The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Hoe installeer ik mijn Nest Hello Videodeurbel

Gefeliciteerd met je aankoop van de Nest Hello Videodeurbel. Nu je je nieuwe slimme deurbel binnen hebt, wil je deze uiteraard gelijk gebruiken. De installatie wordt als ingewikkeld ervaren waardoor we aanraden om een professionele installateur in te schakelen. Wil je het toch zelf proberen? Op deze pagina lees je stap-voor-stap hoe je je Nest Hello Videodeurbel zelf installeert.

Goed om te weten

Wat heb je nodig voor de installatie?

  • Ladder
  • Schroevendraaier
  • Boormachine
  • Indien nodig: een transformator om het voltage van de Nest-connector om te zetten.

Welke software en internetsnelheid heb je minimaal nodig?

  • Telefoon of tablet
  • Bluetooth 4.0
  • Vanaf iOS 8 en Android 4

Wifi-netwerk

  • Breedband internet met minimaal 2 Mbps uploadsnelheid per camera

Nest Hello Videodeurbel installeren

Alles wat je nodig hebt om te beginnen met de installatie, is standaard meegeleverd.

Installeer de app

Installeer de Nest-app

Stap 1: is dit je eerste Nest-product? Download dan de gratis Nest-app op je smartphone. Ben je al in het bezit van Nest-producten? Voeg dan de Nest Hello toe aan de app.

Stap 2: scan de QR-code aan de achterkant van de deurbel via de app op je smartphone. Lukt het scannen niet? Dan voer je de code onder de QR-code in via de app.

Stap 3: de app begeleidt je door elke stap om de deurbel te installeren.

Haal de stroom eraf

Haal de stroom van je meterkast

Stap 4: belangrijk: schakel de stroom van de deurbel uit in de meterkast.

Stap 5: controleer of de stroom er echt af is door op de deurbel te drukken.

Stap 6: haal je huidige ontvanger (chime) van de muur (zonder de huidige kabels los te maken).

Stap 7: maak een foto van de huidige kabels. Zo kun je straks altijd kijken hoe de kabels op je huidige deurbel gemonteerd zijn.

Installeer de Nest-connector

Installeer de Nest-connector

Stap 8: doorloop in de tussentijd de stappen via de app.

Stap 9: installeer de meegeleverde Nest-connector. Deze installatie is verplicht. De kleuren van de kabels zijn belangrijk voor de installatie van de Nest-connector. Let dus goed op aan welke kant elke kleur bevestigd is.

Stap 10: gebruik een schroevendraaier om de huidige kabels los te schroeven.

Stap 11: pak de Nest-connector en gebruik de huidige kabels. Plaats elke kabel in de daarvoor bestemde behuizing van de connector.

Stap 12: plaats de kabel van de Nest-connector precies op dezelfde plaats als waar de kabels van je huidige deurbel bevestigd waren. Weet je niet meer hoe de kabels bevestigd waren? Raadpleeg dan de door jou gemaakte foto op je smartphone.

Stap 13: zijn de kabels aangesloten? Vind dan een plek om je Nest-connector te plaatsen. Kies voor een locatie aan de binnen- of buitenzijde van de ontvanger (chime).

Demonteer je huidige deurbel

Demonteer je huidige deurbel

Stap 14: demonteer je huidige deurbel.

Stap 15: trek de kabels naar je toe zodat deze niet per ongeluk in de muur wegvallen.

Stap 16: wil je de deurbel in een bepaalde hoek plaatsen? Gebruik dan de meegeleverde wedge (montageplaat).

Stap 17: teken op het kozijn af waar je de Nest Hello Videodeurbel wilt plaatsen. Let er hierbij op dat het gat met de kabels aan de onderzijde van het middelste gat van de montageplaat is.

Monteer de Nest Hello Videodeurbel

Monteer de Nest Hello Videodeurbel

Stap 18: gebruik de meegeleverde boor om gaten te boren in je kozijn.

Stap 19: plaats de meegeleverde pluggen in de boorgaten en schroef de achterplaat van de deurbel vast op het kozijn.

Stap 20: schroef de kabels (met een schroevendraaier) vast aan de achterzijde van de deurbel. Het maakt niet uit aan welke kant je welke kleur bevestigt. Belangrijk: de kabels moeten naar beneden hangen en niet naar boven.

Stap 21: stop de kabels terug het kabelgat en klik de Nest Hello vast op de wandmontageplaat. Het is belangrijk dat je hierbij een klik hoort.

Stap 22: om de deurbel te verwijderen of los te maken van de achterplaat, gebruik je de meegeleverde verwijderingspin.

Test of de Nest Hello werkt

Nest Hello testen

Stap 23: schakel de stroom in de meterkast weer in.

Stap 24: de Nest Hello Videodeurbel springt aan en de blauwe cirkel rondom de drukknop licht op.

Stap 25: doorloop in de tussentijd nog steeds de stappen via de app. Deze geeft je namelijk tips wanneer de Nest Hello Videodeurbel niet naar verwachting reageert.

Stap 26: zorg ervoor dat je je wifi-wachtwoord bij de hand hebt, zodat je deze direct in de app kunt zetten wanneer de app daarnaar vraagt. Als je al in het bezit bent van andere Nest-producten, dan maakt de app (en dus de deurbel) automatisch contact met de gegevens die je eerder hebt ingevoerd.

Stap 27: druk op de drukknop van de deurbel of de Nest Hello werkt. Wanneer hij goed is geïnstalleerd, ontvang je een notificatie op je smartphone.

Stap 28: controleer in de app het geluidsniveau van de ontvanger binnenshuis. Zet het geluid harder wanneer je deze te zacht vindt.

Liever niet zelf installeren?

Coolblue installateur

Lukt het niet om de deurbel zelf te installeren? Of laat je het liever door een professional doen? Dan kies je voor een deurbel inclusief installatie. Deze deurbellen worden door een monteur van Coolblue bij je thuis geïnstalleerd. Op een door jou gekozen moment bovendien. Zo weet je zeker dat alles naar behoren werkt. Je selecteert de installatie van een deurbel op de productpagina.

Let op: We bieden de installatieservice alleen aan in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht, Noord-Brabant, Tholen en het grootste deel van Gelderland en Nederlands Limburg.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 6.834 beoordelingen