The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jesper

Vergelijk de OnePlus 9 Pro met de OnePlus 9

In het voorjaar van 2021 lanceerde OnePlus de OnePlus 9 en 9 Pro. Beide smartphones behoren tot de topklasse, maar de OnePlus 9 Pro heeft een beter scherm en zijn camera heeft meer mogelijkheden. In dit artikel vertellen we je meer over de overeenkomsten en verschillen tussen deze toestellen.

OnePlus 9 Pro

128 GB opslagcapaciteit | 6,7 inch quad hd scherm | Android 11
864,-
tijdelijk uitverkocht
  • Je maakt haarscherpe foto's met de verschillende camera's in dit toestel.
  • Laad de batterij zowel bedraad als draadloos binnen een uur volledig op.
  • Je gebruikt dit krachtige toestel voor de zwaarste apps en 3D games.
  • Het grote 6,7 inch scherm bedien je moeilijk met één hand.
  • De opslagcapaciteit is niet uitbreidbaar met een geheugenkaart.

OnePlus 9

128 GB opslagcapaciteit | 6,55 inch full hd scherm | Android 11
699,-
tijdelijk uitverkocht
  • Met de meegeleverde lader laad je de batterij binnen 3 kwartier volledig op.
  • Het beeldscherm ververst 120 keer per seconde, waardoor bewegingen tijdens scrollen en games er vloeiend uitzien.
  • Dit krachtige toestel gebruik je voor de zwaarste apps en 3D games.
  • Je bedient het grote 6,55 inch scherm moeilijk met één hand.
  • Het scherm is minder scherp dan dat van de OnePlus 9 Pro.

Vergelijking OnePlus 9 Pro en OnePlus 9

OnePlus 9 Pro OnePlus 9
Schermdiagonaal 6,7 inch 6,55 inch
Schermkwaliteit Uitstekend Zeer goed
Camerakwaliteit Uitstekend Zeer goed
Optische zoom 3 keer Nee
Batterijcapaciteit 4.500 mAh 4.500 mAh
Vermogen draadloos laden 50 watt 15 watt
Snelheidsklasse Uitstekend Uitstekend

Scherm en formaat

OnePlus 9 Pro vs OnePlus 9 formaat

OnePlus 9 Pro: zuinig 6,7 inch quad hd scherm

Je bedient het grote 6,7 inch scherm van de OnePlus 9 Pro moeilijk met één hand. Het voordeel van dit grote formaat is dat je comfortabel naar films en series kijkt. Omdat het scherm een quad hd resolutie heeft, zie je hierbij alle details haarscherp. Het scherm past de verversingssnelheid aan naar de taak die je uitvoert. Zo ververst het scherm 120 keer per seconde voor vloeiende beelden tijdens games. Lees je een tekst of bekijk je een foto? Dan ververst het scherm slechts 1 keer per seconde, waardoor je batterij bespaart.

OnePlus 9 vs OnePlus 9 Pro scherm

OnePlus 9: minder zuinig 6,55 inch full hd scherm

Het 6,55 inch scherm van de OnePlus 9 is wat kleiner, maar nog steeds erg groot. Je bedient dit toestel hierdoor moeilijk met één hand. Verder is het full hd scherm minder scherp. Je bekijkt films en series in prima kwaliteit, maar je ziet minder details dan op de OnePlus 9 Pro. Ook dit scherm kan 120 keer per seconde verversen, zodat je vloeiende beelden ziet. De OnePlus 9 past de verversingssnelheid niet automatisch naar beneden aan. Hierdoor vraagt het scherm meer van de batterij dan bij de Pro variant.

Camera

OnePlus 9 Pro vs OnePlus 9 camera vergelijking

OnePlus 9 Pro: complete cameraset, 3x optische zoom

De OnePlus 9 Pro heeft een complete cameraset met een standaard lens, een groothoeklens, een telelens en een monochroom lens. Met de 48 megapixel standaard camera maak je zowel overdag als bij weinig licht scherpe en kleurrijke foto's. Dankzij de optische beeldstabilisatie zijn je foto's minder snel bewogen en daardoor ook scherper. Met de 8 megapixel telelens zoom je tot 3 keer in zonder dat je foto's en 8K video's minder scherp worden.

OnePlus 9 of OnePlus 9 Pro camera

OnePlus 9: geen telelens met optische zoom

Vanwege het ontbreken van een telelens met optische zoom is de camera opstelling van de OnePlus 9 een stuk minder uitgebreid. Je zoomt dus niet in zonder kwaliteitsverlies. De 48 megapixel standaard lens is vergelijkbaar met die van de Pro variant, maar de OnePlus 9 heeft geen optische beeldstabilisatie. Hierdoor zijn foto's soms wat sneller bewogen. De 50 megapixel groothoeklens is exact hetzelfde, net als de monochroom lens. Met die camera maak je foto's in zwartwit.

Batterij

Verschil OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro batterij

OnePlus 9 Pro: zowel bedraad als draadloos razendsnel laden

De 4.500 mAh batterij van de OnePlus 9 Pro gaat bij gemiddeld gebruik een hele dag mee. Het bijzondere van deze smartphone is dat je hem zowel bedraad als draadloos razendsnel oplaadt. Met de meegeleverde snellader zit het toestel binnen 30 minuten al helemaal vol. Laad je graag draadloos op? Schaf dan de OnePlus 50W draadloze lader aan. Een volledige draadloze lading duurt minder dan een uur. Dit is veel sneller dan vergelijkbare smartphones.

OnePlus 9 vs OnePlus 9 Pro opladen

OnePlus 9: draadloos opladen duurt langer

De 4.500 mAh batterij van de OnePlus 9 is net zo groot als die van de Pro versie. Ook dit toestel gaat bij gemiddeld gebruik de hele dag mee. Net als bij de 9 Pro krijg je een 65W snellader meegeleverd. Jouw OnePlus 9 is dus binnen 30 minuten volledig opgeladen. Het draadloos laden gaat aanzienlijk trager. De OnePlus 9 ondersteunt namelijk maar 15W draadloos laden. Het duurt ongeveer 2 tot 3 keer langer om het toestel draadloos op te laden.

Prestaties

OnePlus 9 Pro OnePlus 9 verschil rekenkracht

OnePlus 9 Pro: krachtig, keuze uit 128 GB of 256 GB opslag

De OnePlus 9 Pro is geschikt voor de zwaarste taken. Dankzij het grote werkgeheugen schakel je soepel tussen verschillende apps. De 9 Pro verschijnt in varianten met 128 GB en met 256 GB opslagcapaciteit. Op het 256 GB opslaggeheugen heb je niet alleen ruimte voor al je apps en foto's, maar ook voor al je gedownloade muziek, films en series. Denk hier goed over na, want het geheugen is niet uitbreidbaar met een externe geheugenkaart.

Opslag OnePlus 9 Pro vs OnePlus 9

OnePlus 9: net zo krachtig, 128 GB opslaggeheugen

De OnePlus 9 beschikt over net zoveel rekenkracht als de 9 Pro. Het toestel draait op dezelfde Snapdragon 888 processor. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over haperingen, ook niet bij zware apps als Photothop of 3D games. Met 8 GB werkgeheugen schakel je bovendien snel tussen verschillende apps. De OnePlus 9 heeft 128 GB opslaggeheugen. Dit is genoeg voor al je apps, foto's en video's. Ook dit geheugen is niet uitbreidbaar.

Conclusie

Qua rekenkracht zijn de OnePlus 9 en 9 Pro even sterk, maar op alle andere gebieden is de 9 Pro geavanceerder. Zo is het scherm niet alleen scherper, maar ook zuiniger voor je batterij. Verder zoom je tot 3 keer in zonder kwaliteitsverlies, iets dat met de OnePlus 9 niet kan. De batterijen zijn net zo groot en laden bedraad net zo snel op. De OnePlus 9 Pro laadt draadloos binnen een uur volledig op. Bij de OnePlus 9 duurt dit 2 tot 3 keer zo lang.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen