The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Robyn

Vergelijk Garmin Fenix 6 Solar met Garmin Fenix 6

De Garmin Fenix 6 Solar is de opvolger van de Garmin Fenix 6. Qua functies lijken de 2 sporthorloges erg veel op elkaar. Het grootste verschil tussen de modellen is de batterij. Waar de Fenix 6 een gewone accu heeft, werkt de Fenix 6 Solar ook op zonne-energie. Je leest meer over de voordelen van Solar en de andere verschillen in dit artikel.

Garmin Fenix 6 Solar

47 mm breed | Toont smartphone meldingen | Routeregistratie & navigatie via gps
616,-
op voorraad
  • Het horloge laadt zichzelf op via zonne-energie en gaat daardoor tot wel 24 dagen mee.
  • Laat je portemonnee gerust thuis, want je betaalt contactloos met je horloge.
  • Krijg inzicht in je conditie met de VO2 max meting, deze meet de maximale zuurstofopname in je bloed.
  • De Garmin Fenix 6 Pro heeft meer mogelijkheden, maar is niet beschikbaar in solar uitvoering. De Pro laad je dus niet op via zonne-energie.

Vergelijking Garmin Fenix 6 Solar en Garmin Fenix 6

Garmin Fenix 6 Solar Garmin Fenix 6
Scherm 1.3 inch OLED Power Glass 1.3 inch OLED
Batterij Solar (zonne-energie) Accu
Batterijduur 24 dagen 14 dagen
Waterdicht Ja Ja
Ingebouwde gps Ja Ja
Berichten versturen Nee Ja
Gewicht 85 gram 80 gram

Scherm en glas

Garmin Fenix 6 Solar scherm power glass

Garmin Fenix 6 Solar: OLED Power Glass

Het scherm van de Fenix 6 Solar is hetzelfde als dat van zijn voorganger, namelijk een 1.3 inch OLED scherm. Het glas over het scherm is wel anders. Voor de solar uitvoering van de Garmin Fenix 6 is namelijk Power Glass gebruikt. Dit type glas is ongeveer even sterk als Gorilla Glass. Dit glas zorgt ervoor dat de zonnecollectoren in het horloge zonlicht beter opvangen. Andere types glas, zoals saffierglas, zijn daar minder geschikt voor. Het Power Glass is krasbestendig.

Garmin Fenix 6 scherm gorilla glass

Garmin Fenix 6: OLED Gorilla Glass

Het OLED scherm van de Garmin Fenix 6 staat, net als het scherm van de Solar editie, altijd aan. Je ziet dus altijd de tijd en jouw belangrijkste gegevens. Het OLED scherm is bedekt met Gorilla Glass. Dit type glas is sterker dan het mineraalglas dat voor de meeste horloges wordt gebruikt. Er ontstaan minder snel krassen op.

Batterijduur

Garmin Fenix 6 Solar batterijduur

Garmin Fenix 6 Solar: tot 24 dagen

Omdat de Garmin Fenix 6 Solar zichzelf oplaadt door zonne-energie, gaat de batterij extra lang mee. Dankzij de solar technologie doe je tot wel 24 dagen met één batterijlading. Naast deze technologie heeft Garmin ook andere handige functies om je batterijduur te verlengen, zoals de expeditiemodus en Power Manager. Die functies in combinatie met de lichtenergie sensoren in het scherm zorgen voor een enorm lange batterijduur van minstens 24 dagen. Handig, als je een hekel hebt aan opladen.

Garmin Fenix 6 batterijduur

Garmin Fenix 6: tot 14 dagen

De Garmin Fenix 6 heeft geen solar scherm, maar beschikt wel over de expeditiemodus en de Power Manager functie, zoals de Solar editie. In de expeditiemodus gebruikt de Fenix 6 wel gps, maar verbruikt het minder energie. De batterij kan dan tot 28 dagen meegaan. Zonder expeditiemodus gaat de batterij van het horloge 14 dagen mee. Ook met de Power Manager minimaliseer je het batterijgebruik. De functie toont hoe jouw instellingen energie verbruiken. Die instellingen pas je gemakkelijk aan voor een langere batterijduur.

Functies

Garmin Fenix 6 Solar functies

Garmin Fenix 6 Solar: hartslagmeting onder water

Hoewel de meeste functies van de Garmin Fenix 6 Solar overeenkomen met die van zijn voorganger, zijn er een aantal kleine verschillen. Zo is het bij de Fenix 6 Solar mogelijk om je hartslag onder water te meten, waar dat bij de Fenix 6 niet mogelijk is. Dat is fijn als je tijdens het baantjes trekken je hartslag wilt bijhouden. De Solar editie van de Fenix 6 is minder geschikt voor golfers. Het horloge houdt namelijk geen golfstatistieken bij.

Garmin Fenix 6 functies

Garmin Fenix 6: golffuncties

Waar de Solar versie van de Fenix 6 geen golffuncties meer heeft, houdt de Fenix 6 jouw golfsessies wel bij. Je weet hoeveel meter je nog tot de hole moet en houdt jouw scores bij op een digitale scorekaart. Daarnaast ondersteunt de Garmin Fenix 6 nog gebruik met de iPhone 4S, waar de Garmin Fenix 6 Solar alleen nog iPhone 5S en nieuwer ondersteunt.

Conclusie

Qua functies verschilt de Garmin Fenix 6 Solar niet veel van de Garmin Fenix 6, maar qua batterij des te meer. De Solar editie laadt op via zonne-energie. Deze functie zorgt ervoor dat de batterij tot wel 24 dagen meegaat. De Garmin Fenix 6 laad je gewoon op met een oplader. Je houdt je hartslag ook onder water bij met de Solar editie, maar het horloge heeft geen golffuncties meer. Ben je geen fanatiek golfer en heb je een hekel aan opladen? Dan is de Garmin Fenix 6 Solar een goede keuze voor jou.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen