Geschreven door Coolblue Zakelijk

Fiscale regels thuiswerkende medewerkers

De Nederlandse fiscale regels op het gebied van thuiswerken kunnen erg ingewikkeld zijn. Daarom leggen we je hier kort en bondig uit hoe jij fiscaal voordelig een thuiswerkplek aan jouw medewerkers aanbiedt.

Wetgeving

In de Nederlandse Arbeidsomstandighedenwet (ARBO) is vastgelegd dat een werkgever moet zorgen voor een ergonomische werkplek van zijn of haar medewerkers. Dat is op kantoor makkelijker gedaan dan wanneer iedereen thuiswerkt. Hieronder vertellen we je over de fiscale regelingen om een thuiswerkplek aan te bieden aan je medewerkers.

Fiscale regelingen

Werkkostenregeling (WKR)

Met de WKR kan je als werkgever onbelaste vergoedingen aan je medewerkers geven zonder dat deze misschien noodzakelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan cadeaus, elektronica, sportabonnementen of kerstpakketten. Het totale bedrag dat je hier per jaar aan mag besteden, heeft een grens. Voor de WKR is dit 1,2% van de totale loonsom per jaar van alle medewerkers samen.

Gerichte Vrijstelling

Sommige producten kan je ‘Gericht Vrijstellen’ binnen de WKR. De kosten die voortkomen uit de aankoop van deze producten, vallen niet onder de wettelijke 1,2%. Dit betekent dat je onbelast producten kan verstrekken die noodzakelijk zijn voor de werkzaamheden van je medewerkers.

Heeft een werknemer voor zijn thuiswerkplek een laptop, smartphone of gereedschap nodig? Dan is de vergoeding gericht vrijgesteld als hij voldoet aan het noodzakelijkheidscriterium. Zo mag een caissière bij de supermarkt geen smartphone en een tablet ontvangen, maar is dit voor een directeur logisch en een stuk gebruikelijker.

Aanmelden

Wil je weten hoe Coolblue kan helpen bij jouw thuiswerktransformatie? Neem contact met ons op:

  • Telefoon: 010-7988969
  • E-mail: zakelijk@coolblue.nl


© 1999 - 2021 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen