The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jaimy

Advies over broodbakmachines

Met een broodbakmachine zorg jij ervoor dat je 's ochtends vers brood als ontbijt hebt. Maar waar moet je precies op letten bij de aanschaf van een broodbakmachine? Op deze pagina vind je alle informatie om de juiste machine aan te schaffen.

Hoeveelheid brood

Broodbakmachines zijn beschikbaar in verschillende maten. Welke voor jou het meest geschikt is, hangt af van hoeveel brood je wilt maken. Wil je in 1 keer grote broden maken voor meerdere personen of kies je voor meerdere kleine broden om in te vriezen? Het is allemaal mogelijk. Echter is de precieze afmeting van brood lastig vast te stellen. Houd er rekening mee dat een brood van 600 tot 1000 gram ongeveer gelijk is aan een heel brood uit de supermarkt.

Extra ingrediënten

Het grootste voordeel van een broodbakmachine is dat je zelf bepaalt welke ingrediënten je toevoegt aan het brood. Zo maak je altijd brood naar je eigen smaak. Zo voeg je bijvoorbeeld gemakkelijk zaden, noten, rozijnen of kruiden toe. Deze voeg je handmatig of automatisch aan het bakproces toe. Bij automatische toevoeging vul je vooraf het bakje met de extra ingrediënten. Bij een machine zonder automatische toevoeging, weet je door een geluidssignaal wanneer je de extra ingrediënten toevoegt.

Glutenvrij brood

Voor mensen met een glutenallergie is het extra belangrijk dat brood op de juiste manier wordt bereid. Dat hangt uiteraard samen met de ingrediënten die je gebruikt. Er zijn broodbakmachines met een speciaal programma voor de bereiding van glutenvrij brood. Dit voorkomt dat het brood droog en minder smakelijk wordt. In de handleiding van broodbakmachines vind je ook vaak glutenvrije recepten.

Accessoires

Een broodbakmachine is vaak al vrij compleet, maar uiteraard zijn er verschillende accessoires die je gebruikt om het zelf bakken van brood nog leuker te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld diverse kookboeken over broodbakken, bewaar je je vers gebakken brood in een broodtrommel of snijd je eenvoudig je brood met een snijmachine.

Jaimy
Artikel van:
Jaimy Broodbakmachinespecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen