The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Uhro

Wat is een mesh wifi netwerk?

Bij een mesh wifi netwerk staan meerdere wifi punten constant in verbinding met elkaar. Deze punten werken samen, zodat jij overal in huis goed draadloos internet hebt. Je hoeft hiervoor niet naar het juiste wifi netwerk te zoeken. In dit artikel leggen we je uit wat een mesh netwerk is en wat je hieraan hebt.

Wat is mesh wifi?

Bij een mesh netwerk staan 2 of meer wifi punten met elkaar in verbinding. Zo heeft ieder station altijd verbinding met minimaal één ander station. Deze werken dus continu samen. Dat zorgt voor beter draadloos internet. Dankzij mesh wordt de belasting van je wifi netwerk verdeeld. Zo blijft je netwerk sneller. Ook heb je dankzij 2 of meer wifi stations betere dekking in je huis.

Overal snel online zonder kabels

Draadloos online

De stations in een mesh netwerk staan draadloos in verbinding met elkaar. Je trekt dus geen netwerkkabels om overal in huis online te gaan. Toch mag je een mesh netwerk niet vergelijken met een wifi repeater. Daarbij verlengt 1 station het signaal van een ander wifi punt. Dit zorgt voor iets meer dekking, maar ook voor minder snel internet. Doordat de stations bij mesh met elkaar in verbinding staan, blijft je internet snel. Zo ga je in het hele huis online met de maximale snelheid.

Internetten zonder onderbrekingen

Geen onderbrekingen

Mesh wifi punten staan dus continu met elkaar in verbinding. Dat zorgt niet alleen voor snel draadloos internet, maar ook voor minder onderbrekingen. Als je met je telefoon door het huis loopt, weet het mesh netwerk waar je bent. Zo schakel je constant over naar het sterkste wifi punt. Dat gaat helemaal automatisch, zodat je online blijft. Zelfs al loop je videobellend door het huis. Je schakelt hiervoor niet handmatig over naar een ander netwerk, zoals bij een wifi versterker.

Routers, access points en powerlines

Routers, access points, powerline adapters

De mesh wifi techniek is niet gekoppeld aan 1 soort product. Je vindt het in routers, multiroom mesh wifi systemen, powerline adapters en access points. In alle gevallen heb je wel minimaal 3 wifi punten nodig om te profiteren van mesh. Verschillende producttypes met mesh werken niet met elkaar samen.

Hoeveel stations heb je nodig?

Aantal wifi stations

Het aantal mesh stations dat je nodig hebt, is afhankelijk van de grootte van je huis. In een gemiddeld woonhuis van zo'n 100 vierkante meter heb je genoeg aan 3 stations. Is je huis groter of heb je een nieuwbouwhuis met veel beton? Dan voeg je een extra station toe. Het voordeel van mesh systemen is dat je dit ook nog later doet. Blijkt na installatie de dekking onvoldoende te zijn? Dan voeg je binnen enkele minuten 1 of meer stations toe.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen