The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Tweedekans Robomow RC308u

Tweedekans in nieuwstaat
 • Gerepareerd product in beschadigde originele verpakking
 • Compleet met onbeschadigde accessoire(s)/onderdelen
Nieuwprijs 1.099,-877,-
Morgen in huis

Beknopte specificaties

Gazonoppervlakte
800 m2
Maximaal geluidsniveau
64 dB
Basisstation
Ja
Bediening via app
Ja

Plus- en minpunten

Volgens onze robotmaaierspecialist
 • Pluspunt:
  Je bedient de robotmaaier met een app via je smartphone of tablet.
 • Pluspunt:
  Dankzij de regensensor keert de robotmaaier vanzelf terug naar het basisstation wanneer het begint te regenen.
 • Pluspunt:
  Het grote, robuuste maaimes gaat niet kapot door harde objecten, zoals stenen, in je gazon.
 • Minpunt:
  Afhankelijk van de indeling van je tuin heb je aan de 200 meter perimeterdraad misschien niet voldoende.

Iedere keer een gazon tot 800 m² maaien, is veel gedoe. De Robomow RC308u maait voor jou, terwijl jij in je luie stoel van een goed boek geniet. Je legt eenmalig het 200 meter lange perimeterdraad rondom het gazon, stelt de gewenste maaihoogte in en de robotmaaier doet de rest. Tussentijds aansturen doe je via de Robomow App. De verbinding tussen de app en de robotmaaier vindt plaats via Bluetooth. Het maximale bereik ligt tussen de 10 en 25 meter. Dit is afhankelijk van de oriëntatie van de robotmaaier (voor, links, rechts of achter). De regensensor zorgt dat hij stopt met werken wanneer het begint te spetteren. Doordat hij het gemaaide gras versnippert, wordt de gazonbodem meteen bemest.Over Tweedekans

Een Tweedekans-product is een product dat door een klant is teruggestuurd of omgeruild. Het product is door ons gecontroleerd en verkeert nog altijd in goede staat. Kunnen we jou blij maken met dit Tweedekans-product? Dan profiteer je van een leuke korting.
Cashback-acties en promoties met gratis accessoires zijn helaas niet geldig op Tweedekans-producten

Wil je meer weten?

Alles over Tweedekans

Meer Tweedekans-varianten van de Robomow RC308u

Tweedekans in nieuwstaat

Robomow RC308u

 • Geretourneerd product in geopende originele verpakking
946,-

Tweedekans met lichte gebruikssporen

Robomow RC308u

 • Gerepareerd product in beschadigde originele verpakking
840,-

Tweedekans met lichte gebruikssporen

Robomow RC308u

 • Geretourneerd product in beschadigde originele verpakking
906,-

Meest behulpzame reviews Meest behulpzame reviews

Zeer tevreden

Review score 4 van de 5 sterren
4 / 5 sterren
8,0
 • Pluspunt:
  Eenvoudige installatie
 • Pluspunt:
  's Avonds besteld, de ochtend er op in huis
 • Pluspunt:
  Handige app
 • Minpunt:
  Positie van het station kan niet overal

Simpele installatie. Wel heeft de Robomow de eerste dagen wel moeite om terug in het station te rijden. Er bevinden zich namelijk nogal wat obstakels in de buurt hiervan. (trampoline, voetbaldoel, haag. Hij heeft zich ook al eens vast gereden in het net van het voetbaldoel.
Hou er zeker rekening mee dat de Robomow bij het vertrekken vanuit zijn station enkel een hoek naar links kan maken. Hierdoor waren de hoeken van het gazon waar hij uit het zicht staat nogal beperkt.
Ik hoewel hij bij de eerste maaibeurt van het jaar zijn werk al heel goed gedaan heeft, raad ik toch aan om eerst met de gewone grasmaaier de gazon op lengte te zetten en er tevens voor te zorgen dat takjes en bladeren verwijderd zijn. Dan kan de Robomow dit goed bijhouden.

Maarten Schoonis | 27 maart 2017

Waarom heb ik hiermee zolang gewacht?

Review score 4.5 van de 5 sterren
4.5 / 5 sterren
9,2
 • Pluspunt:
  Eenvoudige installatie
 • Pluspunt:
  Prachtig design
 • Pluspunt:
  Bijna onhoorbaar geluid
 • Pluspunt:
  Dagelijks perfect gazon
 • Minpunt:
  Positie station
 • Minpunt:
  Regensensor blijkt niet of slecht te werken
 • Minpunt:
  Randmaaien aan omheningen
 • Minpunt:
  Laat je niet misleiden door de test als je zeker bent van de installatie

De Robomow RC308u rijdt hier nu een week en ik zou hem al niet meer willen missen, dit is mijn beste investering van de laatste jaren. Het eerste waaraan je denkt bij het zien van een dagelijks perfect resultaat is waarom je dit niet vroeger hebt aangeschaft. Mijn 500 m2 gazon is L-vormig zonder perkjes wat de installatie eenvoudig maakte: minder dan 2 uur inclusief testen aan de hand van de gedetailleerde handleiding. Laat je trouwens niet te sterk beînvloeden door de eerste test als je zeker bent van de installatie. Ik heb perfect de handleiding gevolg betreffende afstand en hoeken en tijdens de eerste testverkenning stopte de robot tweemaal. Volgens de handleiding die je dan de plaatsing van de draad aan te passen maar ik heb dit niet gedaan en de maaier volgde nadien tijdens het maaien perfect het draadpad zonder te stoppen. Qua maaier levert de Robomow perfect werk. Mijn gazon werd vorig jaar heraangelegd en daarbij had ik nogal kwistig compost aangevoerd (15 ton). Gevolg is dat mijn gazon tot 2 cm per dag groeit waardoor twee maaibeurten per week een noodzaak waren met als gevolg 6 à 8 zakken van 80 liter gazonafval per week en min. 4 uur werk. Nu kan ik bij wijze van spreken met een coctail op mijn terras zitten: ik laat ik de Robomow dagelijks maaien en deze kan perfect weg met mijn gazon. Een maaicyclus duurt ongeveer 8 uur (waarvan 4,5 uur nodig om te herladen) maar het gazon staat elke dag perfect en dankzij de versnippering verdwijnt alles tussen het gras. Geen grasafval meer, veel vrije tijd gespaard en een dagelijks perfect gemaaid gazon is een fantastisch zicht. Toch kent de maaier enkele minpuntjes: Vooreerst de plaasting van het station: de robotmaaier kan enkel in klokwijzerzin het station binnen rijden. Bij mij was de plaasting mooier geweest indien dit ook in de andere zin zou kunnen maar dat is dus onmogelijk. Verder is de randmaaifunctie OK maar verwacht hiervan geen wonderen in geval van omheningen. Dankzij het asymmetrisch mes maait de robot idd. tot dichter bij de kant maar of je nu 5 cm of 10 cm aan de rand van omheiningen moet maaien met een handmaaier maakt naar mijn mening weinig verschil. Wel kan ik mij inbeelden dan het randmaaien perfect zijn werk doet aan perkjes en dergelijke maar dat is bij mij niet van toepassing. Als laatste heb ik over de regensensor mijn twijfels. Vandaag was het aan het water gieten en de robot blijft gewoon verder werken. Ofwel is de functie hiervan echt twijfelachtig, ofwel is de sensor defect (probeer ik via de servicelijn uit te zoeken). Algemeen bekeken is de Robomow echt zijn geld waard: zijn design springt echt in het oog in vergelijking met andere merken, van geluidsoverlast is geen sprake, hij levert dagelijks een perfect gazon af en de wekelijkse tijd die je wint is onbetaalbaar!

Peter Beeckman | 29 augustus 2018

Niet voor tuin met lossere grond

Review score 3 van de 5 sterren
3 / 5 sterren
6,0
 • Pluspunt:
  Design
 • Pluspunt:
  App
 • Pluspunt:
  Stille werking
 • Minpunt:
  Achterlijk algorithme
 • Minpunt:
  Detectie obstakels te grof
 • Minpunt:
  Graaft de hele tuin om
 • Minpunt:
  Rijdt zich letterijk overal in vast

Product is stil, app werkt zoals het hoort (rekening houdend met het feit dat het Bluetooth is en dus redelijk 'finicky' werkt, en enkel wanneer je echt dicht bij je maaier staat), ziet er goed uit en lijkt redelijk stevig gebouwd.

Echter: in een tuin waar het gras niet 100% is (dus met af en toe een kale plek en hier en daar wat losse grond (katten..) veroorzaakt deze machine meer schade dan dat ze efffectief mooi maait.

Uitrij-algorithme is op z'n minst 'speciaal' te noemen (rij naar de edge-wire, keer 180° terug, bots tegen het station, rij terug naar de edge-draad, keer terug (3x), val stil, draai 90° naar de verkeerde kant, botst terug tegen station, val stil, draai 180°, start met maaien (niet edge, enkel zigzag gekozen).

Bij onze Husqvarna: Rij achteruit, draai 90° weg van de edge wire, start met maaien.

De motor lijkt ook wat te leiden aan een bipolaire stoornis: ligt en een mini-obstakel in de weg van het voorwiel, of rijdt het voorwiel in een putje van 3-4 cm, dan valt hij stil na een halve seconde. rijdt hij echter tegen een vast obstakel, dan vindt de motor zijn tweede adem en denkt hij met z'n achterwielen de loopgraven te moeten uitdiepen, wat tot heel veel schade leidt in het gazon.

Bij onze Husqvarna: lichte bots, 90° draai, ga verder. Zit je daar ook vast, draai. dan. niet. gewoon. terug...

Hardware lijkt goed te zijn (alhoewel het 'wedge' ontwerp echt slechter is dan het 'square'-type op gebied van vastrijden, op gebied van software slaat deze Robomow de bal volledig mis.

Hij ziet de bal zelfs niet. Of hij rijdt er zich op vast. Of ploegt 'm onder.

Jurgen Turrekens | 5 mei 2019

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.146 beoordelingen