The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home

Advies over droogkasten

Welke droogkast je moet kopen, hangt af van hoeveel was je wilt drogen en of je een energiezuinige droogkast zoekt. Als je een afvoer hebt, sluit je de droogkast met een condensafvoerslang aan. Je hoeft dan niet het condensreservoir te legen. Het is ook mogelijk om een droogkast abonnement te nemen. Je leest hier waar je op moet letten bij het kopen van een droogkast.

Droogkast kopen

Wanneer je een nieuwe droogkast koopt, houd je rekening met een aantal belangrijke dingen. Zo kijk je bijvoorbeeld naar het vulgewicht, energieverbruik, geluidsniveau en de bouwkwaliteit. Zorg er altijd voor dat je het juiste vulgewicht kiest, zodat je al je natte was in één keer droogt. Om energiezuinig te drogen en je kleding te beschermen, kies je voor een warmtepomp droogkast. Je kunt ook een droogkast leasen met een droogkast abonnement. Hier lees je verderop meer over.

Droogkast kiezen

Warmtepompdroogkast versus condensatiedroogkast

Bij het kopen van een droogkast heb je keuze uit een warmtepomp droogkast of een condensatie droogkast. Bij allebei komt het vocht in een condensbak of voer je dit af via de waterafvoer. Een A+++ warmtepomp droogkast is het meest zuinig en is beter voor het milieu en je kleding. Een condensatie droogkast is met klasse B het minst zuinig.

Energieverbruik

Energielabel warmtepompdroogkast

Op het energielabel van een droogkast zie je welke energieklasse de droogkast heeft. Hiermee weet je of het apparaat veel of weinig energie verbruikt. Wil je een energiezuinige droogkast, kies dan een A+++ warmtepomp droogkast. Hiermee bespaar je tot wel € 107,- per jaar ten opzichte van een condensatie droogkast.

Vulgewicht

Droogkast met volle wasmand

Welke droogkast bij je huishouden past, is afhankelijk van hoeveel kilo wasgoed er in de droogautomaat past. Droog je voor een groot huishouden? Let bij het kopen van je droogkast dan op een hoog vulgewicht. Lees het advies om te zien hoeveel kilogram vulgewicht je nodig hebt.

Geluidsniveau

Geluidsniveau stille droogkast

Als jij je droogkast in de buurt van je woon- of slaapkamer zet, let dan op het geluidsniveau. Een stille droogkast heeft een maximaal geluidsniveau van 64 decibel. Dit vind je terug op het energielabel. Je hebt dan geen last van lawaai.

Bouwkwaliteit

Droogkast met zelfreinigende condensor

Wil je een goede droogkast die lang meegaat? Neem dan een droogkast met bouwkwaliteit topklasse. Zo zijn er bijvoorbeeld topklasse modellen met een zelfreinigende condensor. Hierbij spoelt de warmtewisselaar schoon tijdens het drogen, waardoor de droogkast efficiënt en zuinig blijft.

Vochtuitstoot

Vochtuitstoot droogkast

Een droogkast vangt het vocht uit je wasgoed op in een condensbak of voert dit af via de waterafvoer. Daarnaast ontsnapt er altijd een deel via de trommeldeur. Dit heet vochtuitstoot. Zet jij je droogkast in een kleine ruimte? Koop dan een droogkast met een vochtuitstoot van 5% of minder. Hierbij heb je geen last van schimmel op je muren.

Droogkast abonnement

Droogkasten

Met een droogkast abonnement droog jij je wasgoed energiezuinig voor een vast bedrag per maand. Zo heb je een droogkast die het altijd doet en bespaar je energie. Je hoeft dankzij het abonnement geen grote uitgave in één keer te doen. Ook kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Indien de droogkast stuk is, ruilen we deze om voor een vervangend exemplaar. Ga je verhuizen? Dan verhuizen we de droogkast gratis met je mee.© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen