The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Rookmelder opties en mogelijkheden

Uiteraard is de hoofdfunctie van een rookmelder: rook detecteren. Toch zijn er verschillende opties en mogelijkheden waar rookmelders zich in onderscheiden. Op deze pagina zie je de verschillende opties en mogelijkheden voor rookmelders.

Besturing via de app

Rookmelder besturen via de app

Sommige rookmelders zijn zo slim dat je ze met wifi kunt koppelen. Denk hierbij aan de Nest Protect. Omdat je de rookmelder met wifi verbindt, heb je de mogelijkheid om meerdere (verschillende) slimme producten aan elkaar te koppelen. In het geval van Nest is het dus mogelijk om je Nest Protect, Nest Thermostaat en Nest IP-camera aan elkaar te koppelen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de verschillende elementen met 1 app te bedienen. Op die app word je vervolgens ook op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen bij jou thuis. Ook als je er niet bent.

Extra luid geluidssignaal

Geluidssignaal rookmelder

Standaard geeft een rook-, gas-, hitte-, of koolmonoxidemelder een geluidssignaal van 85 decibel. Ook wel vergelijkbaar met een handzaag of het geluid van een vliegtuig die door de geluidsbarrière raast. Dat je het alarm van de melder niet hoort, is dus haast niet mogelijk. Toch zijn er een paar melders die nog net iets harder loeien. Zo is er bijvoorbeeld een hittemelder met een geluidssignaal van 94 decibel. Handig wanneer je deze in de keuken hangt en je je afzuigkap aan hebt staan.

Testknop

Testknop rookmelder

Bijna alle soorten melders zijn voorzien van een testknop. Waarom? Omdat het verstandig is om zeker 1 keer per maand de melder te controleren. Alleen dan ben je er zeker van dat jouw rook-, gas-, koolmonoxide- of hittemelder functioneert.

Noodlicht

Noodlicht rookmelder

Sommige rookmelders zijn voorzien van noodlicht. Wanneer het alarm afgaat, weerklinkt er niet alleen een geluidssignaal, maar gaat ook direct het licht van de melder aan. Dit soort melders zijn handig voor boven je trapgat of bij je overloop.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen