The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laszlo

Hoe meld je jouw HP Printer aan voor HP Instant Ink?

Sommige HP printers zijn geschikt voor HP Instant Ink. Met deze dienst, die maandelijks opzegbaar is, heb je altijd op tijd inkt in huis. Wanneer de inkt bijna op is, zorgt HP automatisch voor het verzenden van nieuwe cartridges. In dit artikel leggen we je in 7 stappen uit hoe je jouw printer voor Instant Ink aanmeldt.

Het stappenplan

Voordat je je aanmeldt, vergeet dan niet om de printer startklaar te maken. Houd ook je creditcard of bankgegevens bij de hand, zodat je de aanmelding in een handomdraai regelt.

  • Stap 1. Ga naar de website.
  • Stap 2. Zoek je printer op.
  • Stap 3. Kies het gewenste plan.
  • Stap 4. Maak een account aan.
  • Stap 5. Maak verbinding met je printer.
  • Stap 6. Print de code en vul deze in.
  • Stap 7. Meld je aan voor HP Instant Ink.

Stap 1: ga naar de website

Ga naar de hoofdpagina van HP Instant Ink. Het kan zijn dat de website in het Engels is. Verander dan bovenin de taal naar Nederlands. Als je iets naar beneden scrollt, zie je onder de 5 plannen Controleer of je printer geschikt is voor HP Instant Ink staan. Klik daarop om te zien of je printer geschikt is voor Instant Ink. Als dat zo is, klik je op Aanmelden onder Heb je al een HP Printer?.

Stap 2: zoek je printer op

Er verschijnt een lijst met alle HP printertypes. Klik het juiste type aan en kies vervolgens de printerserie. Op de afbeelding zie je een voorbeeld van hoe je de juiste printer kiest. Welke serie je hebt, staat vaak aan de voorkant van de printer. Na het selecteren van de serie en juiste printer klik je op Ja, ga door.

Stap 3: kies het gewenste plan

HP Instant Ink bestaat uit 5 plannen. Dit varieert van gratis printen tot zakelijk printen. Kies het plan dat volgens jou het best bij jouw printgedrag past. Wanneer blijkt dat het plan toch minder past dan je dacht, pas je dat elke maand makkelijk aan. Let wel op: als je eenmaal een betaald plan hebt gehad, kun je niet meer terug naar het gratis proefplan. Het is ook mogelijk om elke maand voor € 1,- pagina’s bij te kopen. Hoeveel pagina’s dat zijn, verschilt per plan. Selecteer het plan dat je ziet zitten.

Stap 4: maak een account aan

In dit venster maak je een account aan. Vergeet niet om een vinkje te zetten bij Ik ben geen robot en bedenk of je toestemming geeft voor het verkrijgen van e-mails van HP. Als je al een HP account hebt, klik je onderaan op Hebt u al een HP account om in te loggen.

Stap 5: maak verbinding met je printer

Zet de printer aan en zorg ervoor dat hij (draadloos) verbonden is met het internet. Op de printer herken je dat aan het wifi of ethernet icoontje dat je op het display ziet. Wanneer het maken van de verbinding niet lukt, klik je op Hoe verbind ik de printer? voor meer informatie. Hoe je dit instelt, verschilt per printerserie.

Om je printer te verbinden, ga je via de Instellingen naar de internetopties. Met de Wizard draadloze instellingen selecteer je de netwerknaam en voer je het wachtwoord in. Na dit proces is je printer verbonden met wifi.

Stap 6: print de code en vul deze in

Als de printer is verbonden met wifi, druk je op het HP ePrint icoontje en daarna op Print of Print info en volg je de instructies. Daarna drukt de printer de code af. Gebeurt dit niet? Klik dan op Wat als een pagina niet wordt afgedrukt?.

Voer de code in tijdens het installatieproces en klik op Toepassen. Vervolg dit proces en vul bijvoorbeeld ook je adresgegevens in en hoe je Instant Ink betaalt.

Stap 7: meld je aan voor HP Instant Ink

Controleer als laatst of alle ingevulde gegevens kloppen. Als je een kortingscode hebt, vul je deze hier in. Nu volgen er nog 2 handelingen: de voorwaarden accepteren en klikken op Aanmelden. Je bent nu aangemeld voor Instant Ink en het startpakket komt zo snel mogelijk jouw kant op.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 12.612 beoordelingen