Afficher Coolblue en Français? | Non
Geschreven door Leonie

Hoe gebruik je een pizzasteen op je barbecue?

Verse pizza's maken op je barbecue doe je op een pizzasteen. Dat ziet er erg professioneel uit en is onwijs lekker, mits je het op de goede manier doet. Ik vertel je in dit artikel hoe je een pizzasteen op je barbecue gebruikt. Doe je dit precies zoals ik je vertel, dan smaakt jouw zelfbereide pizza waarschijnlijk hetzelfde als een pizza uit een italiaanse steenoven. Delizioso! Waar wacht je nog op?

Wat is een pizzasteen?

Een pizzasteen is een natuurstenen plaat waar je pizza, brood of zelfs taarten op afbakt. Soms heeft een pizzasteen handvatten, soms niet. Het natuursteen is bestand tegen hoge temperaturen. Dat is mooi, want een pizza bakken doe je op een barbecue met een temperatuur van minimaal 250 graden. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld over de steen waardoor de pizzabodem egaal gebakken wordt. Zo krijg je een lekker knapperige bodem. Let op dat je steen na een aantal keer gebruiken verkleurt. Dit heeft geen consequenties voor de smaak van je afgebakken pizza.

Een pizza maken op een barbecue in 9 stappen

Stap 1. Steek je barbecue aan en zorg dat hij minimaal de 250 graden aantikt.

Stap 2. Gebruik de indirecte grillmethode op je houtskool- of gasbarbecue.

Stap 3. Leg het grillrooster en de pizzasteen op de barbecue tijdens het voorverwarmen (20 minuten).

Stap 4. Zorg ervoor dat je de temperatuur in de barbecue stabiel krijgt (tussen de 250 en 300 graden).

Stap 5. Strooi een beetje meel of bloem op de pizzasteen.

Stap 6. Schuif de belegde pizza voorzichtig op de steen met behulp van een met bloem bestuifde pizzaschep.

Stap 7. Laat de pizza 5 tot 10 minuten garen en houd de deksel gesloten.

Stap 8. Is de pizza klaar? Haal hem dan voorzichtig van de grill met een pizzaschep.

Stap 9. Klaar met bakken? Laat de pizzasteen afkoelen op de barbecue voordat je hem schoonmaakt.

Leonie
Artikel van:
Leonie
Barbecuespecialist