The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Rowan

Wat is een milieuvriendelijke wasmachine?

Als je een milieuvriendelijke wasmachine zoekt, let je op een aantal zaken. Een milieuvriendelijke wasmachine is niet alleen energiezuinig. Deze heeft ook een lange levensduur en beschikt over automatische wasmiddeldosering. Je leest hier waar een milieuvriendelijke wasmachine aan voldoet en wat jij hieraan hebt.

Milieuvriendelijk: 4 criteria

Samsung automatische wasmiddeldosering

Een wasmachine is milieuvriendelijk wanneer deze voldoet aan alle 4 de onderstaande criteria:

  • Energieklasse: A of B.
  • Bouwkwaliteit: midden- of topklasse.
  • Waskwaliteit: midden- of topklasse.
  • Automatische wasmiddeldosering: altijd aanwezig.

Energieklasse

Energielabel wasmachine

Om een wasmachine milieuvriendelijk te noemen, moet deze energieklasse A of B hebben. Hoe lager het energieverbruik, hoe minder belastend voor het milieu. Bij het opwekken van elektriciteit komt CO2 vrij, wat voor de opwarming van de aarde zorgt. Bij het kiezen van een milieuvriendelijke wasmachine let je daarom op de energieklasse. Goed om te weten is dat de modellen van nu nog zuiniger zijn dan 10 jaar geleden. Zo maak je een goede keuze door nu een energiezuinige wasmachine te kopen.

Bouwkwaliteit

Koolborstelloze motor wasmachine

Naast een zuinige energieklasse heeft een milieuvriendelijke wasmachine een midden- of topklasse bouwkwaliteit. Dit betekent dat de wasautomaat gemiddeld langer meegaat dan een basisklasse model. Een milieuvriendelijke wasmachine beschikt over stevige onderdelen, zoals een koolborstelloze motor. De wasautomaat slijt minder snel, waardoor het langer duurt tot je een nieuwe nodig hebt. Dit is beter voor het milieu, omdat er minder nieuwe grondstoffen nodig zijn.

Waskwaliteit

Wasmachine trommel

Net als de bouwkwaliteit moet de waskwaliteit van een milieuvriendelijke wasmachine midden- of topklasse zijn. De waskwaliteit bepaalt hoe je wasgoed uit de trommel komt. Een wasmachine met een midden- of topklasse waskwaliteit houd je was langer als nieuw. Bijvoorbeeld dankzij de kledingbeschermende trommel die slijtage vermindert. Vrijwel alle milieuvriendelijke modellen hebben een beladingssensor, die de programmaduur afstemt op de hoeveelheid was. Je verbruikt hierdoor niet meer water en energie dan nodig is.

Automatische wasmiddeldosering

Miele TwinDos automatische wasmiddeldosering

Tot slot beschikt een milieuvriendelijke wasmachine altijd over automatische wasmiddeldosering. De wasmachine voegt automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter toe. Je gebruikt op deze manier nooit te veel, waardoor er minder water nodig is om alles uit je was te spoelen. Wil je een milieuvriendelijke wasmachine? Neem dan een energiezuinig model met een midden- of topklasse bouwkwaliteit en automatische wasmiddeldosering.

Gemiddeld of niet-milieuvriendelijk

Energielabel wasmachine

Als de wasmachine niet aan bovenstaande criteria voldoet, is deze gemiddeld of niet-milieuvriendelijk. Een wasmachine is gemiddeld milieuvriendelijk wanneer deze geen automatische wasmiddeldosering heeft, maar wel energiezuinig is en over een midden- of topklasse bouw- en waskwaliteit beschikt. Wanneer een wasmachine bijvoorbeeld een basisklasse bouwkwaliteit heeft, noemen we deze niet-milieuvriendelijk. Dit komt doordat de wasmachine over het algemeen minder lang meegaat en niet energiezuinig is.

Milieuvriendelijke en energiezuinige wasmachine

9 kg vulgewicht | 1400 toeren | Energieklasse A | Bouwkwaliteit: middenklasse
649,- 499,-
op voorraad
  • Door de automatische wasmiddeldosering verspil je geen wasmiddel en blijft je was langer mooi.
  • Je wast extra hygiënisch dankzij het stoomprogramma dat bacteriën en allergenen verwijdert.
  • Met 9 kilogram trommelinhoud doe je de was van 5 personen of meer.
  • Je beschikt niet over QuickDrive om je wasgoed tot 2 keer sneller schoon te wassen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen