The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Devon

Hoe meet ik de nismaten van mijn onderbouw koelkast?

Een onderbouw koelkast monteer je in een keukenkastje onder het keukenblad. Het is belangrijk om je nismaten op te meten, zodat je zeker weet dat het apparaat past. In dit artikel leg ik je uit hoe je in 3 stappen je nismaten opmeet. Zorg er wel voor dat je eerst je huidige koelkast uit de nis haalt.

Stap 1: nishoogte + nisbreedte opmeten

Nishoogte en nisbreedte opmeten

Elke onderbouw koelkast heeft een standaard hoogte van 82 centimeter en een standaard breedte van 60 centimeter. Meet met een rolmaat of je nis de juiste afmetingen heeft. Is je nis hoger dan 82 centimeter? Geen probleem, de pootjes van de koelkast zijn te verstellen. Zo zorg je ervoor dat de koelkast goed aansluit op het keukenblad.

Stap 2: nisdiepte opmeten

Nisdiepte opmeten

De meeste koelkasten hebben een nisdiepte van 55 centimeter nodig, maar er zijn ook apparaten die 60 centimeter diep zijn. Meet de nisdiepte daarom altijd op. Plaats de rolmaat op het achterste punt van de nis. Vervolgens trek je de rolmaat naar je toe. Nu weet je welke nisdiepte geschikt is voor jouw nieuwe koelkast.

Stap 3: vergelijk de maten met de inbouwtekening

Nismaten keukenkast

Je weet nu alle benodigde nismaten. In de galerij op de productpagina van elke koelkast staat een ingevulde inbouwtekening. Vallen jouw nismaten in deze range, dan past de koelkast in jouw keuken. Let op: komen de maten niet helemaal overeen? Dan gaat de koelkast niet passen.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 6.834 beoordelingen