The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Iris

Wat is een vacuum blender?

Een vacuum blender zuigt alle lucht uit de blender, voordat je gaat mixen. Hierdoor krijg je een gladde smoothie zonder schuimlaag die langer vers blijft. Vitaminen blijven beter behouden en de smoothie blijft mooi van kleur. In dit artikel nemen we de voordelen met je door en leggen we uit hoe een vacuum blender precies werkt.

De voordelen van vacuum blenden

gladde smoothie en smoothie met 2 lagen
  • Gladde, gelijkmatige structuur
  • Behoud van smaak en vitaminen
  • Lang houdende kleur en versheid

Een smoothie gemaakt met een vacuum blender heeft een gladde, gelijkmatige structuur zonder belletjes of schuim. Doordat er tijdens het blenden geen zuurstof bij de ingrediënten komt, blijven geuren, smaken en vitaminen beter behouden. Meestal worden smoothies wat bruiner van kleur wanneer ze een tijdje op tafel staan en zakken de zware deeltjes naar beneden. De vacuum blender gaat dit tegen, zodat jouw smoothie langer vers blijft.

Vacuum blender vs normale blender

smart blender en gewone blender

Het verschil tussen een vacuum blender en een normale blender zit hem in het blendproces. Een traditionele blender mixt met een hoge snelheid groente en fruit tot een sap of puree. De warmte die vrijkomt tijdens het mixen heeft negatieve gevolgen voor vitaminen en mineralen. Door vacuum te blenden ga je dit verhittingsproces tegen. Door te mixen zonder lucht en zuurstof, beweegt de fruitmassa vrijer door de kan en zal het minder gaan oxideren. Zo blijven vitaminen beter behouden.

Hoe werkt een vacuum blender precies?

blender met rode smoothie

Eigenlijk werkt een vacuum blender voor een groot deel hetzelfde als een normale blender. Eerst vul je de blenderkan met al jouw favoriete ingrediënten, dan sluit je deksel en druk je de start knop in. Echter voegt de vacuum blender een extra stap toe aan het mixproces. Voordat de vacuum blender de ingrediënten gaat mixen, zuigt deze eerst alle lucht uit de kan. Doordat de zuurstof verdwijnt, rekken de ingrediënten iets uit. Hierdoor gaat het snijden en mixen soepeler en gelijkmatiger.

De Philips HR3756/00 High Speed vacuum blender

€ 50,- cashback
1400 watt vermogen | 1,8 l inhoud | Geschikt voor 5 à 6 glazen
210,-
op voorraad
  • Geschikt voor het mixen van bevroren of harde ingrediënten.
  • Je mixt in 1 keer een grote hoeveelheid sap dankzij de 1,8 liter blenderkan.
  • De pulsestand geeft extra power en mixt de ingrediënten goed door elkaar.
  • Niet geschikt voor warme ingrediënten.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 6.834 beoordelingen