The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

De beste camera's voor de wintersport

Je wilt je ski- of snowboard acties vastleggen, maar je weet niet welke camera daarvoor geschikt is. Ik heb de 5 beste wintersport camera's geselecteerd, zo neem je ook in koude weersomstandigheden kwalitatieve beelden op.

1. GoPro HERO 7 Black

De GoPro Hero 7 is de ideale action camera voor de extreme wintersporter die opnamen wilt maken van hoge kwaliteit. Je filmt in 4K met een framerate van 60 frames per seconde. Hiermee maak je gave slow motion opnamen van je acties. De beeldstabilisator zorgt voor stabiele beelden, ook als je met hoge snelheid van de berg komt. Daarnaast kan de camera tegen een stootje en is hij ook zonder behuizing waterdicht. Wel zo handig in een winterse omgeving.

2. Nikkei Extreme X6

De Nikkei Extreme X6 is een basis action camera met een gunstige prijs-kwaliteitsverhouding. Met het toestel film je in 4K met een framerate van 30 frames per seconde. Full HD-opnamen schiet je met 50 frames per seconde. Ook met deze action camera maak je dus gave slow motion video's in hoge beeldkwaliteit. Het toestel is schokbestendig, dus hij kan tegen een stootje. Sneeuw vormt geen probleem door de waterdichte behuizing. Het enige wat ontbreekt is beeldstabilisatie voor stabiele opnamen.

3. Sony FDR-X3000R

Als je voor de beste beeldkwaliteit voor je wintersportvideo¿s gaat, dan ben je bij de Sony FDR-X3000R aan het juiste adres. De action camera beschikt over een geavanceerde Zeiss Tessar lens die voor 4K opnamen zorgt. Zelfs als je op de latten staat, schiet je dankzij de optische beeldstabilisator schokvrije beelden. Je krijgt er een afstandsbediening met scherm bij die je om je pols monteert. Door de krachtige accu neem je de camera de hele dag mee de piste op.

4. Ricoh Theta V

Kies eens voor een 360 graden camera om je wintersportacties mee vast te leggen. Hiermee laat je je vrienden en familie thuis meegenieten van de gehele omgeving. Dit is ook mogelijk via een livestream in 4K-kwaliteit. Niet alleen het beeld, ook het geluid wordt in 360 graden opgenomen. Door de hoge ISO instelling is filmen bij weinig licht geen probleem. Je zet het apparaat tijdens het skiën of snowboarden vast met een mount.

5. Olympus TG-5

Een camera die niet kapot is te krijgen, is de Olympus TG-5. Hij presteert zelfs onder extreem koude weersomstandigheden. Zo weet je in ieder geval dat je tijdens de vrieskou door kunt filmen. Je hoeft het toestel niet per se aan je wintersportuitrusting te bevestigen, vanuit de hand filmen is ook een optie. Dankzij de beeldstabilisatie blijven de beelden schokvrij. Je film in 4K, Full HD of HD ready. Fotograferen doe je onder andere in RAW.

Sanne
Artikel van:
Sanne Videocameraspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen