The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jonna

Vergelijk de Garmin Drive, DriveSmart, DriveAssist en DriveLuxe

Je bent van plan een Garmin navigatiesysteem te kopen. Maar aan welke eisen moet je toestel voldoen? Qua uiterlijk lijken ze veel op elkaar, maar als we de functies met elkaar vergelijken is er wel degelijk verschil. Wil je een basis navigatiesysteem of ga je liever voor een geavanceerd toestel? In dit artikel lees je per productlijn wat de belangrijkste functies zijn.

Samengevat: de verschillen

RDS-TMC DAB+ GPRS via ingebouwde sim GPRS via smartphone
Parkeerinformatie Ja Ja Ja Ja
Omgevingswaarschuwingen Ja Ja Ja Ja
Nuttige punten via Tripadvisor/Foursquare Ja Ja Ja Ja
Smartphone meldingen Nee Ja Ja Ja
Handsfree bellen Nee Ja Ja Ja
Ingebouwde dashcam Nee Nee Ja Ja
Updates via Wi-Fi Nee Ja Ja Ja

Garmin Drive

De Garmin Drive is het basismodel van Garmin. Het navigatiesysteem beschikt over de belangrijkste functies om veilig van A naar B te komen. Onderweg krijg je verschillende meldingen die je meer bewust maken van de situatie om je heen. Zo waarschuwt het toestel je bij het naderen van scherpe bochten, flitspalen, schoolzones of files. Wanneer je te lang achter het stuur zit ontvang je een vermoeidheidsmelding. Tijd voor een koffiepauze? Op je scherm zie je populaire restaurants, hotels of bezienswaardigheden in de buurt. Bijna bij je eindbestemming? De Garmin Drive modellen geven suggesties voor parkeerplaatsen inclusief de tarieven.

Garmin DriveSmart

De Garmin DriveSmart gaat een stapje verder dan de Drive. Naast het verbeteren van je omgevingsbewustzijn, mis je tijdens het rijden ook geen berichten en telefoontjes meer. Het toestel beschikt namelijk over bluetooth om je smartphone te verbinden. Notificaties worden op het scherm weergegeven en je belt handsfree. Ook heeft het systeem ingebouwde wifi, waardoor je automatisch nieuwe kaartupdates binnenhaalt zodra je in de buurt bent van een wifi netwerk.

Garmin DriveAssist

Bijzonder aan de Garmin DriveAssist is de ingebouwde dashcam die je rit vastlegt. Als je een botsing maakt worden de camerabeelden automatisch opgeslagen. Gelukkig helpt het navigatiesysteem je ook bij het voorkomen van ongelukken door je te waarschuwen wanneer je bijvoorbeeld onverwachts van rijbaan wisselt. Ben je in de buurt van je eindbestemming? Dan schakelt het systeem over naar real-time camerabeelden, zodat je precies ziet waar je naartoe moet rijden.

Garmin DriveLuxe

De Garmin DriveLuxe is qua design een luxe navigatiesysteem. Het toestel heeft een metalen behuizing, glazen display en magnetische houder waarmee je het systeem eenvoudig bevestigd. Het toestel bevat ook ingebouwde wifi,waarmee je de software makkelijk up-to-date houdt, en bluetooth waardoor je handsfree belt en berichten ontvangt. Verder geeft het navigatiesysteem handige waarschuwingen over je omgeving.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.572 beoordelingen