The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Hoe gebruik je je nieuwe AEG wasmachine?

Je hebt een AEG Lavamat en kan niet wachten om die te gebruiken. Op deze pagina krijg je tips voor het wassen en lees je hoe elke techniek werkt. Een wasmachine met AEG ProSteam bijvoorbeeld vermindert kreukels. Hierdoor hoef je minder te strijken. Zie je een foutcode op het display staan? Lees dan hier wat je bij een AEG storing moet doen.

Kleding wassen

AEG wastrommel

Voor het beste wasresultaat is het belangrijk dat je je was sorteert en je de wasvoorschriften opvolgt. Voordat je gaat wassen selecteer jij de stof daarom op kleur, type stof en de wastemperatuur. Zo voorkom je dat je kleding krimpt en dat je witte shirt ineens roze is. Voor een goed wasresultaat kies je het juiste wasprogramma en heb je de keuze uit verschillende soorten wasmiddel.

AEG ProSense

AEG ProSense wasmachine

Alle AEG wasmachines hebben een ProSense beladingssensor. Deze meet de hoeveelheid wasgoed in de trommel en past hier het water- en energieverbruik op aan. Heb je een keer wat minder was? Handig, want de AEG Lavamat kort het programma in, waardoor wassen niet langer dan nodig duurt. Met ProSense bespaar je dus niet alleen water en energie, maar ook tijd.

AEG ProSteam

AEG ProSteam

Heb je een AEG wasmachine met ProSteam? Dan ben je extra snel klaar met strijken. De wasmachine stoomt je wasgoed glad, waardoor je minder kreukels hebt. Met de stoomfunctie verminder je niet alleen kreukels. Het is ook mogelijk om je wasgoed na één dag dragen op te frissen met stoom. Zo bespaar je een wasbeurt, wat beter voor je kleding is.

AEG ÖKOMix

AEG ÖKOMix

Bij een wasautomaat met ÖKOMix verspreidt het wasmiddel zich geleidelijk over je wasgoed, waardoor je een nog schoner wasresultaat hebt. De AEG Lavamat mengt het wasmiddel of de wasverzachter eerst met water voor het de trommel ingaat. Je wasmiddel komt hierdoor niet op één plek terecht.

AEG SoftWater

AEG SoftWater

Bij een AEG Lavamat met SoftWater zit er een zoutvakje in je wasmachine. Door het water met zout te ontharden, blijft je kleding langer mooi. De wasautomaat filtert mineralen die schadelijk zijn voor de stof. Zo behoudt je donkere wasgoed beter zijn kleur. Ook hoef je niet bang te zijn dat je zachte trui of nieuwe handdoek ruw wordt.

AEG AutoDose

AEG AutoDose

Met een AutoDose wasmachine hoef je zelf geen wasmiddel of wasverzachter te doseren; dit gebeurt automatisch. Hierdoor gebruik je altijd precies genoeg wasmiddel. Handig, want zo voeg je niet te veel toe, maar wordt je kleding toch goed schoon. Wil je zelf je wasmiddel doseren? Dat kan natuurlijk ook gewoon.

AEG storingen

AEG storingen

Je ziet een foutcode op het display, maar je weet niet wat je moet doen. Geen paniek. De meeste storingen zijn zelfstandig te verhelpen. Bijvoorbeeld wanneer de wasmachine niet aan gaat, er geen of te weinig water komt of wanneer er water in de trommel blijft staan. Heb je alles geprobeerd? Dan kan het zijn dat er een monteur nodig is.

AEG onderhoud

AEG wasmachine schoonmaken

Natuurlijk wil je dat je was bij elke wasbeurt schoon uit de trommel komt. Daarom is het belangrijk om je wasautomaat te onderhouden. Bijvoorbeeld door af en toe een hete was te draaien, de wasmiddellade te reinigen en het afvoerfilter te legen. Hiermee voorkom je dat kleding muf gaat ruiken of je een storing krijgt.© 1999 - 2021 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen