The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Daan

4 tips om je eigen huis toekomstproof te maken

Je huis wordt in de toekomst veiliger, energiezuiniger en maakt het leven makkelijker. Steeds meer producten worden slim, waardoor ze meer mogelijkheden bieden. Maar hoe zorg je ervoor dat je huis goed voorbereid is op de nieuwste ontwikkelingen? In dit artikel geven we je een aantal tips om te zorgen dat jouw huis klaar is voor de toekomst.

Tip 1: gebruik apparaten met hetzelfde platform

Apparaten met hetzelfde platform

Een smart home platform is een overkoepelend systeem waarmee je jouw slimme apparaten aanstuurt. Bekende platformen zijn Google Assistant en Amazon Alexa. Zorg dat de slimme producten in jouw huis allemaal via hetzelfde platform aan te sturen zijn. Zo gebruik je slechts één app of slimme speaker om alles in huis te bedienen. Houd daarom bij het kopen van nieuwe slimme apparaten rekening met het platform. Zo voorkom je dat je verschillende systemen moet gebruiken.

Tip 2: zorg voor een goed en stabiel netwerk

Stabiel internet

Slimme producten maken gebruik van het internet, bijvoorbeeld om met elkaar te communiceren. Als je meer slimme apparaten in huis hebt, vraagt dat ook meer van je netwerk. Dat betekent dat je in de toekomst op verschillende plekken in huis een goede internetverbinding nodig hebt. Om overal een stabiel netwerk te creëren, maak je een draadloos netwerk met meerdere stations. Dit doe je bijvoorbeeld met behulp van een pakket met wifi mesh routers.

Tip 3: kies voor een hub die je slimme apparaten aanstuurt

Smart home hub

Met een smart home hub koppel je de slimme apparaten in je huis aan elkaar. Voorwaarde is wel dat ze aan hetzelfde platform te koppelen zijn. Zo werkt de Google Nest Hub bijvoorbeeld met de Google Assistant. Wanneer je de hub op een centrale plek in huis neerzet, bedien je er de slimme producten in huis mee. In de toekomst stuur je dan al je apparaten aan met behulp van jouw hub.

Tip 4: kies producten die efficiënt energie verbruiken

Energiezuinige slimme apparaten

Omdat je huis in de toekomst uit steeds meer slimme apparaten zal bestaan, kies je voor producten die efficiënt stroom verbruiken. Er zijn slimme producten die met een timer weken, of zelflerende thermostaten die de temperatuur verlagen als jij van huis bent. Steeds meer slimme apparaten houden rekening met het energieverbruik in huis. Zo ervaar je in de toekomst niet alleen meer gemak, maar heb je ook minder stroomkosten.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen