The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Chiara

Hoe bouw je een inbouw wasmachine in?

Het voordeel van een inbouw wasmachine is dat je deze netjes achter kastdeuren wegwerkt. Zo staat de automaat niet in het zicht wanneer je 'm in je keuken plaatst. Installeer de wasmachine eerst op de juiste plek. Sluit de water toe- en afvoer aan en monteer de deur als laatst. Lees hier hoe je je inbouw wasmachine zelf inbouwt.

Wasmachine inbouwen in 4 stappen

Wasmachine inbouwen

Om je inbouw wasmachine in je kastjes te bouwen, volg je de onderstaande stappen:

  • Stap 1: sluit de wasmachine aan
  • Stap 2: plaats de scharnieren in de deur
  • Stap 3: monteer de deur aan de wasmachine
  • Stap 4: monteer de magneet

Stap 1: sluit je wasmachine aan

Wasmachine aansluiten

De eerste fase van het inbouwen van je wasmachine, is het aansluiten van de automaat. Wanneer de wasmachine vlak bij de juiste plek staat, verwijder je eerst de transportbouten. Vervolgens sluit je de aan- en afvoerslang aan en steek je de stekker in het juiste stopcontact. Aan het einde controleer je of de automaat waterpas staat en schuif je 'm in de nis. In onderstaand artikel lees je stap voor stap hoe je je wasmachine aansluit.

Stap 2: plaats de scharnieren in de deur

Scharnieren plaatsen

Nu je wasmachine op de juiste plek staat aangesloten, begin je met het monteren van de deur. Hier gebruik je de meegeleverde scharnieren en schroeven van je inbouw wasmachine voor. Controleer eerst of het deurpaneel voorzien is van potgaten op de juiste hoogte. Vervolgens plaats je het deurdeel van het scharnier in het deurpaneel. Schroef het scharnier daarna goed vast, zodat de deur niet gaat hangen. Hoe je de scharnieren van je wasmachine precies monteert, lees je in de handleiding.

Stap 3: monteer de deur

Monteer de deur

Wanneer de scharnieren aan het deurpaneel zitten, maak je de deur aan de inbouw wasmachine vast. Een inbouw wasmachine heeft altijd ingebouwde scharniersteunen of scharniergaten. Zo klik of schroef je het scharnier gemakkelijk vast zonder gaten in de machine te boren. Je leest in de handleiding van je wasmachine hoe je de scharnieren exact aan de automaat vastmaakt. Wanneer de deur vastzit en hij goed is uitgelijnd, is het tijd voor de laatste stap.

Stap 4: monteer de magneet

Monteer magneet

Als laatste monteer je de meegeleverde magneet aan de deur en de wasmachine. Deze magneet voorkomt dat het deurpaneel opentrilt tijdens het wassen. Als de magneten niet standaard al op de automaat zitten, monteer je deze eerst op dezelfde hoogte tegenover de scharnieren. Daarna meet je hoe hoog de magneet op de wasmachine zit en monteer je de andere helft op dezelfde hoogte aan de kastdeur. Hierna ben je klaar en is je wasmachine netjes in je kast gebouwd.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen