The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Lucinda

Vergelijk Apple iPhone 11 met Apple iPhone Xr

Op 10 september kondigde Apple 3 iPhone modellen aan, waaronder Apple iPhone 11. Deze gloednieuwe iPhone wordt gezien als de opvolger van Apple iPhone Xr. Maar wat is er dan precies veranderd? In dit artikel lees je alles over de verschillen tussen deze 2 modellen.

Vergelijk Apple iPhone 11 met Apple iPhone Xr

Apple iPhone 11 Apple iPhone Xr
Scherm 6.1 inch Liquid Retina Display (LCD) 6.1 inch Liquid Retina HD Display (LCD)
Processor Apple A13 Bionic Chip A12 Bionic Chip
Camera (achter) 12 MP groothoeklens en 12 MP ultragroothoeklens 12 MP groothoeklens
Camera (voor) 12 MP TrueDepth camera 7 MP TrueDepth camera
Ontgrendelen Face ID Face ID
Gewicht 194 gram 194 gram
Afmetingen 15,09x7,57x0,83 cm 15.09x7.57x0.83 cm
Geheugen 64 GB, 128 GB of 256 GB 64 GB, 128 GB of 256 GB
Kleuren Zwart, wit, geel, rood, groen, paars Zwart, rood, geel, blauw, koraal, wit

Camera

Camera iPhone 11

Apple iPhone 11: dubbele 12 MP camera

De grootste verbetering ten opzichte van zijn voorganger zit 'm in de dubbele camera. Naast de 12 MP groothoeklens is Apple iPhone 11 namelijk uitgerust met een 12 MP ultragroothoeklens. Daardoor vang je nog meer beeld in één foto. Dat is handig bij het fotograferen van kleine ruimtes of grote groepen mensen. Daarnaast is de kwaliteit van portretfoto's beter dankzij deze tweede camera. Met de 12 MP front camera maak je nu 'slowfies'. Dat zijn filmpjes in slow-motion.

Camera iPhone Xr

Apple iPhone Xr: enkele 12 MP camera

Apple iPhone Xr heeft één camera op de achterkant. Dit is een 12 MP groothoeklens. Ondanks het ontbreken van een tweede camera op de achterkant, maak je wél portretfoto's met Apple iPhone Xr. Dit heeft Apple namelijk softwarematig ingebouwd. Aan de voorkant heeft het toestel een 7 MP front camera, terwijl dit bij iPhone 11 een 12 MP camera is. We kunnen dan ook stellen dat de kwaliteit van de camera op iPhone Xr toch echt onder doet aan die van iPhone 11.

Processor

iPhone 11 Processor

Apple iPhone 11: A13 Bionic chip

Apple iPhone 11 is uitgerust met de snelste processor die tot nu toe in smartphones verschenen is. Namelijk de A13 Bionic chip. Deze chip is 20% sneller dan de A12 Bionic chip die we in iPhone Xr vinden. Daarnaast verbruikt hij minder energie, waardoor de batterijduur langer is.

iPhone Xr Processor

Apple iPhone Xr: A12 Bionic chip

De A12 Bionic chip die we in iPhone Xr zien is de op één na snelste processor. En dat merk je: apps starten razendsnel op en je navigeert zonder problemen door je menu's. Wel is deze processor minder energiezuinig en minder snel dan de chip die in Apple iPhone 11 zit.

Batterij

iPhone 11 batterij

Apple iPhone 11: energiezuinige optie

De batterij van Apple iPhone 11 gaat gemiddeld één uur langer mee dan van Apple iPhone Xr. Dat heeft onder andere te maken met de processor die er in dit toestel zit. De A13 Bionic chip is namelijk energiezuiniger en zorgt er daardoor voor dat je langer met één acculading doet.

iPhone Xr batterij

Apple iPhone Xr: een goede nummer 2

Apple iPhone Xr is heel lang de smartphone geweest met de beste batterijduur. Met de komst van de nieuwe iPhone modellen die in september 2019 geïntroduceerd zijn, is dit verleden tijd. Desalniettemin heeft iPhone Xr alsnog een langere accuduur dan de meerderheid van alle smartphones op de markt. Wil je echter écht het maximale uit één acculading halen? Dan kies je eerder voor Apple iPhone 11.

Conclusie

Tussen deze 2 toestellen kies je Apple iPhone 11 als je aan de slag wil met een verbeterde camera. Daarnaast kies je voor deze versie als je wil profiteren van een nieuwe processor met meer snelheid en een langere batterijduur. Vind je foto's maken en filmen minder belangrijk of is je budget beperkt? Dan kies je voor Apple iPhone Xr. Ook als je een blauw of koraalkleurig toestel wil, zit je goed bij Apple iPhone Xr.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 14.268 beoordelingen