The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Francis

Wat is automatische wasmiddeldosering?

Om je wasgoed langer mooi te houden, kies je een wasmachine met automatische wasmiddeldosering. Bijvoorbeeld een wasmachine met TwinDos, i-DOS of AutoDose. Wasmachines met automatische wasmiddeldosering voegen automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel toe. In dit artikel lees je wat hier de voordelen van zijn.

Alle voordelen op een rij

Wasmachines met een automatisch doseersysteem besparen je wasmiddel, water en tijd. Je wasmachine is een stuk milieuvriendelijker en je kleding blijft er langer mooi van. Mocht je een keer toch zelf willen doseren, dan is dit gewoon mogelijk. Gewoon op de manier zoals je gewend bent, want de wasmachine geeft jouw eigen dosering altijd voorrang.

Minder slijtage: kleding langer mooi

Berg wasgoed voor een wasmachine

Door automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel te doseren, blijft je kleding langer mooi. Dit voorkomt dat je te veel of te weinig wasmiddel gebruikt. Te veel wasmiddel zorgt ervoor dat je kleding vaal wordt. Bij te weinig wasmiddel blijft je kleding vuil en wordt dit grauw. Je favoriete kledingstukken zien er hierdoor al snel niet meer mooi uit. Door dit klusje aan de wasmachine over te laten, blijft kleding langer als nieuw.

Tot 30% minder wasmiddel

Miele TwinDos wasmiddel reservoirs

Het blijft lastig om precies de juiste hoeveelheid wasmiddel te doseren, je gebruikt namelijk al snel te veel wasmiddel. Wasmachines met automatische dosering wegen exact hoeveel wasgoed zich in de trommel bevindt. Op basis hiervan doseren de wasmachines het wasmiddel zo nauwkeurig, dat je tot 30% wasmiddel bespaart. Dit zijn zo'n 5 flessen wasmiddel per jaar. Op jaarbasis scheelt dit je dus behoorlijk in de kosten.

Minder schuim, dus minder water

Samsung wasmachine

Een wasmachine met automatische dosering voegt dus nooit te veel wasmiddel toe tijdens het wasproces. Hierdoor zijn er ook minder spoelbeurten nodig om het schuim weg te spoelen. En dit scheelt niet alleen tijd, maar ook behoorlijk wat water. Op jaarbasis bespaart het automatisch doseren van wasmiddel je gemiddeld zo'n 7.000 liter water.

Minder gedoe

Display Miele wasmachine

Het handmatig doseren van wasmiddel blijft een kunst. Je giet eerst de juiste hoeveelheid wasmiddel in een dopje, leegt deze in de wasmiddellade, maakt het dopje schoon en schroeft deze weer op de fles. Met automatische dosering vul je jouw favoriete wasmiddel eenmalig in de wasmiddellade; vervolgens hoef je hier de komende 20 wasbeurten geen tijd meer in te steken. Ook handig: je draait geen wasjes meer zónder wasmiddel. Scheelt ook weer.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen