The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bas Teunissen

Nu beschikbaar: Nintendo Switch

Een nieuwe console is altijd groot nieuws. Zeker wanneer er Nintendo op staat. Want deze Japanse fabrikant heeft ons de laatste keren flink weten te verrassen. En een verrassing was het ook! De Nintendo Switch blijkt een handige console waarmee je thuis, onderweg en samen makkelijk wat uurtjes wegspeelt.

In de praktijk

De Switch klinkt als het ultieme apparaat voor elke gamer. Natuurlijk heb ik voor je getest of dit echt zo is. Nieuwsgierig? Lees dan snel onze Specialisten Review van de Nintendo Switch.

Nintendo Switch: de lancering

Eindelijk is het zover, de volledige onthulling van de Nintendo Switch. Het was vrijdag 13 januari 05:00 in de ochtend en de redactie zat met een giga-mok koffie en een kladblok klaar om het nieuwste van het nieuwste uit Japan aan te horen. Lees gauw verder en ontdek alles over de nieuwe console van Nintendo. Is de Switch wat voor jou? Ik heb de Nintendo Switch voor jullie getest; wat ik er van vind lees je in de expert review van de Nintendo Switch

'Analisten verwachten mini Switch in 2018' 19 april 2017

Mini Switch

De Nintendo Switch is net uit en nu wereldwijd al bijna 2,5 miljoen keer over de toonbank gegaan. Toch zitten onze vogeltjes niet stil: analisten van Citigroup verwachten namelijk dat Nintendo misschien in 2018 al met een kleinere editie van de Switch op de proppen komt. Waarom? De huidige Switch is vrij groot en is voor kleine kinderhandjes toch een beetje aan de zware kant. Met een mini-Switch speciaal gericht op jongere kinderen verwachten de analisten dat deze ook nog eens 7 miljoen keer over de toonbank vliegt. De redactie vraagt zich af of er dan ook hoop mag ontstaan voor een grotere Switch, voor spelers met grote berepoten.

Breath of the Wild

Zelda Breath of the Wild

De die-hard Zelda fans wisten dit natuurlijk al, maar ook de gaming media zijn het er over eens dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild een frisse wind in de haren van de Zelda Franchise is. Zo prezen de media de gameplay, het verhaal en de karakters in de game.

Zo krijgt de game de volgende cijfers:

 • Tweakers: 90%
 • Power Unlimited: 100%
 • Kotaku: "Triumphant. Groundbreaking."
 • Polygon: 100%
 • Gamer.nl: 100%
 • IGN: 92%
 • Insidegamer: 93%

Voor ons allemaal is het nog 1 nachtje slapen voor de Coolblue busjes de Switch naar jullie grijpgrage handjes bezorgen!

Splatoon Demo

Splatoon

Velen van jullie hebben vast al een keer de boel digitaal ondergespetterd, maar vanaf Maart doe je dat op de Switch nog een keer dunnetjes over. Nintendo maakt namelijk een Demo van deze populaire game beschikbaar. Dus, wil je de online capaciteiten van je nieuwe Switch uitproberen, dan is Splatoon de gedoodverfde winnaar!

De Console

Nintendo Switch console

Veel wisten we natuurlijk al, maar er waren nog een aantal aspecten waarover we nog in het duister tastten:

De batterijduur: De batterij is een belangrijk aspect voor een console die (gedeeltelijk) als handheld bedoeld is. Volgens Nintendo kunnen we bij de Nintendo Switch dan ook rekenen op een batterijduur van 3 uur (bij het spelen van zwaardere games als Zelda: Breath of the Wild) tot 6 uur. Nu is dit niet gigantisch lang, maar het is lang genoeg om een flinke autorit een gemiddelde internationale vlucht door te komen.

De Controllers: Dat de controllers losgekoppeld en los van elkaar als controller gaan dienen wisten we al, maar in de presentatie van Nintendo werd ook duidelijk dat ze, net als de klassieke Wii controllers, als motion controller kan gebruiken. Samen met een IR camera en een rumble motor voor force feedback zit er meer in deze kleine controllers dan je zou verwachten. Oja, ze komen ook in de rood/blauwe kleurencombinatie, maar de redactie hoopt eigenlijk op nog meer stijlvolle kleurtjes.

Regiovrij: Voor veel gamers maakt dit niet zo veel uit, maar voor de fans van bijvoorbeeld Japanse importgames is dit een geschenk uit de Nintendo hemel. Met een regiovrije console speel je namelijk ook gewoon games die je importeert uit Japan (welke nooit uitkomen in Europa) of op vakantie op de kop tikt.

De Games

Eventjes gingen er geruchten over wat er allemaal zou gebeuren met de launchgames van de Switch. Skyrim zou niet komen en Zelda: Breath of the Wild zou worden uitgesteld...

Zelda is een launch game: Het verlossende woord! Zelda is een van de games die op 3 maart meteen beschikbaar is. En dat ie vet is zien we in de nieuwe trailer die we erbij voorgeschoteld krijgen. Wij zien ons wel even een paar shield-surfing moves uithalen tijdens de dagelijkse intercityreis naar de redactie.

Een nieuwe Mario game is in aantocht: Jazeker , en Odyssey is de naam. Veel is er nog niet bekend over dezenieuwe game, maar in de trailer zien we Mario in verschillende werelden, van een New York-achtige tot bos- en woestijn omgevingen rondspringen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot ie rond de kerst in de schappen ligt. Yahoo!

En nog veel meer: Een hele stapel vette games en hun (verwachte) release datum vind je hieronder.

 • I Am Setsuna (2017)
 • ARMS (2017)
 • Mario Kart 8 Deluxe (28 april 2017)
 • Splatoon 2 (2017)
 • Elder Scrolls V: Skyrim (Q3 2017)
 • Minecraft (2017)
 • Yooka-Laylee (2017)

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen