The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Daan

Hoe gebruik je een ip-camera als babyfoon?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een oogje in het zeil te houden op de babykamer. Steeds meer mensen hebben behoefte aan een babyfoon met ingebouwde camera. Ip-camera’s zijn hiervoor een goed alternatief, omdat de beeldkwaliteit vaak beter is en je vanaf elke locatie live meekijkt. Hoe je een ip-camera als babyfoon gebruikt, vertellen we in dit artikel.

Ip-camera als babyfoon

ip-camera als babyfoon

Wanneer je zoekt naar een ip-camera om de babykamer mee in de gaten te houden, let je op een aantal eigenschappen. Zorg dat je in ieder geval deze dingen met de camera kunt:

  • Je kind overal via de app in de gaten houden.
  • Meldingen instellen bij geluid en beweging.
  • De terugspreekfunctie gebruiken om je kind gerust te stellen.
  • De camera met andere slimme producten combineren.

Houd je kind overal via de app in de gaten

Ip-camera als babyfoon met app

Een ip-camera met wifi maakt continu verbinding met het internet. Dat betekent dat je via de app op je telefoon altijd in contact staat met de camera. Ook als de oppas er is, maar je toch graag even kijkt hoe het met je kind gaat. In tegenstelling tot de meeste babyfoons, kijk je dus ook vanaf werk of een avondje uit mee in de kinderkamer. Bovendien zijn de beelden in de app van hogere kwaliteit dan beelden van babyfoons met beeldscherm.

Stel meldingen in bij geluid en beweging

ip-camera meldingen

Wanneer je een ip-camera als babyfoon gebruikt, moet deze meldingen geven bij geluid- of bewegingsdetectie. Niet iedere camera beschikt over deze mogelijkheid. Let daarom op dat je voor een model kiest dat notificaties naar je telefoon stuurt als hij geluid of beweging waarneemt. Zorg ook dat je de meldingen van camera instelt op de juiste gevoeligheid en dat de camera direct een melding verstuurt. Je wilt namelijk wel een bericht ontvangen op het moment dat je kind begint te huilen.

Gebruik de terugspreekfunctie om je kind gerust te stellen

Ip-camera met terugspreekfunctie

De terugspreekfunctie maakt het mogelijk om via je telefoon met je kind te communiceren. Dankzij een ingebouwde luidspreker komt het geluid van jouw stem uit de camera. Zo stel je je kind op afstand gerust, zelfs als je al onderweg naar de babykamer bent. Omdat niet alle ip-camera’s een terugspreekfunctie hebben, is het belangrijk om hier goed op te letten.

Combineer de camera met andere slimme producten

Ip-camera met slimme producten

Als je ervoor kiest om de camera te combineren met andere slimme producten, heb je nog meer mogelijkheden. Zo vind je het misschien handig om een slimme speaker in de kinderkamer te zetten. Als je kind onrustig is, speel je op afstand zachtjes muziek af die kalmerend werkt. Gebruik daarnaast bijvoorbeeld slimme verlichting die je op afstand dimt, wanneer je kind bang is in het donker.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 14.268 beoordelingen