The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laszlo

Vergelijk de losse cartridges en toners met HP Instant Ink

Als je nieuwe inkt of toners nodig hebt, koop je ze waarschijnlijk online of in de winkel. HP Instant Ink is de inktdienst die veel moeite wegneemt. Met HP Instant Ink krijg jij automatisch en op tijd cartridges of toners in huis als je inkt bijna op is. Wij gaan in dit artikel dieper in op de verschillen tussen het los kopen van patronen en de HP dienst.

Vergelijking losse aanschaf en HP Instant Ink

Cartridges (thuisgebruik) Toners (zakelijk gebruik) HP Instant Ink (thuisgebruik) HP Instant Ink (zakelijk gebruik)
Kosten per pagina 9 eurocent 7,7 eurocent 4,99 eurocent 2,9 eurocent
Vaste kosten Nee Nee Ja Ja
Automatische zending Nee Nee Ja Ja
Gemak Nee Nee Ja Ja
Eigen controle Ja Ja Ja Ja

Kosten

Duurdere aanschaf

Losse aanschaf: duurder

Het kopen van losse toners en cartridges is prijziger. De prijzen hiervan verschillen veel door de vele inkjet- en laserprinter modellen. Daarnaast bepaalt het aantal toners of cartridges dat in een printer gaat hoeveel geld je in één keer kwijt bent. Je bent met een HP cartridge gemiddeld 9 eurocent per pagina kwijt en met een HP toner is dat 7,7 eurocent per pagina.

Goedkopere aanschaf

HP Instant Ink: goedkoper

Met HP Instant Ink ben je goedkoper uit dan bij de aanschaf van losse patronen. Je kiest hiermee uit een van de 5 printplannen. Een printplan bestaat uit een maximum aantal prints voor een vast bedrag per maand. Zo weet je elke maand waar je aan toe bent. Voor cartridges en toners zijn er aparte printplannen. Dit komt vooral doordat je op kantoor meer print dan bij thuisgebruik.

Gemak

Geen gemak

Losse aanschaf: geen gemak

Het kopen van cartridges of toners is niet eenvoudig. Je moet ze op tijd bestellen of in de winkel halen. Daarnaast zijn er tientallen cartridge en toner lijnen. Het is elke keer de vraag of je de juiste modellen koopt voor jouw printer. Deze onzekerheden komen continu terug als je inkt of toner bijna op is.

Veel gemak

HP Instant Ink: veel gemak

Hoe fijn is het als je jouw cartridges of toners automatisch en op tijd als brievenbuspakketje ontvangt? Met HP Instant Ink bespaar je tijd en moeite. Je printer stuurt via het ineternet automatisch een signaal naar HP wanneer je inkt of toner bijna op is. HP verstuurt dan de juiste patronen naar jouw adres, zodat je nooit zonder inkt of toner zit.

Controle

Eigen controle

Losse aanschaf: veel controle

Je hebt zelf controle bij het kopen van cartridges en toners. Zo bepaal jij wanneer je nieuwe patronen koopt, hoeveel je er neemt en welke je neemt. Dit geeft veel vrijheid, maar dat is voor sommige gebruikers lastig. Als je zelf goed het inktniveau bijhoudt en weet welke cartridge of toner lijn je nodig hebt, dan zijn er geen problemen. De mensen die dit lastiger vinden, hebben meer profijt van een inktdienst die dit automatisch voor je regelt.

Veel controle

HP Instant Ink: veel controle

Bij een inktdienst denk je snel aan een abonnement dat je moeilijk opzegt of wijzigt. Met HP Instant Ink heb je hier zelf de controle over. Je hebt elke maand 3 keuzes:

  1. Je huidige abonnement behouden, waarbij je dus geen actie onderneemt.
  2. Een nieuw printplan kiezen, omdat je verwacht dat je in de aankomende maand meer of minder print.
  3. Je abonnement stopzetten als je niet meer print of toch liever overstapt op het aanschaffen van losse patronen.

Conclusie

HP Instant Ink heeft met de lage kosten, het grote gemak en de eigen controle veel voordelen. Als je losse originele cartridges of toners koopt, ben je altijd meer tijd en geld kwijt. Met de HP inktdienst heb jij zelf de regie over jouw printplan en de maandelijkse kosten. Zit je voor je gevoel liever niet ergens aan vast, bekijk dan de cartridges en toners op onze website.© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen