The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Hoe gebruik je je nieuwe Miele wasmachine?

Je hebt een nieuwe Miele wasmachine. Natuurlijk kan je niet wachten om hier je was mee te doen. Je leest hier hoe jij je nieuwe wasmachine gebruikt en hoe je je eigen wasmiddel toevoegt.

Kleding wassen

Miele wasmachine

Voor je de was doet met je Miele wasmachine, sorteer je de was. Dit doe je op basis van de kleur en het type stof. Kijk altijd goed naar de wasvoorschriften aan de binnenkant van je kleding. Hier zie je welk programma je nodig hebt en op hoeveel graden je wast. Zit er geen etiketje in je kleding, maar weet je zeker dat je kleding in de wasmachine mag? Gebruik dan altijd de laagste temperatuur en het minst intensieve wasprogramma.

Miele CapDosing

Miele CapDosing wascapsule

Elke Miele wasmachine werkt met CapDosing wascapsules die je in een apart vakje in de wasmiddellade doet. In een capsule zit genoeg wasmiddel om je favoriete kledingstukken een speciale behandeling te geven. Miele heeft wascapsules voor bijvoorbeeld wol, zijde en donkere kleding. Natuurlijk is het ook mogelijk om geen CapDosing te gebruiken, maar gewoon je eigen wasmiddel. Je voegt dit op de standaard manier aan je wasmiddellade toe.

Miele PowerWash

Miele PowerWash

Heb je een Miele wasmachine met PowerWash? Dan gebruik je het programma QuickPowerWash, waarmee je in 59 minuten een halfvolle trommel schone was hebt. Handig wanneer je haast hebt en snel je favoriete outfit aan wil. PowerWash zorgt ervoor dat er minder water, tijd en energie nodig is voor een schoon resultaat. De trommel centrifugeert terwijl de wasmachine je wasgoed van bovenaf nat maakt.

Miele TwinDos

Miele TwinDos

Een Miele TwinDos wasmachine voegt automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel toe. De wasautomaat heeft 2 reservoirs met Miele wasmiddel: UltraPhase 1 en 2. Met Miele TwinDos is het ook mogelijk om je eigen wasmiddel of wasverzachter te gebruiken. Je voegt dit toe via de wasmiddellade of je koopt navulbare reservoirs. Hiermee laat je dit automatisch doseren. Je leest hier hoe TwinDos werkt.

Miele storingen

Miele storing wasmachine

Wanneer je een foutcode in het display ziet, heeft de wasmachine een storing. Bijvoorbeeld wanneer er te veel schuim in de trommel zit. Of wanneer er iets mis is met de watertoevoer of -afvoer. Geen paniek. Gelukkig zijn er manieren om dit zelf snel en eenvoudig te verhelpen.

Miele onderhoud

Miele wasmachine trommel

Om ervoor te zorgen dat je was fris uit de trommel blijft komen, houd je deze regelmatig schoon. Je doet dit bijvoorbeeld door de trommel op een hoge temperatuur te reinigen. Maak ook af en toe de wasmiddellade en de rubberen ring rond de trommeldeur schoon. Je leest hier hoe je dit doet.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 8.793 beoordelingen