The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Marjolein

Tips voor dagelijks vloggen

Je hoeft geen ster te zijn in iets om een vlog op te nemen. Een vaste hand is al genoeg! Razend populair is de dagelijkse vlog. In deze dagboekvariant geef je jouw volgers een kijkje in je eigen leven. Hoe je dit aanpakt en welke camera + accessoires je hiervoor nodig hebt, lees je in dit artikel.

Tip 1. Kies de juiste camera

Camera kiezen

Het belangrijkste is het aanschaffen van een vlog camera die bij jou past. Voor je dagelijks vlogs is een lichtgewicht camera met kantelbaar scherm erg handig. Zo film je eenvoudig uit de hand en zie je jezelf goed tijdens het vloggen. Een camera met beeldstabilisatie is geen overbodige luxe. Beeldstabilisatie zorgt ervoor dat je video vrij van schokken en trillen wordt opgenomen.

Tip 2. Zorg voor goede geluidsopnamen

Geluidsopnamen

De meeste camera's hebben een ingebouwde microfoon, maar deze zijn niet altijd even goed. Tijdens het vloggen van je dagelijkse leven ontkom je niet aan ruis die ontstaat door o.a. een drukke omgeving. Een camera met microfoonaansluiting is daarom erg prettig. Je kunt je set uitbreiden met een externe microfoon, die zorgt voor betere geluidsopnamen.

Tip 3. Breid je vloguitrusting uit voor meer mogelijkheden

Vloguitrusting uitbreiden

Wil je meer variatie in je vlogbeelden of gewoon meer mogelijkheden tijdens het vloggen? Breid dan je vlog uitrustig uit. Houd je handen vrij door een statief te gebruiken of film meer van de omgeving en de mensen om je heen met een selfiestick. Voorkom de situatie waarin je batterij leeg is en niet verder kunt met filmen door een extra accu aan te schaffen.

Marjolein
Artikel van:
Marjolein Cameraspecialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 12.667 beoordelingen