The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

Specialisten review van de Philips Somneo HF3650

Ik ben een avondmens, wat betekent dat ik moeilijk in slaap val en nog moeilijker wakker word. Daarom kon ik niet wachten om de Philips Somneo HF3650 te testen. Deze wekker helpt je om energieker wakker te worden en rustiger in slaap te vallen. Ik zette het apparaat een week op mijn nachtkastje en testte alle eigenschappen.

Samengevat

Lichtwekker | Alarm: FM radio, natuurgeluiden & licht | Snoozefunctie
179,-
op voorraad
  • Dankzij de simulatie van een zonsondergang val je geleidelijk in slaap.
  • Door de wekfunctie met licht en geluid word je energieker wakker.
  • De ademhalingsoefeningen met geluiden werken rustgevend.
  • Via het touchscreen pas je de instellingen snel en gemakkelijk aan.
  • De ademhalingsoefening met lichtpulsen is niet nuttig als je met gesloten ogen wil liggen.

Eerste indruk

Philips Somneo HF3650

Het eerste dat me opviel, was het futuristische design. Het ontwerp lijkt op een zon en heeft een gat in het midden. Hierdoor lijkt het alsof de wekker uit een science fiction film is gelopen. Traditionele drukknoppen ontbreken. Zodra je de wekker op het stopcontact aansluit, onthullen diverse ledlampen het ingebouwde touchscreen. Ik moest het stopcontact van mijn telefoonlader opofferen om de wekker aan te sluiten. Daarom is het handig dat het apparaat een geïntegreerde telefoonlader heeft.

Specificaties uitgelicht

Bediening Philips Somneo HF3650

Specificaties uitgelicht: bediening

Voordat ik de wekker kon gebruiken, moest ik de digitale klok instellen. Op deze manier kon ik direct aan de slag met het touchscreen. Het scherm reageerde snel en accuraat op alle aanrakingen, wat een fijne gebruikerservaring opleverde. Na het invoeren van de tijd navigeerde ik gemakkelijk door alle instellingen. Het is prettig dat je alle opties kunt personaliseren. Denk aan de lichtsterkte, de wekgeluiden en het geluidsniveau.

Ademhalingsoefeningen Philips Somneo HF3650

Specificaties uitgelicht: ademhalingsoefeningen

Ik ga vaak naar bed met een hoofd vol gedachten. Daarom waren de ademhalingsoefeningen een uitkomst. Ik stelde 8 ademhalingen per minuut in en concentreerde me op het geluid van de zee. Door mijn ademhaling af te stemmen op het geluid, kwam ik langzaam tot rust. Je kunt je ademhaling ook afstemmen op lichtpulsen. Dat vond ik minder nuttig, want tijdens dergelijke oefeningen sluit ik mijn ogen liever.

Zonsondergang Philips Somneo HF3650

Specificaties uitgelicht: zonsondergang

Nadat ik klaar was met de oefeningen, activeerde ik de zonsondergang simulatie. Met deze functie gaat het licht langzaam uit totdat het volledig donker is in de kamer. Het idee is dat je lichaam langzaam voorbereid wordt op de nachtrust. Dit werkte opvallend goed. Naarmate het licht verder dimde, viel ik geleidelijk in slaap. Deze manier van inslapen vond ik een stuk prettiger dan wanneer ik direct in het pikdonker lag.

Zonsopkomst Philips Somneo HF3650

Specificaties uitgelicht: zonsopkomst

Een half uur voor de ingestelde wektijd straalde de wekker een rode gloed uit. Dit licht werd steeds feller en geler, net als bij een echte zonsopkomst. Toen de wekker eenmaal afging, voelde ik niet de drang om te snoozen en kwam ik energieker uit bed dan normaal. Als je wel wilt snoozen, leg je jouw hand kort op de bovenkant van de wekker. Hier zit een bewegingssensor die automatisch de sluimerfunctie inschakelt, zodat je geen knop hoeft te zoeken.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen