The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bas Teunissen

PlayStation 4 Pro Release

Is het een Playstation 4.5? Of toch PlayStation 4K Neo? Nee, het is de Sony PlayStation 4 Pro. Sony Meeting 2016 is voorbij en er zijn 2 nieuwe console releases geweest. Dit keer krijgen we 4K Gaming en HDR weergave en nog een ander heleboel leuks. We zetten alle feiten omtrent de PS4 Pro even voor je op een rijtje.

Sony Playstation 4 Pro 1 TB

  • 4K gaming, gewoon vanuit je huiskamer.
  • Alle toekomstige PS4 games werken op de Pro.
  • Zelfs op en Full HD tv heb je prestatiegerichte en visuele voordelen.
  • In een afgesloten tv meubel maakt hij lawaai en wordt hij warm.
  • Om in 4K te gamen moet ik de PS4 aansluiten op een 4K tv met HDR.

1. Wat is er nieuw aan de PS4 Pro?

Geen Playstation 5 als opvolger, maar een nieuwe PS4 lijn die samen met de oorspronkelijke PS4 in de winkels ligt. Maar waarom verkies je de PS4 Pro dan boven een reguliere PS4? Nou, na alle geruchten weten we het nu zeker: met 4K gaming, HDR weergave, verbeterde VR ondersteuning en Forward Compatibility levert de PS4 Pro ons weer een aantal jaar speelplezier op. De PlayStation Pro is vanaf nu bij Coolblue te bestellen!

4K gaming

4K gaming is dankzij de PlayStation 4 Pro nu ook beschikbaar voor console gamers. De rekenkracht van de Pro is verbeterd en de grafische spierballen zijn zelfs 2 keer sterker. Hierdoor komen nieuwe PS4 games voortaan in 4K resolutie op je UHD tv tot leven. Daarbij komt dat je al jouw PS4 games ook gewoon op de Pro speelt.

HDR Weergave

High Dynamic Range, ook wel HDR genoemd, is een techniek die bredere kleurweergave mogelijk maakt. Speel je games op PS4 Pro en ondersteunt je tv HDR weergave? Dan worden kleuren levendiger weergegeven en is zwart ook écht zwart. Games worden hierdoor realistischer, want je ziet bijvoorbeeld in een enge horrorgame voortaan wél dat er iets door de schaduwen naar je toe kruipt. Meer realisme, meer kippenvel. Reguliere PS4 consoles ontvangen deze ondersteuning later, in de vorm van een firmware update.

PlayStation VR vs Full HD gaming

Playstation VR

PlayStation VR

Dat de PlayStation VR vet is, dat wisten we al. Met de komst van de PlayStation 4 Pro gaat daar nog een schepje bovenop. Wanneer je de PlayStation VR bril aansluit op de PS4 Pro gebruikt de bril de extra power om de graphics te verbeteren en de FPS nog een eindje op te krikken voor een vloeiende virtuele wereld.

Full HD gaming

Full HD gaming

Wat als je (nog) geen 4K TV hebt? Geen probleem, want ondanks het feit dat je games op je Full HD tv (FHD) niet in 4K speelt is de PlayStation 4 Pro nog steeds een flinke upgrade. Dankzij de Forward Compatibility functie kunnen ontwikkelaars namelijk zelf kiezen wat ze met de extra rekenkracht van de PS4 Pro doen. De PlayStation 4 Pro herkent zelf op welk type tv je speelt en gebruikt automatisch de bijbehorende instellingen en assets.

2. Hoe ziet de PlayStation 4 Pro eruit?

Hoe ziet de Pro eruit

Voor de nieuwe generatie PlayStation 4 Pro en PS4 Slim zien we dat Sony toch weer voor een iets ronder uiterlijk kiest. Wij zijn het erover eens dat het nieuwe ontwerp de PlayStation een volwassen indruk geeft. Ook de controller heeft op grafisch gebied een update gekregen. Bij de nieuwe DualShock V2 is namelijk de lightbar ook zichtbaar bovenop de controller. Het lijkt ons waarschijnlijk dat de lightbar bij nieuwe games een rol of functie gaat krijgen.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen