The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nadie

Wat is de schoonmaakkwaliteit van een robotstofzuiger?

Een robotstofzuiger zal nooit een volledige vervanging zijn van al het stofzuigwerk in huis. Maar hoe beter de schoonmaakkwaliteit is, hoe minder vaak je de reguliere stofzuiger gebruikt. Koop je een robot met een basisklasse schoonmaakkwaliteit, dan koop je deze vooral voor erbij. Van topkwaliteit robotstofzuigers mag je verwachten dat je de reguliere stofzuiger een stuk minder vaak nodig hebt.

In het kort

Schoonmaakroute Een systematische schoonmaakroute zorgt ervoor dat de robot niets overslaat.
Middenborstels Dierenharen en grotere stofwolken komen zo beter van de grond of het tapijt af.
Vuildetectie Extra vuil? De robot rijdt een extra rondje. Heeft een robotstofzuiger dit niet kan het zijn dat niet al het vuil wordt opgenomen.
Zijborstels Vuil in hoeken en langs plinten wordt hiermee beter opgezogen.
Navigatiemethode Hoe scant de robot de ruimte? Hoe beter de navigatiemethode hoe kleiner de kans is dat de robot delen overslaat.

Schoonmaakkwaliteit topklasse

Topklasse robotstofzuiger

Topklasse robotstofzuigers koop je omdat je de reguliere stofzuiger echt een stuk minder wilt gebruiken. Een robotstofzuiger met schoonmaakkwaliteit topklasse beschikt over minimaal 70% van de specificaties uit bovenstaande tabel. Deze robots onderscheiden zich door de navigatiemethode en vuildetectie. De kans dat de robot delen van het huis overslaat is bij topklasse robotstofzuigers op schoonmaakkwaliteit het kleinst.

Schoonmaakkwaliteit middenklasse

Middenklasse robotstofzuiger

De robotstofzuigers met schoonmaakkwaliteit middenklasse beschikken over minimaal 50% van de specificaties uit bovenstaande tabel. Deze robots rijden bijvoorbeeld wel volgens een systematische schoonmaakroute door het huis, maar bevatten geen vuildetectie. Een middenklasse robotstofzuiger zal niet snel delen overslaan, maar je hebt nog wel regelmatig de reguliere stofzuiger nodig voor grover vuil.

Schoonmaakkwaliteit basisklasse

Basisklasse robotstofzuiger

Robotstofzuigers met schoonmaakkwaliteit basisklasse beschikken over minder dan 50% van de specificaties uit bovenstaande tabel. Deze robots gaan bijvoorbeeld niet systematisch door het huis, maar hebben een willekeurige schoonmaakroute. Het komt bij deze robots vaker voor dat delen van het huis worden overgeslagen. Maar dit zie je ook terug in de prijs. Dient de robot vooral om het stofzuigen zelf een keer per week over te kunnen slaan, dan is basisklasse schoonmaakkwaliteit voor jou prima.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 12.612 beoordelingen