The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Team Affiliate

Affiliate NL

Wil je deelnemen aan ons affiliate programma? Dat vinden we leuk. We vertellen je graag wat de voordelen zijn en hoe het werkt.

Meld je aan

Het affiliate sales programma van Coolblue biedt verschillende voordelen.

  • Vergoedingen tot wel 8%
  • Toegang tot al ons promotiemateriaal
  • Een eerlijk commissiemodel op basis van attributie
  • Cookietermijn van 56 dagen
  • Persoonlijk contact met onze affiliate specialisten
  • Zowel Nederland als België en Duitsland promoten

Hoe werkt het?

Met ons affiliate programma belonen wij publishers en influencers die de producten van Coolblue op hun website of social media kanalen promoten. Het affiliate programma werkt als volgt:

1
Je promoot Coolblue
Je promoot Coolblue Je promoot de producten of diensten van Coolblue.
2
Bestelling ingekopt
Bestelling ingekopt Netjes Netjes.
3
Ontvang een commissie
Ontvang een commissie Je ontvangt de commissie via Partnerize.

Meer informatie & Campagnes

Coolblue Affiliate Voel een klik.

Veelgestelde vragen

Hoe meld ik me aan?

Partnerize is een systeem waar we gebruik van maken om je clicks, sales en commissie te kunnen registreren. Je kunt dit ook zelf doen door je aan te melden. Via dit systeem kan je heel gemakkelijk ons promotiemateriaal downloaden en op de voet volgen wat je resultaten zijn.

Kan ik een extra website toevoegen aan mijn account?

Als je Coolblue met extra websites of social media accounts wilt promoten, moet je deze toevoegen aan je Partnerize account. Dat kan via Instellingen > Bedrijfsinstellingen > Website en databeheer. Aan de linkerkant vind je de websites waarmee je promotie voert. Je kan hier nieuwe websites of social media accounts aan toevoegen of inactieve websites en accounts verwijderen. Vergeet niet de wijziging op te slaan met de knop onderaan de pagina.

Waar vind ik de banners in het systeem?

Banners maken we op maat. Druk hieronder op "Vraag banners aan" en laat weten voor welke producttypes en welke formaten banners je wilt. Wij zorgen er voor dat je binnen enkele dagen de tags ontvangt. Om de tijd te overbruggen of voor het testen van de formaten, bieden we enkele image banners aan. Deze vind je onder het kopje "promotiematerialen" in je Partnerize account. Klik op het nummer in de kolom achter "banners". De banners verschijnen onder het schema.

Ik zie geen transacties van vandaag in mijn account. Klopt dat?

Ja. Omdat we veel datapunten aan elkaar moeten knopen, kost dit wat meer tijd. De verkopen verschijnen 2 dagen later rond 12:00 in je account. De kliks blijven wel real-time inzichtelijk in je account.

Hoe bepalen jullie de waarde per touchpoint?

In ons attributiemodel gebruiken we het Shapley-model. Dit houdt in dat we allerlei verschillende klantreizen met elkaar vergelijken. We kijken wat de waarde van een bepaald kanaal is, in vergelijking met soortgelijke klantreizen zonder dat bepaalde kanaal. Via de Game-theorie wordt er daarna een aandeel toegewezen aan elk kanaal en aan iedere touchpoint.

Kan ik inzicht krijgen waarop de vergoeding is gebaseerd?

Ja, dat kan. Binnen de rapportage van het Partnerize platform kan je als vanouds alle informatie van een transactie terugvinden, met nu ook het aandeel dat je in de klantreis toegewezen hebt gekregen. Om deze data te zien, klik je op een transactie in het rapportage dashboard. Onderaan het scherm verschijnt informatie over de desbetreffende bestelling en kan je via het ‘Kolom’-uitklap menu de opties ‘Share’ en ‘Orig Value’ selecteren. Share geeft de waarde aan die je hebt gehad in de klantreis. Dit is een getal tussen de 0 en 1. Orig Value geeft de orderwaarde weer van de complete bestelling.
Team Affiliate
Artikel van:
Team Affiliate Ramon, Nena & Laurens


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen