The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Daan

Hoe kies je een bedrade deurbel?

Een bedrade deurbel is een deurbel die via een kabel aan een stroompunt in huis verbonden is. Als je zoekt naar een vervangende deurbel en wilt dat deze net zo functioneert als je huidige bel, kies je voor een bedrade deurbel. In dit artikel vertellen we hoe een bedrade deurbel werkt en wat de mogelijkheden zijn.

Bedrade deurbel kiezen

Bedrade deurbel kiezen

Wanneer je kiest voor een nieuwe bedrade deurbel, zijn er verschillende eigenschappen waar je een keuze uit maakt. Zo zijn er standaard deurbellen, maar heb je ook de optie om een intercom of beeldscherm aan te sluiten. Bepaal daarom in ieder geval dit:

  • Is er al een aansluiting voor de deurbel?
  • Wil je praten met de persoon die aanbelt?
  • Wil je de persoon aan de deur ook zien?
  • Hoe ga je de deurbel installeren?

Is er al een aansluiting voor de deurbel?

Aansluiting deurbel

Om een deurbel te laten werken, heb je stroom nodig. De aansluiting van bedrade deurbellen gaat via kabels. Gebruik je een bestaande aansluiting, dan zijn deze kabels al getrokken. Hier sluit je een nieuwe deurbel gemakkelijk op aan. Is er nog geen aansluiting voor een bedrade deurbel? Dan heb je een beldraad (kabel) en transformator nodig. Een transformator zet 230 volt stroom uit het stopcontact om naar zwakstroom. Dit heeft je deurbel nodig om goed te functioneren.

Wil je praten met de persoon die aanbelt?

Deurbel met terugspreekfunctie

Een bedrade deurbel met een intercom zorgt voor extra gemak. Als je niet in de buurt van de deur bent, praat je via de intercom met je bezoeker. Dat is prettig als je boven de was aan het opvouwen bent of als je in een appartement woont. Met een intercom weet je bovendien direct of er ongewenst bezoek aanbelt. Dat is voor ouderen of kinderen extra veilig, omdat ze eerst kunnen vragen wie er voor de deur staat.

Wil je de persoon aan de deur ook zien?

Deurbel met kleurenscherm

Een bedrade deurbel met ingebouwde camera zorgt voor nog meer veiligheid. Via de ontvanger hoor je niet alleen wie er voor de deur staat, maar zie je diegene ook. Net als bij een intercom communiceer je vervolgens op afstand met je bezoeker. Ongewenste bezoekers en onbekenden zijn direct in beeld, waarna je ze zonder de deur te openen te woord staat. Aan sommige deurbellen zijn meerdere ontvangers te koppelen, zodat je op verschillende plekken in huis kijkt wie er aanbelt.

Hoe ga je de deurbel installeren?

Deurbel installeren

De deurdrukker van een bedrade deurbel werkt op stroom, dus is er een stroompunt bij de deurpost nodig. Heb je geen aansluiting? Dan moet je zelf een kabel inclusief transformator installeren. Hier maak je vervolgens de drukker aan vast. Afhankelijk van de ontvanger die je kiest, heb je batterijen of een stopcontact nodig. Veel ontvangers steek je ergens in huis in een stroompunt, maar er zijn dus ook ontvangers die op batterijen werken. Deze neem je binnenshuis overal mee naartoe.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 14.312 beoordelingen