The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue

Advies over droogkasten

Welke droogkast je moet kopen, hangt af van hoeveel was je wilt drogen en of je een energiezuinige droogkast zoekt. Als je een afvoer hebt, sluit je de droogkast met een condensafvoerslang aan. Je hoeft dan niet het condensreservoir te legen. Het is ook mogelijk om een droogkast abonnement te nemen. Je leest hier waar je op moet letten bij het kopen van een droogkast.

Bezorging droogkasten

Momenteel bezorgen we je product alleen tot nét over de drempel van je huis. We kunnen je product dus niet op de gewenste plek verderop in huis zetten of aansluiten. Het verpakkingsmateriaal nemen we wél mee. Net als je oude product, als deze klaar staat bij de drempel.

Droogkast kiezen

Warmtepompdroogkast versus condensatiedroogkast

Bij het kopen van een droogkast heb je keuze uit een warmtepomp droogkast of een condensatie droogkast. Bij allebei komt het vocht in een condensbak of voer je dit af via de waterafvoer. Een A+++ warmtepomp droogkast is het meest zuinig en is beter voor het milieu en je kleding. Een condensatie droogkast is met klasse B het minst zuinig.

Energieverbruik

Energielabel warmtepompdroogkast

Op het energielabel van een droogkast zie je welke energieklasse de droogkast heeft. Hiermee weet je of het apparaat veel of weinig energie verbruikt. Wil je een energiezuinige droogkast, kies dan een A+++ warmtepomp droogkast. Hiermee bespaar je tot wel € 75,- per jaar ten opzichte van een condensatie droogkast.

Vulgewicht

Droogkast met volle wasmand

Welke droogkast bij je huishouden past, is afhankelijk van het vulgewicht. Wil je zoveel mogelijk kleding in één keer drogen? Let bij het kopen van je droogkast dan goed op het vulgewicht. Lees het advies nog een keer door als je niet weet hoeveel kilo je nodig hebt.

Geluidsniveau

Geluidsniveau stille droogkast

Als jij je droogkast in de buurt van je woon- of slaapkamer zet, let dan op het geluidsniveau. Een stille droogkast heeft een maximaal geluidsniveau van 64 decibel. Dit vind je terug op het energielabel. Je hebt dan geen last van lawaai.

Bouwkwaliteit

Droogkast met zelfreinigende condensor

Wil je een goede droogkast die lang meegaat? Neem dan een droogkast met bouwkwaliteit topklasse. Zo zijn er bijvoorbeeld topklasse modellen met een zelfreinigende condensor. Hierbij spoelt de warmtewisselaar schoon tijdens het drogen, waardoor de droogkast efficiënt en zuinig blijft.

Vochtuitstoot

Vochtuitstoot droogkast

Een droogkast vangt het vocht uit je wasgoed op in een condensbak of voert dit af via de waterafvoer. Daarnaast ontsnapt er altijd een deel via de trommeldeur. Dit heet vochtuitstoot. Zet jij je droogkast in een kleine ruimte? Koop dan een droogkast met een vochtuitstoot van 5% of minder. Hierbij heb je geen last van schimmel op je muren.

Droogkast kopen

Kortom: koop je een nieuwe droogkast, houd dan rekening met het energieverbruik, het vulgewicht, het onderhoud en de bouwkwaliteit van de droogkast. Zorg er altijd voor dat je het juiste vulgewicht kiest, zodat je al je natte was in één keer droogt. Wil je energiezuinig drogen en je kleding beschermen? Ga dan voor een warmtepompdroogkast, waarmee je op je energiekosten bespaart.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 14.237 beoordelingen