The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lisette

Welke kijkhoek hebben de verschillende GoPro mounts?

Je hebt een GoPro HERO action camera gekocht en wilt nu ook graag een mount erbij. Welke accessoire je nodig hebt, hangt af van wat je precies gaat filmen. Hier lees je welke mounts er allemaal zijn en welke kijkhoek ze hebben.

GoPro Headstrap

Headstrap

Met de Headstrap bevestig je de action camera op je hoofd of helm. Omdat de camera hoger staat dan jouw ogen, film je vanuit een hoger perspectief. Film je tegenstander tijdens een potje boksen, leg je snowboard kunsten vast of registreer je bergbeklimming. Dankzij de QuickClip maak je hem ook vast aan je pet, hoed of ieder ander object dat tussen de 3 en 10 millimeter breed is. De band is verstelbaar, zodat hij altijd past.

GoPro Chest Mount Harness

Chest Mount

De Chest Mount is een harnas waarmee je beelden vastlegt vanaf je borst. Dit is het lichaamsdeel dat het minst beweegt, waardoor de beelden stabiel zijn. Met het harnas film je niet alleen wat je voor je ziet, maar ook je armen en benen. Dit maakt het harnas geschikt voor skiën, motorrijden, mountainbiken en andere activiteiten waarbij je vanuit een lagere kijkhoek wilt filmen dan bij de Headstrap. Zo zie je bijvoorbeeld de techniek van het skiën.

GoPro Handlebar

Handlebar

De Handlebar is een compacte mount waarmee je 360 graden opnamen maakt. Bevestig de Handlebar aan je stuur, peddel, skistok of een ander buisvormig object met een diameter van 9 tot 33 millimeter. Met 1 druk op de knop draai je hem 360 graden en wissel je snel van kijkhoek. Aan de binnenkant zit een rubberen ring die ervoor zorgt dat hij niet wegglijdt.

GoPro The Strap

The Strap

Net als bij de Handlebar kun je met de The Strap 360 graden video's maken. Het verschil is dat je The Strap niet vastmaakt aan een object, maar aan jezelf. Je kunt hem vastmaken aan je hand, pols, arm of been. De straps kun je ook onder water gebruiken. Film jezelf tijdens het zwemmen, softballen of raften en verander vliegensvlug van perspectief.

GoPro Adhesive Mount

Adhesive Mount

​​​​Bij de Adhesive worden 3 gebogen en 3 platte mounts meegeleverd, zodat je de camera zowel op gebogen als vlakke oppervlakten bevestigt. Zet hem bijvoorbeeld op je motor- of skihelm en film van bovenaf. Dankzij de krachtige, waterbestendige 3M stickers laat de mount niet los. Je kunt deze stickers alleen verwijderen met hete lucht, dus houd je föhn in de aanslag.

GoPro Suction Cup

Suction cup

Met de Suction Cup maak je je camera vast aan auto's, boten, motoren en andere voertuigen. De draaiarm geeft je de flexibiliteit om de camera alle kanten op de richten. Deze mount is gemaakt om onder hoge snelheid (tot 240 km/h) te blijven zitten en een stabiel beeld te geven. Het wordt afgeraden om de Suction Cup te gebruiken bij sporten waarbij de kans op botsingen groot is.

​​​​ GoPro 3-Way

3-way

Zoals de naam al verklapt kun je de 3-Way op 3 manieren gebruiken: als extensie arm (selfiestick), als tripod en als extra grip voor je camera. Met de extensie arm maak je perfecte selfies zonder dat de mount in beeld komt. In de binnenkant zit een kleine, uitklapbare tripod die voor stabiele beelden zorgt. Als de hendel losgekoppeld is van de arm, kun je deze als extra grip gebruiken. Zo valt de camera minder snel uit je handen. De waterbestendige mount is ingeklapt 19 centimeter en uitgevouwen 50,8 centimeter lang.

GoPro Fetch Dog Harness

Dog Harness

Het is leuk om zelf een mount te gebruiken, maar soms is het nóg leuker om je huisdier er 1 om te doen. Speciaal voor honden is er de Fetch Dog Harness. Hijs je viervoeter in het harnas en zet de camera aan. De beelden zijn hilarisch, omdat je alles ziet vanuit de ogen van een hond. Doordat je de action camera op de rug of borst van de hond laat rusten, kun je spelen met het perspectief. Het harnas is geschikt voor honden tussen de 7 en 54 kilogram. Heeft je hond liggen rollen in het zand? Geen probleem. Je kunt het harnas wassen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen