The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Giovanni

Hoe maak je jouw gaming setup compleet?

Gaming PC en/of Console: check. Vette games: check. De basis behoeften van een gamer heb je waarschijnlijk al in huis. Maar, als échte gamer wil je jouw battlestation of gaminghoek echt tot in de puntjes compleet maken om het meeste uit je spelervaring te halen. Op deze pagina leg ik wat de mogelijkheden zijn.

Installeren van je gaming setup

Gaming setup
  • Denk aan sfeerverlichting voor je bureau
  • Ga je streamen, overweeg dan een vaste microfoon op je bureau
  • Speakers zijn handig als je singleplayer games speelt
  • Vergeet ook een muismat niet om het af te toppen

De setup samenstellen

Voordat je jouw setup compleet maakt met de nodige verlichting en accessoires, moet je eerst bepalen welke setup bij jouw speelstijl en budget past. Gelukkig hebben onze gamingspecialisten voor elk platform, budget en speelstijl een gaming setup voor je opgesteld.

Sfeerverlichting

bureau met LED strips

De huidige trend binnen gaming zal je vast niet zijn ontgaan: alles heeft lampjes. RGB is hot, maar gelukkig hoef je jouw gaming stekkie niet per se tot kerstboom om te toveren. Toch is verlichting met mate wel een stijlvolle toevoeging aan de ruimte. Met RGB ledstrips zorg je dat je bureau een neon-achtige gloed uitstraalt die dan weer aansluit op de verlichting van je behuizing of monitor. Kies je de kleur(en) van je lightstrip zelf en wees creatief!

Streaming

Streamen met een microfoonarm

Nu jouw ruimte stijlvol is verlicht wil je dat natuurlijk ook op Twitch laten zien. Maar op twitch wil je ook luid en duidelijk voor de dag komen, en dan is de microfoon op je webcam meestal net een stukje te ver weg. Een microfoonstandaard kan daarom uitkomst bieden. Ga voor een verstelbare arm of klem hem op de juiste plek op je bureau zodat jouw zwoele stem luid en duidelijk over je stream galmt.

Geluidservaring

RGB surround sound speakers

Gaming headsets zijn vet en helpen je om in een competitieve game helemaal in de game te duiken. Maar bij sommige games, zoals The Witcher 3 of de nieuwe Red Dead Redemption 2, wil je graag de spelwereld ervaren. Een goede set gaming speakers neemt je dan in de hele ruimte mee naar deze levendige werelden. Veel gaming speakers hebben ook nog weer de verlichting die je op de game of de rest van je RGB setup afstelt.

De puntjes op de i

RGB gaming battlestation muismat

Met vette verlichting, een goede microfoon en uitstekend geluid moet je nu alleen nog in je game je best doen. Dit gaat een stuk makkelijker als je de puntjes op de i hebt staan, bijvoorbeeld door je gaming muis te trakteren op een goede muismat. Dat ziet er niet alleen retestrak uit, maar geeft je ook daadwerkelijk het voordeel dat de muis het maximale uit de sensor haalt. Meer headshots? Meer headshots.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen