The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Daan

Het verschil tussen ip-camera’s met en zonder abonnement

Met een ip-camera bekijk je op afstand ruimtes in je huis of kantoor. Live meekijken gaat altijd via een mobiele app, maar om oude beelden terug te kijken heb je verschillende opties. Je kan hier een abonnement voor afsluiten of de beelden lokaal opslaan. Beide opties hebben verschillende mogelijkheden en kosten. In dit artikel vertellen we je wat de verschillen zijn.

In het kort

Ip camera's met abonnement Ip-camera's zonder abonnement
Camerabeelden terugkijken In de cloud Via een geheugenkaart
Kosten Maandelijkse abonnementskosten tussen €5,- en €30,- Eenmalige investering tussen de €10,- en €30,-
Maximaal geheugen Maximaal 30 dagen online terugkijken Maximaal 15 dagen terugkijken

De camerabeelden terugkijken

Beelden in de cloud terugkijken

In de cloud

Een cloud ip-camera stuurt de opgenomen beelden draadloos naar een online cloud. Je kijkt beelden terug via een dienst van de fabrikant of via bekende servers als Google Drive of Dropbox. Zo heb je altijd toegang tot de opnames van jouw ip-camera, zolang je maar een internetverbinding hebt.

Beelden van je geheugenkaart terugkijken

Met een geheugenkaart

In een ip-camera met SD ingang stop je een geheugenkaart. De beelden worden lokaal opgeslagen, dus hoef je geen kabels van je computer of NAS op de camera aan te sluiten. Je kijkt de beelden terug via een app of door het kaartje uit de camera te halen en in je telefoon, tablet of laptop te stoppen.

De kosten

Camera met maandelijkse abonnementskosten

Maandelijks betalen

Per fabrikant verschilt de periode die je gratis terugkijkt, variërend van 7 dagen tot 3 uur. Om beelden langer te bekijken in de cloud, betaal je een maandelijks bedrag. Je sluit dan een abonnement af, wat tussen de €5,- en €30,- per maand kost. Een jaarabonnement is vaak ongeveer 10 keer de maandprijs.

Camera met eenmalige kosten

Eenmalige investering

In ip-camera’s met een SD ingang past een geheugenkaartje van 32 GB. Deze geheugenkaarten kosten tussen de €10,- en €30,-. Als het kaartje vol is, overschrijft hij oude beelden met nieuw materiaal. Opslag van beelden op een geheugenkaart is dus tijdelijk, maar de aanschaf van het kaartje is een eenmalige investering.

Het maximale geheugen

Camera met een maand cloudgeheugen

Een maand terugkijken

Met een maandabonnement op een cloudservice kijk je meestal 30 dagen online terug. De opslag van de camerabeelden is dus altijd tijdelijk. Als je liever de beelden van een langere periode bewaart, moet je deze lokaal opslaan. Download de beelden uit de cloud en bewaar ze op je laptop of harde schijf.

Camera met beelden van 15 dagen op de sd kaart

15 dagen terugkijken

Met een SD kaart van 32 GB kijk je de camerabeelden van ongeveer 15 dagen terug. Omdat de beelden hierna overschreven worden door nieuw materiaal, is het handig om ze regelmatig op te slaan. Dat werkt op dezelfde manier als bij cloudopslag. Download beelden in de app of zet ze op je harde schijf.

Conclusie

Met beide soorten ip-camera’s bewaar je tijdelijk camerabeelden voor een bepaalde periode. Bij een ip-camera met cloudopslag sla je van een langere periode beelden op. Zo hoef je de beelden minder vaak te downloaden om ze ergens op te slaan. Hier staat tegenover dat je voor een ip-camera met SD kaart slechts één keer kosten maakt, bij de aanschaf van de geheugenkaart. Als je geen abonnement met maandelijkse kosten wilt afsluiten, kies je voor een camera met SD kaart.

Heb je enige technische kennis of verbind je beelden om privacyredenen liever niet met het internet? Dan kan je de beelden ook direct op je NAS of pc opslaan.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 12.698 beoordelingen