The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Gaby

Hoe kies je een elektrische tandenborstel?

Je bent op zoek naar een elektrische tandenborstel. Slim, want met een elektrische tandenborstel verwijder je meer tandplak dan met een normale handtandenborstel. Maar hoe weet je welke elektrische poetstechniek het beste bij jou past? En welke poetsstanden heb je precies nodig? In dit artikel leggen we aan je uit hoe je de beste tandenborstel voor jou kiest.

Elektrische tandenborstel kiezen

Elektrische tandenborstel onder kraan

Met een elektrische tandenborstel poets je jouw tanden beter dan met een normale tandenborstel. Door de hoge snelheid van de elektrische tandenborstel verwijder je namelijk meer tandplak dan met een handtandenborstel. Om de beste tandenborstel voor jou te kiezen, is het belangrijk dat jij jezelf een aantal vragen stelt:

 • Wil je poetsen met een sonische of roterende tandenborstel?
 • Welke poetsstanden heb je nodig?
 • Wil je een poetsdruksensor?
 • Wil je een smart tandenborstel of een normale?
 • Welke accessoires heb je nodig?

Roterende of sonische tandenborstel

Roterende tandenborstel

Roterende tandenborstels

Roterende tandenborstels werken oscillerend. Dit wil zeggen dat de borstelkop in hoge snelheid ronddraait en in veel gevallen ook nog pulseert. Hierbij maakt de tandenborstel een op en neer gaande poetsbeweging. Met roterende tandenborstels dien je elke tand individueel te poetsen. Kom je met een handtandenborstel moeilijk bij je achterste kiezen? Dan is een roterende tandenborstel een goede keuze. Door de kleine opzetborstel bereik je namelijk ook gemakkelijk de moeilijk bereikbare plekken. De tandenborstels van Oral-B maken gebruik van deze poetstechniek.

Sonische tandenborstels

Sonische tandenborstels

Sonische tandenborstels beschikken over een ovale borstelkop die op hoge snelheid pulseert. Hierbij maakt de tandenborstel een op en neer gaande poetsbeweging. Om jouw tanden te poetsen maak je dezelfde poetsbeweging als je met een handtandenborstel maakt. Vind je het fijn om jouw tanden te poetsen zoals met een handtandenborstel? Dan is een Sonische tandenborstel een goede keuze. De tandenborstels van Philips en Silk'n maken gebruik van deze poetstechniek.

Type poetsstanden

Type poetsstanden

Nu je weet of je een sonische of een roterende tandenborstel wilt, is het tijd om te bepalen welke poetsstanden je nodig hebt. Er zijn 6 verschillende poetsstanden:

 • Standaard: Voor dagelijks gebruik.

 • Gevoelige: Extra zachte reiniging om gevoelige zones te poetsen.

 • Wittere tanden: Om verkleuringen van je tanden te poetsen.

 • Intens: Voor een extra grondige reiniging.

 • Tong: Om je tong op een fijne manier te poetsen.

 • Massage: Om het tandvlees te masseren om zo ontstoken tandvlees te helpen genezen.

Poetsdruksensor

Poetsdruksensor elektrische tandenborstel

Heb je last van terugtrekkend tandvlees of gevoelige tanden na het poetsen? Dan poets je waarschijnlijk te hard jouw tanden en is een tandenborstel met poetsdruksensor geen overbodige luxe. Bij een tandenborstel met druksensor krijg je namelijk een seintje als je te hard jouw tanden poetst. Dit doet hij met behulp van een lichtsignaal, via een app of door de poetsinteniteit te verlagen. Bedenk voordat je een keuze maakt op welke manier je een seintje wilt krijgen.

Smart tandenborstels

Tandenborstel met app

Smart tandenborstels zijn elektrische tandenborstels die werken met een app. Via bluetooth verbind je de tandenborstel met je smartphone, om zo feedback te ontvangen op je poetsgedrag. Handig, als je beter wilt leren poetsen. Ga je voor een smart tandenborstel, wees je er dan van bewust dat er verschillende vormen van smart zijn. Van een begeleidende app tot een mogelijkheid om rechtstreeks feedback te krijgen.

Accessoires

Tandenborstel met reisetui

Reisetui

Ga je vaak op reis of neem je jouw tandenborstel bijvoorbeeld mee naar werk? Dan is het handig om voor een elektrische tandenborstel met reisetui te kiezen. Zo berg je jouw tandenborstel en de opzetborstels veilig op. Er zijn 2 soorten reisetuis voor elektrische tandenborstels: normale reisetuis en reisetuis met usb lader. Bedenk voordat je een tandenborstel met reisetui kiest dus goed of je jouw tandenborstel in het etui wilt opladen.

Opzetborstels

Opzetborstels

Om het beste uit jouw tandenborstel te halen is het belangrijk dat je een opzetborstel kiest die bij jouw gebit past. Zo zijn er opzetborstels met extra dunne borstelhaartjes om goed tussen je tanden te reinigen en opzetborstels met zachte haartjes om gevoelige tanden en ontstoken tandvlees te poetsen. Daarnaast zijn er speciale opzetborstel om aanslag van je tanden te poetsen. Een opzetborstel dien je na 3 maanden te vervangen om hygiënisch te poetsen.

Flosapparaat

Flosapparaten

Om je gebit gezond te houden is het belangrijk dat je ook tussen je tanden schoonmaakt. Met een flosapparaat flos je jouw tanden snel en eenvoudig. Er zijn 2 type flosapparaten: waterflos en airflos. Water flosapparaten stuwen met hoge druk kleine waterdruppeltjes tussen je tanden en kiezen. En air flosapparaten flossen met een combinatie van water- en luchtbelletjes het vuil tussen je tanden. Welk flosapparaat bij jou past hangt er vanaf of je met water of lucht en water wilt flossen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen