (ik had nog screenshots uit de app maar kan deze helaas niet uploaden...werkt niet)

    Marcel Bonten | 2 september 2017 | In de variant: AC1300 | 3
  • 5 / 5 sterren
    10/10
    Heel erg goed apparaat

    Annet | 26 juni 2017 | In de variant: AC1300 | 3

    • Veel sneller internet
    • Kleine kastjes
    • Makkelijke app
    • Internet aanpassen voor kinderen

    Wij zijn heel blij met dit apparaat. We hebben voor het eerst in heel ons huis goed werkende wi-fi. En de kastjes zijn zo klein dat ze niet opvallen. We kunnen nu ook zorgen dat de kinderen niet meer tijdens huiswerk maken op facebook kunnen en alleen maar naar goede websites.

    Annet | 26 juni 2017 | In de variant: AC1300 | 3
  • 5 / 5 sterren
    10/10
    Onwaarschijnlijk snelle wifi op 3 verdiepingen
    • Snelle en goede wifi
    • Draadloze onderlinge verbinding
    • Eenvoudige installatie
    • Mooie vormgeving
    • Mooie duidelijke app

    Onwaarschijnlijk goed bereik. Beneden, slaapkamers en op zolder.
    De eerst router sluit je aan, op internet met een meegeleverde korte platte ethernet kabel. De overige worden draadloos met elkaar doorverbonden. Je hoeft de 2e en de 3e router alleen maar met een stekker aan te sluiten op het lichtnet.

    Je pakt een van de drie Deco routers. Het maakt niet uit welke. De eerste heb ik verbonden met mijn Ziggo modem/router in de woonkamer. Daarna stekker in het stopcontact. Vervolgens app downloaden op je mobiel. Zodra je de app opent dan maakt het verbinding met de Deco via Blueooth. Stapsgewijs wordt je geholpen bij de installatie.

    Wanneer het ledje op de router van oranje naar knipperend blauw gaat, dan zoekt het verbinding met de app op je mobiel. In een mum van tijd kleurt het groen en heb je verbinding. Je doet hetzelfde op de andere verdiepingen. Op de andere verdiepingen heb je alleen een stopcontact nodig. Ze vinden elkaar draadloos. Ideaal. Je hoeft niet een netwerkkabel te trekken.
    Mooie moderne vormgeving. Je kunt ze zonder schaamte in het zicht zetten op kast of bureau. Zowel de router, snoer en adapter zijn wit.

    Ik heb een kabel internet abonnement 150 mbit/s downloaden en 15 mbit/s uploaden. 150/50
    Getest met een iPhone 6 Plus met de app Speedtest.
    153/15 Begane grond.
    153/15 Tuin op het terras bij het huis. 41/11 op 9 meter afstand van huis.
    149/15 Eerste verdieping.
    96/15 Zolder. Signaal is hier minder constant. Fluctueert tussen de 70 en 145

    Met 25 mbit/s kun je een HD film streamen, dus op elke verdieping zit ik goed.
    Elk huis is anders. daarom is het fijn dat je ook nog een vierde router los erbij kunt kopen, Daardoor kun je de routers dichter bij elkaar zetten, zodat de onderlinge verbinding wordt verbeterd. Als je wilt kun je de routers ook met een netwerkkabel verbinden. Het ledje op de router kun je ook uitschakelen wel zo prettig in de slaapkamer. Top product.

    Erwin B. | 1 juli 2017 | In de variant: AC1300 | 3
  • 4 / 5 sterren
    8,4/10
    Goed, maar waarom geen ophangsysteem erbij?
    • Werkt goed, overal internet
    • Ziet er goed uit
    • Slechts 1 Deco heeft een utp kabel nodig
    • Niet op te hangen (zie review)
    • Erg prijzig

    Prima ding, een verschrikkelijk nadeel is dat je m niet op kan hangen. Ik heb ze toch aan het plafond gehangen en dat ziet er gelijk een stuk beter uit. Hiervoor heb je per deco nodig:
    -3 kleine magneetjes (per stuk verkrijgbaar bij de Hornbach)
    - 3 schroeven, niet te lang
    - 3 pluggen
    - 6 carrosserieringen ter grootte van de magneetjes.
    - sterke lijm

    1 carrosseriering gewoon over de schroef, die andere lijm je aan de bovenkant erop (foto 1). Lijm de magneten op de Deco, beetje gelijk verdeeld (foto 2). Maak dmv een velletje papier een mal van de magneten. Zorg ook dat je weet waar de aansluitingen zitten. Teken nu op het plafond de plek uit waar de schroeven moeten komen. Boor de gaten, schroeven erin (als alles gedroogd is) en plak de Deco er tegenaan (foto 3).

    Je kan op Ali express ook een ophangbeugel halen.

    TJ. | 4 december 2019 | In de variant: AC2200 | 3
  • 5 / 5 sterren
    9,6/10
    Duur maar heel goed
    • Wifi bereik en snelheid
    • Installeren heel makkelijk
    • Duurder dan andere routers

    Na veel geklooi met routers en versterkers die altijd niet helemaal goed werkte en niet de goede snelheid en bereik gaven nu de portemonnee getrokken. Het apparaat is niet goedkoop maar je krijgt er wel echt (eindelijk) echt een heel groot wifi netwerk voor.

    MvWoerkens | 27 juni 2017 | In de variant: AC1300 | 3
  • 3 / 5 sterren
    6,0/10
    Teleurstellend
    • Eenvoudige installatie
    • Eenvoudig extra slaves toe te voegen
    • Makkelijke app
    • Matige ondersteuning
    • Geen ophangsysteem
    • Pakt verkeerde signaalbron
    • Matige webinterface

    Gekocht in verband met thuiswerken op zolder, omdat mijn bestaande wifi-netwerk maar minimaal toereikend was. De M9 Plus wordt verkocht als mesh router maar dat is het helemaal niet. De master is op de begane grond bekabeld aangesloten op een Connectbox. Op de eerste verdieping is een eerste slave draadloos aangesloten en op zolder is een tweede slave draadloos aangesloten. Als signaalbron van de eerste slave wordt keurig de master aangegeven met een sterk signaal. De signaalbron van de tweede slave (op zolder) is echter ook de master (begane grond) met logischerwijs een minimale sterkte. De tweede slave verbindt dus niet met de eerste slave, die veel dichterbij staat, maar blijft automatisch de verbinding zoeken en maken met de master. Ook na opnieuw installeren of ontkoppelen van slave of master. De zolder blijft dus een zwak signaal houden en het is niet mogelijk om handmatig de signaalbron van een unit toe te wijzen. Ik zie op de community site van TP-Link gebruikers, dat dit probleem al ruim een jaar bekend is bij de fabrikant. TP-Link geeft echter al tijden aan dat ze het aan de ontwikkelaar hebben doorgegeven maar verder blijft het stil. Matige ondersteuning dus en als ik het binnen een paar weken niet fatsoenlijk aan de praat krijg gaat het retour naar CB.

    Steven | 26 november 2020 | In de variant: AC2200 | 3
  • 2 / 5 sterren
    4,4/10
    Idee goed, uitvoering werkt niet (bij meer dan 2 Deco's)
    • Mooi design
    • Handige app
    • Met meer dan 2 Deco units wordt er niet echt een logische "mesh" opgebouwd, alle Deco units proberen altijd met het basis-station te connecten ipv met de dichtstbijzijnde.

    Het idee is goed, maar de uitvoering heeft serieuze problemen. Bij meer dan 2 Deco units wordt er niet echt een logische "mesh" opgebouwd, want alle Deco units proberen altijd met het basis-station te connecten ipv met de dichtstbijzijnde. Daarmee ontstaan vreemde verbindingen zoals: de deco op zolder connect met de basis-deco op de begane grond, en de deco in de slaapkamers verbind met de deco op zolder. Dat is onlogisch en niet effectief. Het probleem is al sinds 2019 bekend maar wordt niet opgelost.

    Olaf Molenveld | 5 november 2020 | In de variant: AC2200 | 3
  • 4.5 / 5 sterren
    9,2/10
    Heel gebruikersvriendelijk met uitgebreide mogelijkheden
    • zeer gemakkelijk om te installeren
    • zeer gemakkelijk om te configureren (gebruikers en toestellen toevoegen)
    • interessante prijs
    • uitbreidbaar
    • compact toestel
    • niet de snelste, maar toch snel genoeg voor gebruik thuis

    Ik woon in een vrij groot huis (vrijstaand: GLV + 2 verdiepingen) waar de WIFI dekking niet optimaal was. Om die reden heb ik geprobeerd om te werken met een centrale WIFI router + 3 access points. De access points waren echter zo moelijk te configureren dat ik besloten heb om deze te verkopen en de installatie te baseren op WIFI mesh routers (nadeel is wel dat de AP's met Power over Ethernet werken en dit toestel niet). Ik heb verscheidene reviews gelezen waaruit - voor mij althans - de TP-Link als beste uitkwam (prijs/kwaliteit/gebruik). Ik heb de set van 3 besteld bij Coolblue om 4PM en de volgende dag om 10AM kreeg ik al een bericht dat het pakket klaar lag bij het postkantoor van mijn keuze. Dus ... pakketje ophalen, doos opendoen, app installeren op de smart phone en de installatieprocedure volgen. Meer is er niet nodig! De installatie is super eenvoudig; de app geeft netjes weer of de toestellen al dan niet te ver van mekaar verwijderd zijn en begeleid de gebruiker naar een perfect werkende wireless omgeving. Ook het opzetten van gebruikersprofielen (bv. kinderen per leeftijdscategorie, gasten, mama, papa, ...) en bepaalde policies opzetten (bv. beperken in de tijd van gebruik van WIFI) is héél eenvoudig. Toestellen worden automatisch erkend van zodra ze zich aanbienden op het netwerk en kunnen gekoppeld worden aan gebruikersprofielen. Kortom ... een aanrader voor al wie een uitgebreid wireless netwerk wil hebben en niet over de nodige kennis beschikt om routers, access points enz. te configureren. Ik ga me alvast een uitbreiding aanschaffen om ook in de tuin een draadloos signaal te hebben zodanig dat ik tijdens de zomermaanden muziek kan streamen.

    Danny De Roovere | 5 januari 2018 | In de variant: AC1300 | 3
  • 5 / 5 sterren
    10/10
    Top systeem met veel mogelijkheden en super bereik!!
    • Supermakkelijke installatie
    • Zeer goed en stabiel WiFi
    • Gemiste kans dat ophangen geen optie is
    • Stekkers staan ook 'haaks' op elkaar i.v.m. rond design; mooi wegwerken onmogelijk
    • Volgorde van loskoppelen en aansluiten kan beter worden weergegeven

    Al geruime tijd was ik op zoek naar een goede oplossing om onze wifi problemen op te lossen. Drie verdiepingen en alles beton en glas, een drama. Al 2 jaar lang gerommeld met repeaters, een powerline op zolder en losse accespoints want kabels trekken was geen optie. Bij de meeste oplossingen is maak je gebruik van slecht wifi welke je doorzet met als resultaat overal belabberd signaal. Erger nog; steeds verbinden met een nieuw signaal als je door het huis loopt. Heel irritant. Tot voor kort vondt ik een MESH systeem echt te prijzig. Met de Deco M5 wilde ik de gok wel wagen.

    Na veel goede recensies gelezen te hebben (hier bij Coolblue maar ook andere winkels/platformen) uiteraard wel bij Coolblue besteld. Lekker snel in huis, keurig verpakt. Het installeer-feest kon beginnen. Ondanks dat ik mij exact aan de stappen in de app heb gehouden ben ik toch 30 minuten bezig geweest om de eerste 'schotel' te koppelen direct aan mijn modem. Wat blijkt; na 88 keer proberen (geen geduld, want de installatie moest toch gemakkelijk zijn!!) heb ik EERST de Deco aangezet en DAARNA pas mijn modem. De juiste volgorde staat onduidelijk in de installatie stappen in de app aangegeven. Daarna was ’t een kwestie van 3 minuten bij de eerste en bij de 2e en 3e Deco installeren slechts 1 minuut per stuk. Signaal is top! Schakelt ongemerkt over en de app is geweldig! Je kan alles in de gaten houden op een zeer dummy-vriendelijke manier. Leuk om de mogelijkheden in de app te proberen. Handige en gemakkelijke manier van settings zoals ‘kinderslot’, veiligheidsinstellingen etc. Je kunt makkelijk zien welk apparaat is verbonden

    Wil nog wel de schoteltjes wat beter plaatsen om het beste uit het signaal te halen. Je kunt daar mee spelen, nog niet eens hoeven doen. Haalde eerst niet meer dan 100Mbps waar dan ook in het huis. Nu het maximale welke het abonnement bij mijn provider (Caiway-glasvezel) mij aanbied; 300Mbps. Dus gewoon op WIFI (!!!) 3x sneller dan eerst. Super! De 2e Deco (woonkamer) is via ethernet kabel welke er al lag, aangesloten op de 1e Deco (meterkast) als ‘Backhaul’. Op die 2e Deco (woonkamer) ook bedraad de TV aangesloten. Lekker stabiel Netflix kijken. Heb ik ook getest zonder kabel dus Wifi maar dat ging ook perfect. De 3e Deco staat op de 1e verdieping. Wanneer ik deze drie nog meer strategisch neerzet is het signaal op zolder ook goed, deze valt nu nog wat tegen vanwege die positionering. Daar staat dus nu ook geen Deco maar er is wel bereik. Graag zou ik nog 1 a 2 Deco’s plaatsen voor uber-uber-uber bereik. Echter is het prijsverschil tussen 2 en 3 Deco’s nihil. Echter is dat met enige aandacht voor de juiste positionering waar ik te lui

    Let op; het is mogelijk om een switch te plaatsen op de 1e Deco, zodat je de volgende Deco’s er op aan kunt sluiten. Ik denk dat bij veel nerds 2 ethernet poorten (LAN) op de 1e Deco = hoofdeco/router te weinig is. Ik wil bijv. nog een Philips Hue Brigde aansluiten. En wat doe je met je NAS bijvoorbeeld. Gelukkig is een switch dus een optie. Tevens is het nuttig om vooraf jezelf in te lezen op ook andere mogelijkheden tussen het verbinden van verschillende soorten Deco’s zoals de M9 of P7. Die kunnen onder bepaalde voorwaarden/setup ook in 1 omgeving samenwerken, ook leuk om te weten!

    Alwin Baaij | 21 januari 2019 | In de variant: AC1300 | 3

Specificaties

Product

Artikelnummer
813770
Fabrikantcode
Deco M9 plus (3pack)
Merk
TP-Link
Garantie
3 jaar
Garantietype
Carry-in-garantie

Router opties

Type router
Multiroom mesh wifi systeem
Snelheidsklasse
Middenklasse
Aantal stations
3
Uitbreidbaar met extra stations
Ja
Ouderlijke controle
Ja
Installatiegemak volgens klanten
Eenvoudig
Montage mogelijk
Nee
Usb-aansluiting
Ja
Gastnetwerk
Ja
VPN-server
Nee
VPN client
Nee
VPN pass-through
Nee
Installatie op locatie
Nee
Verbinden met nodes mogelijk
Ja
Port forwarding
Ja
Quality of Service (QoS)
Ja
Dynamic DNS-client
Ja
Beamforming
Ja
Seamless roaming
Ja
Maximaal aantal stations
10
UPnP AV-ondersteuning
Ja
LACP Link aggregation
Nee
Zero-wait dynamic frequency selection
Ja
Meervoudige communicatie
Ja
Professioneel gebruik
Nee

Draadloze eigenschappen

Wifi ingebouwd
Ja
Wifi standaarden
Wireless AC (Wifi 5), Wireless G (Wifi 3), Wireless N (Wifi 4)
WLAN-beveiliging
WPA, WPA-PSK, WPA2, WPA2-PSK
Wifi aan/uit-knop
Nee
Signaaluitzending
Omnidirectioneel
Wifi snelheid
AC2200
Frequentiebanden
Simultaneous tri-band
Snelheid van 2,4 Ghz-band
400 Mbit/s
Snelheid van 5 Ghz-band
867 Mbit/s
Externe antennes
Nee
Aantal wifi antennes
8
Type antenne-aansluiting
Zonder Connector
Firewall
Ja
Type firewall
DoS, NAT-Firewall, SPI-Firewall
MIMO
Ja
MU-MIMO
Ja
Mobiele dataconnectie
Geen
Automatisch wisselen naar 3G/4G
Nee
SIM-kaartslot
Nee

Bedrade mogelijkheden

Aantal ethernet poorten
6
Ethernetsnelheid
Gigabit Ethernet (1000 Mbps)
WAN-poorten
1
Netwerkaansluiting
Ja
PoE-ondersteuning
Nee

Fysieke eigenschappen

Breedte
14,4 cm
Hoogte
6,4 cm
Diepte
14,4 cm
Gewicht
1 kg
Kleur
Wit
Materiaal
Kunststof

Stroomvoorziening

Stroombron
Ja
Type stroomvoorziening
Netstroom

Opslagcapaciteit

Geheugenkaartlezer
Nee

Dit wordt 'm

TP-Link Deco M9 Plus Smarthome Multiroom Wifi 6-Pack
TP-Link Deco M9 Plus Smarthome Multiroom Wifi 6-Pack
In de variant: AC2200 - 6
578,- 559,-
Morgen geleverd

Opgeruimd met een wandhouder

14,99


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen