The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jelle

Alles over Apple Mac met Apple M1 chip

Op 10 november onthulde Apple de eerste Apple Mac modellen met Apple M1 chip. Omdat Apple deze chips met ARM architectuur speciaal ontwikkelde voor macOS, werken de software en hardware naadloos samen. Ook zijn de chips sneller en energiezuiniger dan de Intel Core processoren uit eerdere modellen. Je leest hier alles over Apple MacBook en Apple Mac Mini met Apple M1 Chip.

Apple Mac met Apple M1 chip: wat is er nieuw?

Apple Mac met Apple M1 chip

Apple kondigde in juni al aan afscheid te nemen van Intel processoren. De processor in Apple Mac modellen wordt nu door Apple zelf gemaakt, zoals ze ook al doen voor iPhone en iPad. De hardware werkt hierdoor nóg beter samen met de software, waardoor Apple Mac de rekenkracht van de processor optimaal benut. Apple MacBook Air, Apple MacBook Pro 13" en Apple Mac Mini zijn de eerste modellen die met deze nieuwe chip zijn uitgerust.

Wat zijn de verschillen?

Apple Mac Mini met Apple M1

Het grootste verschil met eerdere modellen zit hem in de processor. De M1 is de eerste chip die Apple speciaal voor Mac heeft ontwikkeld. De processor heeft 8 kernen, waarvan er 4 een focus op snelheid hebben en 4 een focus op efficiëntie. De chip wisselt slim tussen deze kernen, waardoor hij sneller én energiezuiniger is dan de Intel processoren in eerdere modellen. Ook de camera en microfoon van MacBook Air en MacBook Pro 13" zijn verbeterd en alle nieuwe Mac modellen zijn nu uitgerust met usb 4 poorten.

Apple MacBook met Apple Silicon

Apple MacBook met M1 chip

Beide 13" modellen van Apple MacBook hebben nu een M1 chip aan boord. Het instapmodel MacBook Air heeft een versie met iets minder grafische kracht, maar met net zoveel processorkernen. Je gebruikt beide modellen daarom nu voor zware programma's als Adobe Photoshop. De batterij van Apple MacBook Air gaat tot 18 uur mee en die van Apple MacBook Pro 13" gaat zelfs tot 20 uur mee.

Apple Mac Mini met Apple Silicon

Apple Mac Mini 2x

Ook Apple's kleinste Mac is uitgerust met een M1 chip. Hierdoor heeft hij meer kracht dan eerdere modellen met Intel chip. Toch wordt hij door het efficiënte design van de chip niet luider of warmer. Integendeel, volgens Apple is Mac Mini nu zelfs stiller dan ooit. Het design van Apple Mac Mini is hetzelfde gebleven, maar hij heeft nu een zilveren kleur gekregen. Bovendien is het de eerste Mac Mini die ondersteuning biedt voor Apple Pro Display XDR.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen