The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Alex

Advies over elektrische tandenborstels

Je bent op zoek naar een elektrische tandenborstel. Slim, want met elektrisch poetsen verbeter je de gezondheid van je mond aanzienlijk. Elektrische tandenborstels zijn er in verschillende varianten en bovendien werken ze op verschillende manieren. Hoe precies? Ik leg het je uit.

Poetstechniek

Roterende poetstechniek tandenborstels

Roterende tandenborstels

Roterende tandenborstels werken oscillerend. Dit wil zeggen dat de borstelkop in hoge snelheid ronddraait en in veel gevallen ook nog pulseert. Bij enkel ronddraaiende borstels spreken we van 2D technologie, als de borstelkop zowel roteert als pulseert, noemen we het een 3D borstel. Tandenborstels van Oral-B beschikken over deze poetstechniek.

Sonische poetstechniek tandenborstels

Sonische tandenborstels

Sonische tandenborstels beschikken over een ovale borstelkop. Deze borstelkop pulseert in hoge snelheid. Op het moment dat de borstelhaartjes het tandoppervlak raken, vormen ze zachte microbelletjes. Die worden vervolgens door de hoge pulsaties door het hele gebit gestuwd. Tandenborstels van Philips beschikken over deze poetstechniek.

Poetsstanden

Standaard reiniging Een grondige reiniging voor dagelijks gebruik.
Gevoelige tanden Een extra zachte, milde reiniging om zelfs op de meest gevoelige zones aangenaam te blijven poetsen.
Wittere tanden Een poetsstand waarbij de borstelkop het tandoppervlak polijst en hiermee verkleuringen weghaalt.
Massagestand Een poetsstand waarmee je het tandvlees zacht masseert, de doorbloeding stimuleert en ontstoken tandvlees helpt genezen.
Deepclean Een intensieve reiniging waarbij de borstelkop extra grondig schoonmaakt. Handig als je lang niet hebt gepoetst, of na een feestje.

Poetsintensiteit

Poetsintensiteit tandenborstels

Op sommige tandenborstels stel je zelf de poetsintensiteit in. Zo kies je dus niet alleen voor een poetsstand, maar bepaal je ook zelf met hoeveel kracht de tandenborstel roteert of pulseert. Ga voor een lage intensiteit bij gevoelige tanden of juist een hoge intensiteit als je grondig wilt poetsen.

Poetsdruksensor

Poetsdruksensor tandenborstels

Te hard poetsen is erg slecht voor je tandvlees. Het kan beschadigd raken of gaan terugtrekken. Je voorkomt dit met een poetsdruksensor. Deze geeft jou een seintje wanneer je te hard met je tandenborstel door je mond beweegt. Er zijn verschillende typen poetsdruksensoren. Zo geven sommige sensoren enkel een seintje via een geluid- of lichtsignaal en laten andere sensoren de tandenborstel stoppen met werken zodra je te hard poetst.

Smart tandenborstels

Smart tandenborstels

Smart tandenborstels beschikken over Bluetooth connectiviteit en verbinden hiermee met je smartphone. Op je smartphone lees je vervolgens informatie over je poetsgedrag af en weet je dus precies hoe je beter kan gaan poetsen. Sommige tandenborstels geven zelfs rechtstreeks informatie door je poetsbeurt via de camera in je smartphone te analyseren.

Opzetborstels

Opzetborstels tandenborstels

Een tandenborstel blijft enkel grondig reinigen als je de opzetborstel op tijd vervangt. Dit doe je elke 3 maanden. Er zijn verschillende soorten opzetborstels, en elk voor een andere behoefte.

Flosapparaten

Flosapparaat water

Water

Water flosapparaten stuwen met hoge druk kleine waterdruppeltjes tussen je tanden en kiezen. Zo reinig je je gebit grondig. Vaak werken waterflossers op netstroom en zijn ze relatief aan de grote kant. Wel flos je langer aan 1 stuk door dankzij het grote waterreservoir. Flosapparaten van Waterpik werken op deze manier.

Flosapparaat water en lucht

Water en lucht

Sommige flosapparaten flossen met een combinatie van water- en luchtbelletjes. In hoge snelheid worden deze microbursts tussen je tanden en langs je tandvlees gestuwd. Je haalt zo op een zeer effectieve manier tandplak weg. Vaak werken deze flosapparaten op een accu en zijn ze dus draadloos te gebruiken. Philips Airfloss beschikt over deze techniek.


© 1999 - 2018 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.710 beoordelingen