The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nadie

Specialisten review Philips Somneo HF3672/01

De Philips Somneo HF3672/01 is een wekker in de vorm van een wake up light. Dit betekent dat deze wekker je wekt met licht. Maar dat is niet het enige wat ‘ie doet. Zo helpt deze wekker je ook met ontspannen én in slaap vallen. Je zou hierdoor beter slapen en meer uitgerust wakker worden. Werkt dit echt? Ik dook mijn bed in en testte de Philips Somneo HF3672/01 uit.

In het kort

Lichtwekker | Alarm: FM radio, natuurgeluiden & licht | Snoozefunctie
219,-
op voorraad
  • Helpt je ontspannen in slaap vallen én wakker worden.
  • Gemakkelijk in gebruik.
  • Volledig naar eigen wens in te stellen.
  • Te bedienen via bijbehorende app inclusief slaapkameromstandigheden.
  • Oplaadmogelijkheid voor je telefoon.
  • De Somneo neemt wel wat ruimte in op je nachtkastje.

Eerste indruk

Philips Somneo HF3672/01 als wekker

Persoonlijk gebruikte ik altijd gewoon mijn telefoon als wekker, dus een echte wekker heb ik nooit gehad. Wat er nu voor me staat is een wekker 2.0. De Philips Somneo lijkt eigenlijk meer op een design lamp. Ik moet dan ook zeggen dat ‘ie niet misstaat op mijn nachtkastje.

Als de wekker staat waar ik 'm wil hebben ga ik aan de slag met de handleiding. Deze is duidelijk en ik kan de wekker gemakkelijk instellen. Ook download ik de app zonder problemen. Ik kan de wekker ook gebruiken als leeslamp én ik laad eenvoudig mijn mobiel er aan op. Handig, dat scheelt weer ruimte op mijn nachtkastje.

In slaap vallen en wakker worden

Lekker slapen met de Philips Somneo HF3672/01

In slaap vallen

Om extra lekker in slaap te vallen schakelde ik de zonsondergang in. Het werd langzaamaan donkerder in mijn kamer wat erg fijn is. Daarnaast stelde ik in dat ik hierbij het geluid van de zee wilde horen. Door mee te ademen op deze zeegeluiden ontspande ik al snel. Heerlijk.

Philips Somneo HF3672/01 lamp instellen

Wakker worden

Ik heb ingesteld dat ik 20 minuten voordat de échte wekker gaat al wil dat de lamp lichtjes begint met schijnen. Naarmate de wektijd dichterbij komt schijnt de lamp steeds feller. Hierdoor ben ik als de wekker gaat al redelijk wakker en hoef ik die snooze-knop niet eens te gebruiken.

Ontspannen

Philips Somneo HF3672/01 en ontspannen

Eerlijk toegegeven ben ik soms best een slechte slaper. Ik kan nog wel eens liggen piekeren, wanneer ik het druk heb bijvoorbeeld. Nu heb ik in de handleiding gelezen dat je de Somneo ook gebruikt om te ontspannen. Ik koos voor de geluidsgestuurde ontspanningsoefeningen aangezien ik toch met m'n ogen dicht lig. Dit is best fijn. Maar ik denk toch dat ik de voorkeur geef aan het in slaap vallen met de zeegeluiden, aangezien ik daar ook op het ritme adem.

Omstandigheden in de slaapkamer

Philips Somneo HF3672/01 instellen

Wat dit Somneo model onderscheidt van de andere modellen zijn de sensoren voor omgevingsfactoren. Hiermee meet je bijvoorbeeld de temperatuur, luchtvochtigheid, hoeveelheid licht en geluid in je slaapkamer.

Via de app krijg ik te horen dat het te warm is in de slaapkamer. Goed om te weten, dus ik zet gelijk een raam open. Dit is dus best handig en voegt naar mijn mening echt wel iets toe aan je wekker.

Eindoordeel

De Philips Somneo HF3672/01 werkt naar mijn mening echt. Ik heb het gevoel dat ik uit mezelf wakker word, gelijk alerter ben en snooze lang niet zo vaak meer als eerst. Inzicht in je slaapkameromstandigheden is een handige bijkomstigheid, maar niet per se nodig voor een goede nachtrust.

Wanneer jij op zoek bent naar een wake up light met alles erop en eraan, dan is de Philips Somneo Connected een goede keuze voor jou. Vind je het ontwaken met licht vooral belangrijk en zijn de overige functies niet nodig, dan voldoet een basis Philips Wake-Up light voor jou prima.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback
Nadie
Artikel van:
Nadie Wekker specialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen