The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Advies over droogkasten

Welke droogkast je moet kopen, hangt af van hoeveel wasgoed je wilt drogen en of je een energiezuinige droogkast zoekt. Heb je een waterafvoer, kies dan een droogkast die je met een slang op de afvoer aansluit. Je hoeft dan niet de condensbak te legen. Hier lees je bij het kopen van een droogkast waar je op moet letten.

Droogkast kiezen

Bij het kopen van een droogkast heb je keuze uit een warmtepomp droogkast of een condensatie droogkast. Bij allebei komt het vocht in een condensbak of voer je dit af via de waterafvoer. Een A+++ warmtepomp droogkast is het meest zuinig en is beter voor het milieu en je kleding. Een condensatie droogkast is met klasse B het minst zuinig.

Energieverbruik

Op het energielabel van een droogkast zie je welke energieklasse de droogkast heeft. Hiermee weet je of het apparaat veel of weinig energie verbruikt. Wil je een energiezuinige droogkast, kies dan een A+++ warmtepomp droogkast. Hiermee bespaar je tot wel € 75,- per jaar ten opzichte van een condensatie droogkast.

Vulgewicht

Welke droogkast bij je huishouden past, is afhankelijk van het vulgewicht. Wil je zoveel mogelijk kleding in één keer drogen? Let bij het kopen van je droogkast dan goed op het vulgewicht. Lees het advies nog een keer door als je niet weet hoeveel kilo je nodig hebt.

Geluidsniveau

Als jij je droogkast in de buurt van je woon- of slaapkamer zet, let dan op het geluidsniveau. Een stille droogkast heeft een maximaal geluidsniveau van 64 decibel. Dit vind je terug op het energielabel. Je hebt dan geen last van lawaai.

Bouwkwaliteit

Wil je een goede droogkast die lang meegaat? Neem dan een droogkast met bouwkwaliteit topklasse. Zo zijn er bijvoorbeeld topklasse modellen met een zelfreinigende condensor. Hierbij spoelt de warmtewisselaar schoon tijdens het drogen, waardoor de droogkast efficiënt en zuinig blijft.

Vochtuitstoot

Een droogkast vangt het vocht uit je wasgoed op in een condensbak of voert dit af via de waterafvoer. Daarnaast ontsnapt er altijd een deel via de trommeldeur. Dit heet vochtuitstoot. Zet jij je droogkast in een kleine ruimte? Koop dan een droogkast met een vochtuitstoot van 5% of minder. Hierbij heb je geen last van schimmel op je muren.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen