The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jesper

Wat is het updatebeleid van smartphones en tablets?

Om je te helpen met het kiezen van een goede smartphone of tablet beoordelen wij van elk toestel het updatebeleid. Hiervoor kijken wij naar zowel software- als beveiligingsupdates. Een software update maakt je smartphone of tablet sneller en veiliger en geeft je toegang tot nieuwe functies. Een beveiligingsupdate dicht nieuwe veiligheidslekken. In dit artikel leggen we uit waarom deze updates belangrijk zijn en waar je op moet letten.

Het updatebeleid volgens Coolblue

Updatebeleid volgens coolblue

Het updatebeleid bestaat uit onze verwachtingen over het aantal software- en beveiligingsupdates en hoe snel deze beschikbaar zijn op jouw toestel. Google (Android) en Apple (iOS) brengen elk jaar een software update met grote veranderingen uit. Dit heeft invloed op het uiterlijk van het besturingssysteem, maar bijvoorbeeld ook op de snelheid en batterijduur van je telefoon. Daarnaast stellen Google en Apple minstens 1 keer per maand een beveiligingsupdate beschikbaar. Hiermee dicht je beveiligingslekken die internetcriminelen willen gebruiken om je toestel binnen te dringen. Het verschilt per toestel of je deze updates ook daadwerkelijk elke maand ontvangt.

Waarom zijn software updates belangrijk?

Belang software updates

Software updates bevatten grote veranderingen voor je toestel. Zo maak je met Android video opnames van je scherm en gebruik je widgets op een iPhone met iOS 14. Verder maakt een software update je toestel sneller en hij verlengt je batterijduur. Google en Apple besteden met een software update ook aandacht aan je privacy en veiligheid. Zo geef je in Android 11 apps ook slechts eenmalig toegang tot je bestanden of contacten. Google (Android) en Apple (iOS) brengen elk jaar een software update uit. Het verschilt per toestel hoe lang jij deze updates blijft ontvangen en hoe snel je ze installeert nadat ze uitkomen.

Waarom zijn beveiligingsupdates belangrijk?

Belang beveiligingsupdates

Beveiligingsupdates beschermen je toestel tegen ongewenste indringers. Hackers proberen je toestel binnen te dringen op zoek naar je gegevens of het wachtwoord van de app van je bank. Normaal gesproken houdt het besturingssysteem van je smartphone of tablet dit tegen, maar soms vinden hackers een lek. Om deze lekken te dichten, brengen Google en Apple minstens één keer per maand een update uit. Het verschilt per toestel over welke tijdsperiode en hoe snel na het uitkomen je deze updates installeert. Hoe langer en sneller je updates ontvangt, hoe veiliger je jouw toestel gebruikt en blijft gebruiken.

Hoe beoordelen wij het updatebeleid?

Updatebeleid volgens coolblue

Voor elk toestel hebben wij uitgezocht wat er bekend is over het verwachte aantal updates en hoe lang het duurt voordat je deze ontvangt. Dit hebben we gecombineerd met historische data van vergelijkbare modellen. Zo hebben we voor onze verwachtingen over bijvoorbeeld de Samsung S21 gekeken naar het updatebeleid van de S9, S10 en S20. Op deze manier hebben we een zo goed mogelijke inschatting gemaakt. Dit blijft echter wel een verwachting, want ook wij kunnen niet in de toekomst kijken. We werken deze gegevens elke maand bij, zodat de informatie altijd actueel is.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen