The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Advies over wasmachines

Welke wasmachine moet ik kopen, vraag jij je af. Een nieuwe wasmachine kopen is niet ingewikkeld als je weet waar je op moet letten. Welke wasmachine bij je past hangt onder meer af van het vulgewicht en het energieverbruik. Andere dingen waar je op kan letten zijn gebruiksgemak, bouw- en waskwaliteit. Om te weten welke wasmachine je moet kopen, geven wij je wat tips.

Vulgewicht

Bij het kopen van een nieuwe wasmachine let je als eerste op het vulgewicht. Hoeveel kilo vulgewicht je wasmachine moet hebben, hangt ervan af uit hoeveel personen je huishouden bestaat. Weet je niet hoeveel kilo inhoud je wasmachine nodig heeft, houd dan onze richtlijnen aan. Met een automaat met genoeg vulgewicht doe jij je was in één keer en bespaar je tijd en energie.

Toerental

Hoe hoger het toerental van de wasmachine, hoe droger je wasgoed uit de trommel komt. Een hoog toerental zorgt namelijk dat je wasmachine snel centrifugeert. Door een wasmachine met veel toeren te kopen, hoeft je wasgoed minder lang in de droger of op een droogrek. Gebruik je een wasdroger? Door je kleding alvast te centrifugeren, bespaar je energie en tijd.

Waskwaliteit

Wil je dat je kleding lang mooi blijft en fris uit de wasmachine blijft komen, let dan op de waskwaliteit. De waskwaliteit van een wasmachine bepaalt hoe je wasgoed uit de trommel komt. We onderscheiden waskwaliteit basisklasse, middenklasse en topklasse. Zoek je een wasmachine met een zelfreinigende wasmiddellade, zodat je was niet muf gaat ruiken, ga dan voor een wasautomaat met minimaal waskwaliteit middenklasse.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit is belangrijk voor de levensduur van je wasmachine. Wil je een stevige en duurzame wasmachine. let dan op de bouwkwaliteit. Je hebt keuze uit bouwkwaliteit basisklasse, middenklasse en topklasse. Zoek je een degelijke wasmachine, kies dan een wasmachine met minimaal bouwkwaliteit middenklasse. Hierbij is een koolborstelloze motor standaard aanwezig, waardoor je wasmachine minder snel slijt.

Energieverbruik

Om te zien hoeveel energie een wasmachine verbruikt, kijk je naar de energieklasse. De energieklasse van wasmachines varieert van A+ tot A+++, waarbij A+++ het meest zuinig is. Coolblue wasmachines die nog zuiniger zijn dan A+++ hebben een percentage achter deze klasse staan. Energieklasse A+++-30% betekent dat de wasmachine 30% zuiniger is dan A+++. Afhankelijk van je oude wasmachine kan je tot meerdere tientjes per jaar besparen.

Geluidsniveau

Ga jij je wasmachine dichtbij je woon- of slaapkamer zetten, let dan op het geluidsniveau van de wasmachine. Het geluidsniveau van een wasmachine is uitgedrukt in het aantal decibel tijdens het centrifugeren. Wil je een stille wasmachine, kies dan voor een wasautomaat met een geluidsniveau van 73 decibel of minder tijdens het centrifugeren. Hiermee heb je zo min mogelijk last van geluid. Elke 3 decibel meer is een verdubbeling van het geluid.

Wassen en drogen

Wasmachine en wasdroger

Wil je wassen én drogen dan heb je keuze uit een wasmachine en wasdroger apart of een was-droogcombinatie. Wil je snel en energiezuinig drogen, neem dan 2 losse apparaten. Je zet de wasmachine en wasdroger naast elkaar of stapelt deze met behulp van een tussenstuk. Hiermee blijft je wasdroger veilig op je wasmachine staan. Wil je toch liever 1 machine, neem dan een was-droogcombinatie. Houd er wel rekening mee dat een was-droogcombinatie langzamer is en meer energie verbruikt.

Slimme wasmachines

Automatische wasmiddeldosering

Een slimme wasmachine heeft extra functies om het wassen nog efficiënter, schoner en sneller te maken. Bij een wasmachine met wifi bijvoorbeeld, doe je de was op afstand en zie je vanaf je smartphone of tablet hoe lang dit nog duurt. Handig wanneer je niet thuis bent. Een wasmachine met automatische wasmiddeldosering voegt automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel toe, waardoor je kleding langer mooi blijft. Nieuwsgierig geworden? Lees hier dan meer over slimme wasmachines.

Wasmachine abonnement

Wasmachine abonnement

Met een wasmachine abonnement heb je voor een vast bedrag per maand een energiezuinige wasmachine die het altijd doet. Zo hoef je geen grote uitgave in één keer te doen. Ook kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Als je wasmachine stuk is, ruilen wij deze om voor een vervangend exemplaar. Ga je verhuizen? Dan verhuizen wij de wasmachine gratis met je mee. Het wasmachine abonnement is na 1 jaar maandelijks kosteloos opzegbaar.

Overig advies

Wasmachine

Wil je weten wat de standaard afmetingen van een wasmachine zijn? Of ben je op zoek naar de 5 belangrijkste redenen voor een nieuwe wasautomaat? Lees dan het overige advies. We geven hier zowel tips voor aankoop als tips na aankoop. Wasmachine gekocht? Je vindt hier onder meer hoe jij je was sorteert, hoe je je wasmachine schoonmaakt en hoe je deze moet aansluiten. Handig wanneer je bijvoorbeeld gaat verhuizen en wilt weten hoe je de waterslangen aansluit.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen