The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Iris

Hoe reinig je de zetgroep van jouw Jura D6?

In dit artikel geven we je specifieke instructies voor het reinigen van de zetgroep van de Jura D6. Het reinigingsprogramma spoelt alle achtergebleven koffieresten weg, zodat de zetgroep goed zijn werk blijft doen. De zetgroep is een onmisbaar onderdeel voor het zetten van koffie met een volautomatische espressomachine. Zorg er daarom voor dat je de reinigingsbeurt altijd uitvoert wanneer de koffiemachine een melding geeft.

Instructies voor het reinigen

De video laat stap voor stap zien hoe je de zetgroep van jouw koffiemachine reinigt. Het reinigen duurt ongeveer 20 minuten. De koffiemachine beschikt over een reinigingsprogramma dat je via de linker draaiknop eenvoudig selecteert.

Nodig:

  • Jura reinigingstabletten (1 stuk per reinigingsbeurt)
  • Opvangbak (500 ml inhoud)

Hoe vaak moet je reinigen?

Jura D6 zetgroep reinigen

De Jura D6 geeft vanzelf een melding wanneer je de zetgroep moet reinigen. Dit zal ongeveer na het zetten van 180 koppen koffie zijn. Dit is één keer per anderhalve maand wanneer je 4 koppen koffie per dag zet. Het reinigingsprogramma spoelt alle achtergebleven koffieresten weg, zodat de zetgroep goed zijn werk blijft doen.

Welk reinigingsmiddel gebruik je?

Reinigingstabletten | Geschikt voor Jura koffiemachines | Voor 6 reinigingsbeurten
15,99
op voorraad

We raden je aan om de reinigingstabletten van Jura te gebruiken. Zo weet je zeker dat je jouw koffiemachine op de juiste manier reinigt, zonder de machine te beschadigen. Ook voorkom je zo dat de garantie op de koffiemachine vervalt, wegens gebruik van verkeerde reinigingsmiddelen.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 13.376 beoordelingen