The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Dewy

Advies over Apple iPhone Xr

Vind jij een mooi scherm belangrijk? Apple iPhone Xr heeft het meest geavanceerde LCD display in de markt. Daarnaast beschikt iPhone Xr net zoals iPhone Xs over de allernieuwste technologie, maar dan wel voor een lagere prijs. En ben jij niet zo van de standaard kleuren? Dan kun je met iPhone Xr je geluk niet op. Je kiest namelijk uit wel 6 verschillende kleuren. Op deze pagina kom je alles te weten over Apple iPhone Xr.

In het kort

iPhone Xr
Afmetingen 15,9 x 7,6 x 0,8 centimeter
Gewicht 194 gram
Display 6,1 inch Liquid Retina HD-display
Resolutie 1792 x 828 pixels bij 326 ppi
Processor A12 Bionic chip
Camera 12MP groothoeklens en 7MP TrueDepth-camera
Ondersteuning voor Face ID Ja
Waterdichtheid IP67-certificering: tot 30 minuten en 1 meter diep onder water

Design iPhone Xr

Opnieuw nemen we bij iPhone Xr afscheid van de bekende Apple thuisknop. Deze thuisknop heeft plaatsgemaakt voor een rand-tot-rand display. Het design heeft wat weg van iPhone X, alleen zijn de randen van iPhone Xr nog smaller. Het glas van iPhone Xr is gemaakt van hetzelfde glas als van iPhone Xs: het sterkste glas in een smartphone ooit. Deze glazen behuizing maakt tevens draadloos opladen mogelijk. Deze glazen behuizing is er in 6 verschillende kleuren: zwart, wit, blauw, rood, koraal en geel. Aan de voorkant van het scherm zit een kleine inkeping. Hier bevinden zich de True Depth camera, de luidspreker en de omgevingslichtsensor.

Het scherm

Scherm iPhone Xr

Apple iPhone Xr heeft een gloednieuw 6,1" Liquid Retina display. Dit is het meest geavanceerde LCD display in de markt en tevens het grootste LCD scherm op iPhone ooit. Apple iPhone Xr heeft een groter scherm dan het 5,5 inch scherm van iPhone 8 Plus. Daarentegen is de omvang van iPhone Xr niet groter, maar juist kleiner dan dat van iPhone 8 Plus. Meer scherm dus voor minder omvang. Dankzij True Tone komt de witbalans van het scherm overeen met het omgevingslicht in je kamer. Vanuit elke hoek zie je altijd natuurgetrouwe kleuren. Je iPhone ontgrendelen? Dat doe je met 1 blik op je scherm dankzij Face ID.

De processor

Apple iPhone Xr blauw

Aan de buitenkant ziet iPhone Xr er al mooi en vernieuwend uit, maar ook van binnen is er er veel vernieuwd ten opzichte van oudere iPhone modellen. We vinden hier dezelfde chip als in iPhone Xs. Dit is de snelste en meest krachtige chip in iPhone tot nu toe. Deze chip beschikt over een Neural Engine van de volgende generatie. Misschien zegt dit je niets, maar Neural Engine draagt bij aan geweldige Augmented Reality belevingen, de mooiste portretten met diepteregeling en snelheid bij alles wat je doet. Zo zijn onder andere grafische prestaties tot 50 procent sneller.

De camera

Camera iPhone Xr

Apple iPhone Xr beschikt over een enkelvoudige achtercamera. Maar geen zorgen, Apple heeft software gemaakt om de enkelvoudige camera van iPhone Xr bijna net zo functioneel te maken als de dubbele camera van iPhone Xs. Apple iPhone Xr beschikt over een 12 megapixel groothoeklens en een 7 megapixel True Depth frontcamera. Beide camera's beschikken over portretmodus met diepteregeling. Dankzij het verbeterde Bokeh-effect zien foto's er in deze modus nog professioneler uit dankzij de subtiel wazige achtergrond. Het is nu zelfs mogelijk om nadat je een foto gemaakt hebt, zelf de scherptediepte aan te passen.

De batterijduur

Apple iPhone Xr Red detail

Apple zelf zegt dat iPhone Xr de beste batterijduur duurt heeft die ze ooit gemaakt hebben. De batterij van iPhone Xr gaat 1,5 uur langer mee dan die van iPhone 8 Plus. Ben je benieuwd hoe zich dat uitdrukt in bijvoorbeeld internetgebruik of gesprekstijd? Je vindt het in onderstaande tabel. Ter vergelijking hebben we iPhone 8 Plus ernaast gezet zodat je het verschil ziet.

Hoe lang gaat iPhone Xr mee?

iPhone 8 Plus iPhone Xr
Gesprekstijd (draadloos) Tot 21 uur Tot 25 uur
Internetgebruik Tot 13 uur Tot 15 uur
Video afspelen (draadloos) Tot 14 uur Tot 16 uur
Audio afspelen (draadloos) Tot 60 uur Tot 65 uur
Geschikt voor snelladen Binnen 30 minuten tot 50% opgeladen Binnen 30 minuten tot 50% opgeladen

Eerste indruk

Jasper deelt in deze korte vlog zijn eerste indruk van Apple iPhone Xr.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 12.736 beoordelingen