The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nadie

Specialisten review van de iRobot Roomba i7+

iRobot luistert naar de gebruikers van de Roomba robotstofzuigers. Een veelgehoorde klacht is namelijk dat het stofreservoir van robotstofzuigers te klein is. Antwoord van iRobot: de iRobot Roomba i7+. Deze leegt zijn stofreservoir automatisch in een stofzak met ruimte voor wel 30 volle reservoirs. Of dit werkt? Ik testte deze robot een aantal weken voor je uit.

iRobot Roomba i7+

10x meer zuigkracht dan 600-serie | Mét vuilafvoer station | Bestuurbaar via app en Smart Home
899,-
tijdelijk uitverkocht
  • Automatisch legen van stofreservoir in stofzuigerzak
  • 10x meer zuigkracht dan de Roomba 600-serie
  • Bestuurbaar via app, Amazon Alexa en Google Home
  • Leert je huis per ruimte goed kennen
  • Als de robot zijn stofbak leegt maakt dit 10 seconden vrij veel lawaai

Slimmer huis met Dylan

Dylan is onze specialist op Smart Home producten. Hij test regelmatig hoe 'slimme' producten werken in huis. Zo probeerde hij ook de iRobot Roomba i7+ uit. Wat hij ervan vond? Dylan vertelt het je graag.

Klaar voor de start

iRobot i7+ review

Na een uur stopt het lampje met knipperen. Ik ga er dus van uit dat de accu is opgeladen en start de robot. Vrij soepel rijdt de Roomba i7+ door mijn huis en ik kan zien dat hij de ruimte scant. Na een paar rondjes te hebben gereden lijkt hij mijn woonkamer goed te kennen en gaat hij systematisch te werk. Vooral het geluid valt me erg mee. Fijn, ik kan gewoon tv blijven kijken zonder deze harder te zetten.

Automatisch legen

Robotstofzuigers hebben over het algemeen een klein stofreservoir. Ik heb nu meerdere robotstofzuigers getest maar ik was vaak in de weer met legen en schoonmaken. Na ongeveer een uur stuur ik de robot terug naar zijn basisstation. Een enorm geluid volgt, maar na 10 seconden is de robot weer stil. Stiekem gluur ik in het stofreservoir om te kijken hoe schoon het is. Wauw! Ik ben serieus onder de indruk. Het stofreservoir spoel ik gewoon af onder de kraan.

Imprint smart mapping

iRobot geeft zelf aan dat de ‘imprint smart mapping’ een revolutionair onderdeel is van de i7-serie. Het houdt in dat de robotstofzuiger de kamers naar verloop van tijd herkent. Heb je thuis stembediening, zoals Alexa of Google Home? Dan vraag je gewoon of de robot de slaapkamer wilt stofzuigen.

Kamer herkenning

Ik heb geen stembediening, maar het werkt ook via de app. Na meerdere rondjes door mijn huis zag ik een plattegrond. De robot had wel even tijd nodig om dit te leren. Vervolgens gaf ik namen aan de verschillende ruimtes. Toen ik via de app aangaf dat de slaapkamer schoongemaakt moest worden, ging de robot er meteen vandoor. Natuurlijk ben ik ‘m gevolgd door de gang, maar hij deed keurig zijn werk en wist precies waar hij moest zijn.

Hoge zuigkracht en minder uitblaaslucht

Hoge zuigkracht minder uitblaaslucht

Een andere veelgehoorde klacht van robotstofzuigerbezitters, is dat de uitblaaslucht de stof die op de grond ligt juist door de ruimte blaast. Aangezien deze robotstofzuiger 10 keer meer zuigkracht heeft dan de 600-serie, verwachtte ik ook een sterke uitblaaslucht. Maar niets is minder waar. Op mijn hurken ging ik achter de robot aan door de kamer om de uitblaaslucht te voelen, maar ik voelde niets. Enige resultaat was een vragende blik van mijn vriend.

Conclusie

Ik ben erg onder de indruk van deze robotstofzuiger. Vooral het legen van het reservoir is echt een uitkomst. Wel vind ik het geluid erg aanwezig wanneer hij dat doet. Hierdoor zal ik de robot niet ‘s nachts aanzetten, maar dat vind ik niet heel erg. Het kost een paar rondjes door het huis maar dan kent de robot elke ruimte goed. Hierdoor slaat hij niets over en laat ik de gewone stofzuiger lekker in de kast staan.© 1999 - 2021 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen