The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lieze

Wat is een milieuvriendelijke droogkast?

Een milieuvriendelijke droogkast is meer dan alleen energiezuinig. Hij heeft ook een lange levensduur en blijft gedurende die lange levensduur zuinig in gebruik. Bij Coolblue is een droogkast milieuvriendelijk als hij energieklasse A+++, een midden- of topklasse bouwkwaliteit en een gedeeltelijke of volledig zelfreinigende condensor heeft.

Nu energiezuinig: energieklasse A+++

Energiezuinig label

De meest voor de hand liggende eigenschap van een milieuvriendelijke droogkast is dat hij energiezuinig is. Dit betekent dat de droger de beste energieklasse heeft: energieklasse A+++. Tijdens het opwekken van elektriciteit komt er CO2 vrij. Precies die CO2 is verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde. Een energiezuinige droogkast is dus een milieubewuste keuze.

Lange levensduur: midden- of topklasse bouwkwaliteit

Inverter motor

Hoe langer een droogkast meegaat, hoe beter dit voor het milieu is. Een milieuvriendelijke droogkast heeft een midden- of topklasse bouwkwaliteit. Hij bestaat uit hoogwaardige en vaak duurzame materialen, bijvoorbeeld roestvrij staal. Hierdoor gaat de droger tot wel 3000 draaibeurten langer mee dan een basisklasse droogkast. Uiteindelijk zijn er minder nieuwe droogkasten en dus minder grondstoffen nodig.

Later energiezuinig: zelfreinigende condensor

Zelfreinigende condensor

In principe gebruikt een oude droger meer energie. Dit komt door pluisjes op de condensor. Pluisjes en vuil zorgen ervoor dat de droogkast steeds harder moet werken, minder goed droogt en meer energie verbruikt. Een milieuvriendelijke droogkast gaat een hoger energieverbruik tegen door de condensor volledig of gedeeltelijk schoon te spoelen tijdens het drogen.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 9.140 beoordelingen